Dance Theater

Εργαστήρι Χοροθεάτρου και Αυτοσχεδιασμού με τη Θάλεια Δήτσα (Studio Corporal)

Creative Soma Lab: κίνηση, φωνή, συν-ήχηση, ρυθμός.

Σε αυτό το εργαστήρι θα παίξουμε.
Σταδιακά μέσα στις συναντήσεις θα δουλέψουμε το ξεκλείδωμα και την ακρίβεια στην κίνηση, την κατοικημένη φωνή- την ήχηση μας, τη σύνδεση μέσω του ρυθμού, την ενεργειακή μας σύνδεση με το περιβάλλον, εικόνες και πρακτικές του Butoh, βασικά στοιχεία σύγχρονου χορού, ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς, κομμάτια χορογραφίας. Θα δημιουργήσουμε μικρές σκηνές αντλώντας από τη φαντασία μας και την σχέση μας με αυτό που συμβαίνει τώρα. Θα διευρύνουμε την εκφραστική και αντιληπτική μας ικανότητα και άρα την ικανότητα μας να επικοινωνούμε άμεσα με την παρουσία μας, λειτουργώντας διαισθητικά και δημιουργικά μέσα στην ομάδα, όπως στη συνθήκη του παιχνιδιού.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν σωματικά και σε σύνολο με τις αισθήσεις τους, με πρακτικές ομαδικής σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Αφορά εξίσου αρχαρίους που θέλουν να ερευνήσουν τη σωματικότητα ως τόπο συνάντησης, δημιουργίας, παιχνιδιού, έκφρασης καθώς και ανθρώπους με κάποια εμπειρία στις παραστατικές τέχνες (ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, εικαστικούς, σκηνοθέτες).

Στόχος του εργαστηρίου είναι να γίνουν δύο μικρές ανοικτές παρουσιάσεις μέσα στην χρονιά. Η διαδικασία αυτή περιλαβάνει τη σύνθεση χορογραφιών που η ομάδα θα εκτελέσει με την καθοδήγηση της συντονίστριας και το σμίλεμα των διαδικασιών του εργαστηρίου σε μορφή παρουσίασης.

Συντονίζει και διδάσκει η Θάλεια Δήτσα.

Τρίτη | 17.30- 19.30 
Studio Corporal, Νοταρά 49, Εξάρχεια

Επικοινωνία: 6979309870/ 210 3416912

Fb https://www.facebook.com/Μαθήματα-Body-Conditioning-κίνησης-και-αυτοσχεδιασμού-με-τη-Θάλεια-Δήτσα-186083648138924/?ref=page_internal (στο inbox)

FB Art of physical action: Embodied knowledge-Thoughtful movement (στο inbox)

email: thaliaditsa@yahοo.gr


Η Θάλεια Δήτσα γεννήθηκε το 1978 στη Μ. Βρετανία. Μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε στην Κρήτη οπού ανακάλυψε μέσα από το χορό τη μαγεία και τη χαρά της κίνησης. Σπούδασε αρχικά Φυσική και μετέπειτα χορογραφία στη Μ. Βρετανία, ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά ως χορεύτρια, performer και χορογράφος σε πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές (14η Μέρα – Μαρία Αγγέλου, Ομάδα Συν+εργασία, Α.Βερβενιώτη, Sumako Koseki, Θίασος Ηλία Καρελλά, Τόπος H20, Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει κ.α.). Έχει εκπαιδευτεί ως δασκάλα της τεχνική του Pilates και μετέπειτα στη yoga δίπλα στην Jenny Colebourne, στην σχολή Ilium Center of Light στην Αθήνα. Βασικές επιρροές – πυλώνες της έρευνας της είναι οι τεχνικές release του σύγχρονου χορού, οι σωματικές πρακτικές (Body Mind Centering, Feldenkrais), το Butoh. Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στο Sound Balancing (χρήση της φωνής για εξισορρόπηση της ενέργειας στο σώμα) δίπλα στον ηχοθεραπευτή, μουσικό και performer Joe Tornabene, με τον οποίο επίσης δουλεύει από το 2006 πάνω σε τεχνικές του Experiential listening/ experiential performance (τεχνικές αυτοσχεδιασμού που συνδέουν τη χρήση ήχου-φωνής-σώματος και εμπειρίας για τις παραστατικές τέχνες). Με τον Joe έχουν αρχίσει να συμπράττουν στην οργάνωση σεμιναρίων για το σώμα και τη φωνή στην performance τον τελευταίο χρόνο. Μέσα από τη διδασκαλία και τη μαθητεία της την ενδιαφέρει να συνδιαμορφώνει περιβάλλοντα όπου ο αυτοσχεδιασμός, η ενσώματη παρουσία, η συνειδητή κίνηση και η διαδικασία της σωματικής έκφρασης, μπορεί να αποτελέσει έναν παιγνιώδη τόπο για την ανάπτυξη της αυτογνωσίας και της ικανότητας για ουσιαστική επικοινωνία. Τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια Pilates, χορού, αυτοσχεδιασμού, δημιουργικής κίνησης, διαλογισμού και κίνησης, στην Αθήνα και την Κρήτη.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:19671
Top Visiting Day: 02-06-2018 : 1805
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 364
Εγγεγραμένα μέλη: 4255
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association