Dance Theater

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Περισσότερα...

Μάθημα Κλασικού Χορού από το Greek Northern Ballet (Θεσ/νίκη)

To Greek Northern Ballet διαθέτει εκπαίδευση στον κλασικό χορό στη Ρωσική μέθοδο της Vaganova.
Ο κλασικός χορός είναι η βάση όλων των χορών. Η Ρωσική σχολή περιλαμβάνει 8 επίπεδα ή 8 τάξεις για την εκμάθηση της τεχνικής του κλασικού χορού.

-Κλασικό Αρχαρίων (τάξεις 1-3):

Περιλαμβάνει την εκμάθηση των βασικών αρχών του κλασικού χορού (σωστή τοποθέτηση σώματος, σωστές θέσεις χεριών ποδιών και διατήρηση των θέσεων κατά την διάρκεια της κίνησης). Σε αυτό το τμήμα οι συνδυασμοί των ασκήσεων είναι απλοί αλλά έχουν μεγάλο επίπεδο δυσκολίας όσων αφορά την σωστή τεχνικά εκτέλεση τους. Στόχος είναι η σωστή ενδυνάμωση των προσαγωγών και το μυών που είναι υπεύθυνοι για την έξω στροφή των ισχίων, δηλαδή η βελτίωση του en dehors των χορευτών και η χρησιμοποίηση του σε όλες τις κινήσεις. Επιπλέον, επικεντρωνόμαστε μέσα από της ασκήσεις του κλασικού χορού στην ενδυνάμωση των γλουτών που βοηθούν στην σωστή θέση της λεκάνης και στον έλεγχο της, στην σωστή θέση της πλάτης, στην ενδυνάμωση του πέλματος, το ίσιωμα των γονάτων, την δυνατότητα ισορροπίας σε διάφορες πόζες όπως arabesque, attitude κ.λ.π., στην ανάπτυξη της ελαστικότητας, στη χορευτικότητα και στην ποιοτική κίνηση.
Το μάθημα έχει ένα αργό ή μεσαίο τέμπο στις ασκήσεις, με συνεχόμενη μυϊκή ένταση για την μεθοδική και σωστή ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος. Επίσης, περιέχει ασκήσεις στο κέντρο και πηδήματα ώστε στο τέλος να υπάρχει δυνατή φυσική κατάσταση, en dehors σε όλες τις θέσεις, δυνατός τραβηγμένος κορμός και όλη η βάση για την εξέλιξη της τεχνικής του χορευτή σε πιο δύσκολο επίπεδο.

→Κάθε μέρα/ Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή | 18:30 με 20:00 και
Τρίτη-Πέμπτη | 20:00 με 21:00

-Κλασικό Μεσαίο(Τάξεις 4-6):
Περιλαμβάνει μεθοδική δουλειά στην εκτέλεση δύσκολων ασκήσεων όσων αφορά την ταχύτητα, τον συνδυασμό και την αντοχή. Μαθαίνει το σωμα να διατηρεί τις σωστές θέσεις της βασικής του εκπαίδευσης σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Η διατήρηση της καθαρότητας των θέσεων χεριών, ποδιών και κορμού κατά την εκτέλεση των ασκήσεων είναι προτεραιότητα όπως και η εκμάθηση δύσκολων τεχνικά βημάτων (διπλές πιρουέτες attitude, arabesque, 8 έως 16 fouette ) και η δυνατότητα εκτέλεσης των κινήσεων αυτών στις point. Σκοπός του τμήματος είναι να δομηθεί μία δυνατή κλασική τεχνική με όλες τις προδιαγραφές ώστε να μπορέσει κάποιος να εκτελέσει με άνεση δύσκολες variation κλασικού ρεπερτορίου.
Κάθε μέρα / Δευτέρα έως Παρασκευή | 15:00 με 16:30 (περιορισμένος αριθμός μαθητών μόνο 2 θέσεις ελεύθερες )

Το Greek Northern Ballet προετοιμάζει τους μαθητές του να έχουν υψηλό επίπεδο για να χορέψουν στις παραστάσεις της ομάδος και να εξελιχτούν σε επαγγελματίες χορευτές διεθνούς επιπέδου με δυνατότητα εύρεσης δουλειάς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και βοηθάει όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καλό επίπεδο και στο κλασικό και στο σύγχρονο χορό για να περάσουν στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, στην ΚΣΟΤ και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Greek Northern Ballet, Πτολεμαίων 28, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη (κέντρο)
Τηλ. Επικοινωνίας 694 747 1492
www.facebook.com/greeknorthernballet/
Greek Northern Ballet

Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Υπεύθυνος των Τμημάτων του GNB και δάσκαλος στο κλασικό χορό είναι ο Αθανάσιος Ρουτιανίδης.


Ο Αθανάσιος Ρουτιανίδης είναι απόφοιτος του παιδαγωγικού ινστιτούτου της Bolshoi Ballet Academy με ειδικότητα pedagogue-ballet master (υποτροφία απο το Ωνάσσειο ιδρύμα). Έχει χορέψει ώς σολίστ με το Moscow State Ballet, το Russian National Ballet και το Ballet Classique de Paris. Και ως πρώτος χορευτής και Ballet master στο Moscow state στο Ιρλανδικό Μπαλέτο. Δίδαξε στη Βασιλική Ακαδημία Σουηδίας, στην Ακαδημία ρυθμικής γυμναστικής Ιρλανδίας και στην Ιρλανδική ακαδημία Μπαλέτου. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται έργα όπως Raymonda, Paquita, Le Corsaire, Flames of Paris, Diana and Actaeon, Don Quixote, Coppelia, La Sylphide κ.α. To Μάιο του 2013 ίδρυσε το Greek Northern Ballet την πρώτη επαγγελματική κλασική ομάδα χορού στη Βόρεια Ελλάδα.με την οποία διοργάνωσε 2 παραγωγές το Διεθνές Γκαλά Μπαλέτου το 2014 και το 2016.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:19671
Top Visiting Day: 02-06-2018 : 1805
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 362
Εγγεγραμένα μέλη: 4255
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association