Dance Theater

Dance -Tech: Ένα Κοινωνικό Δίκτυο για τους Νεωτεριστές της Κίνησης

της Κατερίνας Ελ Ράχεμπ (Dancetheater.gr)
Τ
ο dance-tech.net αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα και ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο αποσκοπεί στο να συνδέσει ανθρώπους που ασχολούνται με το χορό, την κίνηση, τα Νέα Μέσα και την Τεχνολογία. Προσφέρει σε καλλιτέχνες, ερευνητές, θεωρητικούς και τεχνολόγους, τη δυνατότητα να μοιραστούν το έργο τους και να ανταλλάξουν ιδέες, δημιουργώντας ευκαιρίες για διεπιστημονικές και συνεργατικές συμπράξεις.

Το εγχείρημα dance-tech ξεκίνησε με σκοπό να εξερευνήσει τη δυνατότητα των διαδικτυακών εφαρμογών και του ίντερνετ στην παραγωγή και τη διάχυση της γνώσης καλλιτεχνικών πρακτικών που έχουν ως επίκεντρο το σώμα και την κίνηση, αλλά και το πώς διασταυρώνονται με και εμπλουτίζονται από άλλους τομείς όπως αυτούς των Νέων Μέσων, της Αρχιτεκτονικής, της Φιλοσοφίας, της Ανθρωπολογίας.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρει ο πειραματισμός και ο νεωτερισμός στην τέχνη της κίνησης και αναζητούν τη συνεργατική δημιουργικότητα, σε έναν σύγχρονο περιβάλλον με συνεχώς μεταβαλλόμενες πρακτικές «ενσώματης γνώσης» ως πεδίο δημιουργίας αλλά και έρευνας.

Οι δημιουργοί του dance-tech.net, έχουν στηρίξει μία ψηφιακά δικτυωμένη κοινότητα, η οποία μετράει πάνω από 5000 μέλη και έχει οδηγήσει σε τοπικές και διεθνείς συνεργασίες των μελών του. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, ενώ για να συμμετέχει κανείς στο δίκτυο το μόνο που χρειάζεται είναι να πραγματοποιήσει εγγραφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα. Η βασική γλώσσα του δικτύου είναι η αγγλική ωστόσο οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν σε όποια γλώσσα επιθυμούν.

Το δίκτυο διευθύνεται από τον ιδρυτή του, Marlon Barrios Solano, ερευνητή, παραγωγό, vlogger κ.α., ενώ διευρύνεται χάρη στους συνεργάτες και την κοινότητα των μελών. Οικονομικά και πρακτικά στηρίζεται από τον ιδρυτή του και τις εθελοντικές δωρεές. Παράλληλα το δίκτυο επιμελείται το ψηφιακό κανάλι-http://dance-tech.tv., στο οποίο κανείς μπορεί να βρει υλικό από παραστάσεις, συνεντεύξεις κ.α

Το δίκτυο dance-tech ξεκίνησε ως ιστοσελίδα (dance-tech.net) τον  Οκτώβριο του 2007 και συμπεριλάμβανε, στο αρχικό δίκτυο, συνεργάτες και ονόματα από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων: Eyebeam (USA), Dance Films Association (USA), New York Live Arts (USA), South American Network of Dance, Gilles Jobin Company (Switzerland), Bonlieu Scène nationale || Scene nationale à Annecy (France), Transmedia Akademie/Hellerau (Germany), Festival Panorama (Brazil), και Forsythe Company (Germany).

Έκτοτε το δίκτυο έχει συνεργαστεί με αρκετά διεθνή φεστιβάλ, πολιτιστικά και ερευνητικά κέντρα.

Το dance-tech αποσκοπεί στο να αναπτύξει και να συντηρήσει μια σειρά από διαδικτυακές και υβριδικές συνεργατικές πλατφόρμες για την διαθεματικότητα της κίνησης ως παραστατικής τέχνης, αλλά και να αναδείξει νεωτεριστικές και αναδυόμενες πρακτικές και μορφές τέχνης του χορού. Υπό αυτή την έννοια, εστιάζει στην ανάπτυξη βιώσιμων, συνεργατικών στρατηγικών και τακτικών, μέσα από τις οποίες μπορεί να προσφέρει τοπικές και διεθνείς συνεργασίες εντός μιας παγκόσμιας, δικτυωμένης κοινότητας. Αποσκοπεί συστηματικά στο να εξερευνήσει το ευέλικτο και συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των Νέων Μέσων.

Το δίκτυο dance-tech υποστηρίζει τις ακόλουθες θεματικές και δράσεις:

  • Πλατφόρμες με περιεχόμενο που προέρχεται από τους ίδιους τους χρήστες

  • Δικτυωμένα περιβάλλοντα εκπαίδευσης και συνεργασίας

  • Τακτικές συνεργατικής παραγωγής των μέσων

  • Στρατηγικές διαδικτυακής επιμέλειας περιεχομένου για τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες και την κίνηση.

  • Συνεργατικές και δικτυωμένες στρατηγικές για την επικοινωνία και μεσολάβηση των τεχνών.

  • Κινητές τεχνολογίες

  • Ανοιχτή γνώση και τεχνολογίες

Όλες οι επιμέρους δράσεις του dance-tech αποσκοπούν στο να τοποθετήσουν την έννοια της ενσώματης γνώσης ως θεμελιώδους συνθήκης και να συσχετίσουν τις πρακτικές της κίνησης με ένα ευρύτερο σύγχρονο, διαθεματικό πλαίσιο.


Επιμέλεια κειμένου-μετάφραση: Κατερίνα Ελ Ράχεμπ (Dancetheater.gr)Πηγές:

http://www.dance-tech.net/

http://dance-tech.tv/

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:9770
Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 217
Εγγεγραμένα μέλη: 4294
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association