Dance Theater

Σεμινάριο Decoding Ballet Technique με την Βασιλική Καψίδου (Healing Art)

Decoding Ballet Technique (DBT) Advanced Kinesiology by Vassiliki Kapsidou

Η θεραπεύτρια Βασιλική Καψίδου, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και συνεργασία με χορευτές, φυσικοθεραπευτές και ιατρούς, εφαρμόζει την καινοτόμο μέθοδο ενδυνάμωσης "DBT – Advanced Kinesiology" βασιζόμενη σε αρχές της «Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας» και της «Νευρομηχανικής».

Tί περιλαμβάνει ένα μάθημα DBT
- Στοχευμένη ενδυνάμωση κορμού: Εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων "DBT Core", ειδικών για κάθε μυ του κορμού ξεχωριστά, επιτυγχάνεται η σωστή ενεργοποίηση και ενδυνάμωση όλων των απαραίτητων μυών που συμβάλλουν σε έναν σταθερό (compact) και ανοδικό κορμό με την ενέργεια προς τα πάνω. - Στοχευμένη ενδυνάμωση στην ποδοκνημική και τα κάτω άκρα: Εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων "DBT lower body" και ξεκινώντας από τα πέλματα (από κάτω προς τα πάνω), εκπαιδεύεται το υπόλοιπο σώμα, με εστίαση στους μύες της ποδοκνημικής και των κάτω άκρων, δημιουργώντας σταθερή βάση και απόλυτο έλεγχο στα πόδια του χορευτή.
- Στοχευμένη ενδυνάμωση στα άνω άκρα: Συνεχίζοντας την εκπαίδευση προς τα πάνω και εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων "DBT upper body" σε κάθε έναν από τους μύες που σταθεροποιούν τις ωμοπλάτες, ο χορευτής συνειδητοποιεί τη σωστή θέση των ωμοπλατών και κατ' επέκταση των χεριών, βελτιώνοντας έτσι την τεχνική του, αποφεύγοντας την καταπόνηση των μυών του αυχένα.
- Ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της Περιτονίας σώματος: Εφαρμόζοντας την ομάδα ασκήσεων "DBT fascial fitness", ενισχύεται η δύναμη και η ελαστικότητα του σώματος, ελαχιστοποιώντας το ρίσκο για τραυματισμούς. Στόχος ενός μαθήματος DBT Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος DBT, η κ. Βασιλική Καψίδου δίνει καθοδήγηση στο χορευτή/δάσκαλο χορού για το:
- πώς εκτελείται ένα βήμα μπαλλέτου και συγκεκριμένα ποιοι μύες προκαλούν την κίνηση - τι θα πρέπει να ενεργοποιεί κάθε φορά ο χορευτής, τόσο στη σταθερή όσο και στην ενεργητική πλευρά
- ποια είναι η σωστή θέση ωμοπλατών και κατ' επέκταση των χεριών, έχοντας κατακτήσει ένα δυνατό-compact κορμό με το ασκησιολόγιο "DBT Core"
- πώς να προετοιμάζεται με ένα μισάωρο ζέσταμα, το οποίο θα του εξασφαλίσει τη νευρολογική ενεργοποίηση του σώματός του καθώς και το συντονισμό ΝΟΥ - ΣΩΜΑΤΟΣ (Αισθητηριακή Κίνηση
- Διαλογισμός μέσω Κίνησης)

Οφέλη μαθήματος DBT στο χορευτή Μέσα από την αποκωδικοποίηση της τεχνικής που επιτυγχάνεται από την εκπαίδευση DBT, ο χορευτής μαθαίνει να ακούει και να ελέγχει το σώμα του, συνειδητοποιώντας εις βάθος τον τρόπο λειτουργίας και ενεργοποίησης των μυών που απαιτούνται για κάθε κίνηση του μπαλλέτου. Εγκαταλείποντας, έτσι, κάθε είδους λανθασμένη τεχνική ως συνήθειας χρόνων, αποφεύγονται οι τραυματισμοί και η άσκοπη καταπόνηση του σώματος. Τελικά, ο χορευτής επιτυγχάνει τη μέγιστη απόδοση με τον ελάχιστο κόπο κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ή μιας παράστασης, εξοικονομώντας την απαιτούμενη δύναμη σε κάθε του προσπάθεια.

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος DBT
- Επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές που θέλουν να ενισχύσουν την τεχνική τους και να θωρακίσουν το σώμα τους

- Δασκάλους μπαλλέτου που διδάσκουν ρωσικό ή αγγλικό σύστημα χορού που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και των μαθητών τους, δίνοντάς τους τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά που θα επιταχύνει την πρόοδό τους
- Μαθητές που προετοιμάζονται για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις επαγγελματικών σχολών του Υπουργείου Πολιτισμού και καλούνται να αναπτύξουν γερές βάσεις στην τεχνική τους
- Μαθητές που προετοιμάζονται για εξετάσεις των αγγλικών συστημάτων χορού που χρειάζονται να επιδείξουν το μέγιστο της απόδοσής τους σε απαιτητικά enchaînements.
- Σπουδαστές και απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού που χρειάζονται τα απαραίτητα «εργαλεία» για την εξέλιξη της τεχνικής τους, ως χορευτές ή/και ως δάσκαλοι χορούΑ' Κύκλος Σεμιναρίων
6-7 Μαϊου 2017
Διάρκεια: 8 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου: 130 €
Ειδική έκπτωση σε:
- σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού
- σπουδαστές/μαθητές αγγλικών διπλωμάτων και πιστοποιητικών χορού (RAD/ISTD)
- ομάδες 3 ατόμων και άνω

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα

HEALING ART, Ηρακλείτου 110, Πάτημα Χαλανδρίου (πλησίον στάσης μετρό ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ)

Επικοινωνία και Κρατήσεις: 6987 092 359
Site: www.h-art.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οργάνωση: High Art Dance, www.had.gr/dbt
Το σεμινάριο και η παρουσίαση καλύπτεται φωτογραφικά και βιντεοσκοπικά.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Παραστάσεις χορού σήμερα

.

Πες ό,τι θες

History
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..
admin: Εκπληκτικό το Χαμόγελο της Τζοκόντας χθές στην Λυρική. Πολύ καλή δουλειά από την Στελλάτου και εξαιρετική η ορχήστρα υπό την διεύθυνση της Γουρζή.
admin: Προς ενημέρωσή όλων, ο αριθμός των οι ενδιαφερόμενων που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα υποψηφιότητα, δεν επαρκεί για την πραγματοποίηση των εκλογών του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. Θα σας παρακαλούσαμε, να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δηλώσετε υποψηφιότητα για το Δ.Σ, την ελεγκτική επιτροπή ή την εκπροσώπηση του σωματείου μας στην Π.Ο.Θ.Α, προκειμένου το σωματείο μας να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων μας.
admin: Υπήρχε ένα πρόβλημα στο σύστημα εγγραφής το οποίο πλέον διορθώθηκε.
admin: Οι τελευταίες προσκλήσεις για το Αέναον πάνε στα μέλη: 2/2 Ψαρρού, Ζαγορίτη, 3/3 Αναργύρου, Παράσχου,4/2 Γεωργίου, Τσόπογλου-Γκίνα, 5/2 Ξανθοπούλου, ΚΟΡΖΑΜΠΑΣΑΚΗ. Καλή διασκέδαση!

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Αριθμός επισκεπτών χθες:2751
Επισκέψεις αυτού του μήνα:83455
Top Visiting Day: 09-15-2017 : 7129
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 1164
Εγγεγραμένα μέλη: 4119
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN