Dance Theater

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Περισσότερα...

Εργαστήριο Χοροθεραπείας με την Αγγελική Μπιτζαράκη (Θεσ/νίκη)

Το σώμα μας είμαστε εμείς. Το σώμα είναι η υλική παρουσία του Εαυτού μας και βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική και εξωτερική κίνηση. Η κίνηση του εκφράζει το είναι μας και ταυτόχρονα μας ενημερώνει για την ποιότητά του.
Στη ζωή μας η κίνησή μας διαμορφώνεται από περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, συναισθηματικούς παράγοντες κα. Εμείς, επίσης, εστιάζουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένες κινητικές δυνατότητες ενώ παραμερίζουμε άλλες. Συχνά σταματούμε να δοκιμάζουμε και να πειραματιζόμαστε. Έτσι έχει δομηθεί ένας τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, συνδεόμαστε με το περιβάλλον αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Στις συναντήσεις αυτές θα δώσουμε χώρο και χρόνο στην εμπειρία της κίνησης και της ανακάλυψής της. Σε ένα περιβάλλον ελευθερίας, αποδοχής, σεβασμού και δημιουργικότητας θα δώσουμε την ευκαιρία στο σώμα μας να γίνει ένας πιο ελεύθερος αγωγός με τον εαυτό και τον κόσμο. Θα εστιάσουμε στη βιωματική εξερεύνηση πτυχών του εαυτού και των σχέσεων, στην ενεργή φυσική παρουσία και τις βαθιές συνδέσεις με το σώμα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους, στην
υποστήριξη της αλληλεπίδρασης και της ανάπτυξης της "ενσυναίσθησης".
Αυτή τη χρονιά κεντρικό σημείο αναφοράς θα είναι το αρχέτυπο του Λαβυρίνθου ως σημείο αναφοράς, προβληματισμού και έμπνευσης.

Το εργαστήριο είναι βασισμένο σε τεχνικές και μεθόδους Χοροθεραπείας (Laban Movement Analysis (LMA), αυθεντικής κίνησης, χρήσης συμβολισμού, αυτοσχεδιασμού, σωματικής επίγνωσης κ.α) και της Εμψύχωσης των Ομάδων με την προσέγγιση της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής (NDI). Η διαδικασία σέβεται την προώθηση της προσωπικής ευημερίας και την ενθάρρυνση για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.

Χοροθεραπεία-Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης και Χορού:
Η Χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού.Υποστηρίζει την εργασία πάνω στην άρρηκτη σύνδεση σώματος και νου. Βασικός στόχος είναι η ολοκλήρωση - η σύνδεση της φυσικής, γνωστικής, συναισθηματικής, κοινωνικής και πνευματικής πτυχής του εαυτού μέσα από τη βιωματική και δημιουργική θεραπευτική διαδικασία και σχέση.

Κάθε Πέμπτη | 17.00 - 19.00 (6 Οκτωβρίου 2016 - Ιούνιος 2017)
με την κάρτα Dancetheater Plus
Το Αβγό, Βαλαωρίτου 4, 8ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Οι τρεις πρώτες συναντήσεις θα είναι ανοιχτές και έπειτα η ομάδα θα κλείσει. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.Για τη συμμετοχή στις συναντήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή: 6972131847
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: Angeliki Bitzaraki

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι η Χοροθεραπεία:
http://www.gadt.gr/choreotherapy.htm
http://www.admt.org.uk/

Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική Προσέγγιση Εμψύχωσης Ομάδων:
H παρεμβαίνουσα μη κατευθυντικότητα στοχεύει στην κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης και στην προσωπική ανάπτυξη σε ψυχολογικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο Michel Lobrot, Γάλλος καθηγητής και εμπνευστής της παιδαγωγικής/ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης βασίζει τη θεωρία της παρεμβαίνουσας μη κατευθυντικής μεθόδου σε διεργασίες ζωής, αγωγής και εκπαίδευσης, όσο και σε διεργασίες αντιμετώπισης δυσκολιών και ψυχοθεραπείας. Αφορά στην εφαρμογή μιας στάσης ζωής που βασίζεται στο σεβασμό της αυτονομίας και της ελευθερίας του εαυτού και του άλλου, αποδεχόμενοι πλήρως την διαφορετικότητα. Η διαδικασία στοχεύει στην αυτογνωσία, την ψυχική υγεία και την ανάπτυξη πιο ικανοποιητικών ανθρωπίνων σχέσεων μέσα από βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες. Οι συναντήσεις επικεντρώνονται και αναπτύσσονται γύρω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των συμμετεχόντων για προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της παρεμβαίνουσας μη-κατευθυντικής μεθόδου:
Εμπειριακή: επιδιώκει τη μάθηση και την ανάπτυξη,μέσα από τη βιωματική και συγκινησιακή εμπειρία
Επικεντρωμένη στην επιθυμία: έχει σαν σημείο εκκίνησης και οδηγό την επιθυμία των ατόμων και της ομάδας
Μη κατευθυντική: ακολουθεί τις αρχές της μη κατευθυντικότητας, ως προς τη στάση του εμψυχωτή και ως προς την κατεύθυνση και τους στόχους της ομάδας
Παρεμβατική: προτείνει τρόπους και συνοδεύει τα άτομα στη διερεύνηση και υλοποίηση των επιθυμιών τους.

Η Αγγελική Μπιτζαράκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κοινωνική Ανθρωπολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) με ειδικό ενδιαφέρον στις τελετουργικές θεραπευτικές πρακτικές. Εκπαιδεύτηκε στην Παρεμβαίνουσα μη-Κατευθυντική μέθοδο εμψύχωσης ομάδων και θεραπείας (NDI) και έπειτα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία στο Queen Margaret University, Εδιμβούργο. Συνεχίζει να ενημερώνεται και να παρακολουθεί σεμινάρια εκπαίδευσης. Η επαγγελματική της εμπειρία είναι συστηματική με ομάδες εφήβων για την ενίσχυση της προσωπικής τους ανάπτυξης, στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με ψυχιατρικό ιστορικό και με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με την ευαισθητοποίηση εργαζομένων ψυχικής υγείας σε ζητήματα αποκλεισμού και ομάδων προσωπικής ανάπτυξης καθώς και στην εκπαίδευσή τους στη μέθοδο της Παρεμβαίνουσας μη-Κατευθυντικής προσέγγισης. Δουλεύει με ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης και Χορού και εκπαίδευσης σε αυτή. Ασχολείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη χρήση των αρχετύπων, των τελετουργικών πρακτικών, της διαδικασίας αυτογνωσίας και ανάπτυξης πιο ικανοποιητικών ανθρωπίνων σχέσεων. Είναι μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:19673
Top Visiting Day: 02-06-2018 : 1805
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 387
Εγγεγραμένα μέλη: 4255
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association