Dance Theater

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

κρατική χσολή ορχηστικής τέχνηςΗ ΣΧΟΛΗ - Σας καλωσορίζουμε σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Επειδή το θέλουν αυτοί που το ζουν κι επειδή η φύση του χώρου το απαιτεί. Στην Κρατική Σχολής Ορχηστικής Τέχνης ξέρουμε να προσκαλούμε γιατί ξέρουμε να υποδεχόμαστε. Σας προσκαλούμε να κινηθείτε μαζί μας μέσα από τις σελίδες αυτού του φιλόξενου site. Να γνωρίσετε την ΚΣΟΤ, τη δράση και τη λειτουργία της. Να ανακαλύψετε περισσότερα για την ιστορία της, για τους ανθρώπους πίσω από τα ονόματα. Μα πάνω απ’ όλα για να νιώσετε, για λίγο, επιβάτης αυτού του οχήματος που εμείς ονομάζουμε Κρατική.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Η αναζήτηση αναφορικά στα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα του χορού και η δέσμευση μας στην ποιότητα είναι οι δύο άξονες που οργανώνουν τον κάναβο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΚΣΟΤ. Ο ιστός του περιλαμβάνει στέρεη εκπαίδευση βασισμένη στη διδασκαλία αναγνωρισμένων συστημάτων κλασικού και σύγχρονου χορού, πειραματισμό μέσα από την εξόρμηση νέων τεχνικών και θεωρητική κατάρτιση σε πολλαπλά επίπεδα.

01
02
03
04
05
06

 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ - Η ομάδα που δημιουργήσαμε στην Κρατική Σχολή Χορού με επαγγελματίες απόφοιτους και σπουδαστές ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική λειτουργεί επίσημα από φέτος και είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας επτά χρόνων με συνεχή παρουσία στο ελληνικό κοινό.
κρατικη σχολή ορχηστικής τεχνηςΚατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων προσκλήθηκαν πολλοί χορογράφοι από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική που δημιούργησαν έργα για τους χορευτές μας ή δίδαξαν έργα από το ρεπερτόριό τους. Είναι πραγματικά δώρο για τους νέους μας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους να ξεκινούν την καριέρα τους με τόσο υψηλά πρότυπα που θα τους επιτρέψουν στη ζωή τους να ξεχωρίζουν την ποιότητα στην τέχνη, να μή δέχονται συμβιβασμούς ανεβάζοντας έτσι τις απαιτήσεις και το επίπεδο του χορού στην Ελλάδα.
Ο χορός απαιτεί φαντασία, δημιουργικότητα, πλήρη έλεγχο και βαθειά γνώση του εργαλείου που λέγεται σώμα, ευρύτητα γνώσεων σε όλους τους τομείς της τέχνης, της ιστορίας μας και της σύγχρονης κοινωνίας με ταυτόχρονη αμφισβήτηση όλων αυτών και επιθυμία για αδιάκοπη έρευνα και εξέλιξη.
Η φιλοσοφία μας είναι να εμφυσίσουμε στους νέους μας αυτές τις αξίες.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ - Η Κούλα Πράτσικα ιδρύει την πρώτη Επαγγελματική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Ελλάδα, το 1937. Το 1973, η ανήσυχη δημιουργός και σπουδαία δασκάλα αποσύρεται και παραχωρεί τη Σχολή στο ελληνικό κράτος. Έτσι, ξεκινά τη διαδρομή της η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), για την οποία η εμπνεύστρια της θα ήταν στα σίγουρα περήφανη σήμερα, καθώς από τις τάξεις τηςκρατική σχολκή ορχηστικής τέχνης προέρχεται ένα μεγάλο κομμάτι των επαγγελματιών που στελεχώνουν το σύγχρονο χορό στην Ελλάδα. Μέσα από ένα πνεύμα συνεχούς ανανέωσης, η ΚΣΟΤ ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία, αποτελώντας ένα υποδειγματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα κι ένα κέντρο τεχνών με διεθνή ακτινοβολία και αξιοπιστία. Χάρη στο προφίλ της Σχολής, οι σπουδαστές της ενημερώνονται για τα σύγχρονα ρεύματα, ενώ επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να συνεργάζονται με σημαντικούς δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο, είτε μέσα στην τάξη, είτε πάνω στη σκηνή. Με ένα πρόγραμμα σπουδών σε διαρκή ανανέωση, το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών σε συνεργασία με ξένες ανώτατες σχολές, το θεσμό Ανοιχτό Στούντιο, αλλά και επαγγελματικές παραστάσεις για το ευρύ κοινό, με όχημα την Hellenic Dance Company, η ΚΣΟΤ σήμερα, χτίζει το αύριο του ελληνικού χορού.

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Γραφείο Διεύθυνσης
Τηλ.: 210 3612292
Fax :210 3624357
Διεύθυνση: Ομήρου 57, 10672, Αθήνα
e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.ksot.gr

Βιβλιοθήκη
Τηλ.: 210 3392388
Fa x: 210 3612 330
Διεύθυνση: Ομήρου 60, 10672, Αθήνα

Γραμματεία, επιμελητεία σχολής
Τηλ.: 210 3612263
Τηλ.: 210 3624249
Fax : 210 3624357
Διεύθυνση: Ομήρου 57, 10672, Αθήνα
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λογιστήριο
Τηλ.: 210 36 12 330
Fax : 210 36 12 330
Διεύθυνση: Ομήρου 60, 10672, Αθήν
Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association