Dance Theater

Καταγγελία μαθητριών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κρατική Σχολή Χορού πριν λίγους μήνες με αφορμή την αποβολή σπουδαστριών με τρόπο ο οποίος φαίνεται να μην συνάδει με το ισχύον νομικό πλαίσιο όπως καταγγέλλουν οι σπουδάστριες. Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας σπουδάστριας, η διευθύντρια της ΚΣΟΤ, Παυλίνα Βερέμη, αποβάλλει σπουδάστριες χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα να επανεξεταστούν παρουσία του Δ.Σ. το οποίο και αγνοεί αποκλείοντάς το, παραβιάζοντας το καταστατικό.

Σύμφωνα με την παρακάτω καταγγελία, η διευθύντρια ζήτησε να υπογράψουν οι σπουδάστριες έγγραφο ότι αποχωρούν οικειοθελώς. Όταν εκείνες οργανώθηκαν για να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους σύμφωνα με το νόμο, η κα Βερέμη σχολίασε πως - "δεν έχουν καμία δουλειά να συναντιούνται τα Έτη και να συζητάνε για θέματα λειτουργίας της σχολής, διότι δεν μπορεί να επιτρέψει για την ΚΣΟΤ, να παρουσιάσει εικόνα όπως άλλα ΑΕΙ της χώρας, όπου οι φοιτητές της κάνουν συνελεύσεις, διαμαρτύρονται και προβαίνουν σε καταλήψεις". -

Οι σπουδάστριες περιγράφουν ένα περιβάλλον που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αφήγηση μίας εξ' αυτών, η οποία αποβλήθηκε την χρονιά που πέθανε η μητέρα της. Η κα Παπάλη εξηγεί πώς αντιμετωπίστηκε από τη διεύθυνση - "...όταν ξέσπασε σε κλάματα μετά την ανακοίνωση της αποβολής της μιλώντας για το προσωπικό της δράμα, η διευθύντρια της σχολής κυρία Βερέμη, αναφώνησε με χαρακτηριστική άνεση άλλα και "ανακολουθία νοήματος", ότι ... "γι' αυτόν τον λόγο (τον θάνατο δηλ.), σκέφτηκαν ότι δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει και έτσι την απάλλαξαν επιδεικνύοντας μεγαλοκαρδία." -

Οι καταγγελίες αυτές που δημοσιεύουμε, περιγράφουν στρατιωτικού χαρακτήρα καψόνια, επικίνδυνες αυθαιρεσίες, καταπάτηση των δικαιωμάτων των σπουδαστριών, αλλά και ένα νοσηρό κλίμα αυταρχισμού στα όρια της ψυχολογικής κακοποίησης. Και όλα αυτά αφορούν στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Είναι η πρώτη φορά που οι ίδιες οι σπουδάστριες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και οι επιστολές-καταγγελίες έφτασαν ήδη στη νέα υπουργό.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία όπως έφθασε στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου:Αθήνα 14/11/2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Βασιλικής Παπάλη του Δημητρίου, κατοίκου Ελληνικού,

ΠΡΟΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από την κα Υπουργό,
Το Διοικητικο Συμβουλιο της ΚΣΟΤ
Την Διεύθυνση της ΚΣΟΤ
Τον Σύλλογο των Σπουδαστριών, Σπουδαστών της ΚΣΟΤ
Τον Σύλλογο Γονέων κ Κηδεμόνων της ΚΣΟΤ
Τον Σύλλογο φίλων της ΚΣΟΤ

Με την παρούσα καταγγέλλω ως μη νόμιμη και καταχρηστική την αποβολή της κόρης μου Μαρίας-Λήδας Παπάλη Οικονομοπούλου από το 1ο έτος του επαγγελματικού τμήματος της ΚΣΟΤ.

Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ο τρόπος αποβολής της, μετά από έρευνα νόμων και κανονισμών που αναγκάστηκα λόγω του γεγονότος να κάνω, ουδόλως συνάδει με το ισχύον νομικό πλαίσιο, καθώς η διεύθυνση της σχολής από κοινού με τους καθηγητές, δεν συνεργάζονται με το διοικητικό συμβούλιο, αγνοούν πλήρως την παρουσία του, και αποβάλλουν σπουδαστές χωρίς να τους επανεξετάσουν, παρουσία του ΔΣ- όπως υποχρεούνται από τον νόμο.

Ο νόμος είναι σαφής, ως προς τον τρόπο λειτουργίας και ορίζει ότι υποχρεούται η διεύθυνση της Σχολής:
1) να αναρτήσει πίνακες βαθμολόγησης, μετά το πέρας των εξετάσεων,
2) να αναρτήσει Πρόγραμμα Eπανεξέτασης.

Δεν αναρτήθηκαν όμως ποτέ πίνακες βαθμολόγησης ούτε και πρόγραμμα επανεξέτασης στην καταγγελλόμενη περίπτωση.

Αντιθέτως μετά το τέλος του καλοκαιριού, η κόρη μου κ άλλοι δυο σπουδαστές του πρώτου έτους, κλήθηκαν τηλεφωνικά στις 5 /9/2016 να παρουσιαστούν και να μιλήσουν με την διευθύντρια της Σχολής «κατ' ιδίαν». Στην κατ΄ιδίαν εκάστη συνάντηση ανακοινώθηκε, στις μεν σπουδάστριες η οριστική αποβολή τους από την Σχολή, στον δε σπουδαστή η καθήλωσή του, για δεύτερη χρόνια στο πρώτο έτος.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας της Σχολής, αν δεν υφίσταται πειθαρχικό ζήτημα, η ζήτημα απουσιών για τις σπουδάστριες- σπουδαστές της σχολής - όπου πάλι δικαιούται αλλά και υποχρεούται να εγκρίνει το ΔΣ- δεν γεννάται ζήτημα αποβολής από την ΚΣΟΤ, όπως άλλωστε συμβαίνει κ σε όλα τα Ανώτερα κ Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και μάλιστα χωρίς καμία αναφορά στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δικαίωμα επανεξέτασης των σπουδαστών, πρακτική την οποία ακολούθησε η κα Βερέμη για τους τρεις σπουδαστές του πρώτου έτους, για τους οποίους έλαβα γνώση.

Επίσης καταγγέλλω ενώπιον παντός υπευθύνου, ότι η διεύθυνση της σχολής ζήτησε από αποβληθείσα από το πρώτο έτος, προκειμένου να της δοθεί αποδεικτικό σπουδών του πρώτου έτους, να υπογράψει έγγραφο ότι αποχωρεί οικειοθελως, πράξη την οποία ενήργησε η σπουδάστρια χωρίς να γνωρίζει την παρανομία που διαπράττει η Διεύθυνση!

Ερωτώ: Με ποιο δικαίωμα η διεύθυνση ζητά τέτοιες υπογραφές από τους σπουδαστές που αποβάλλει χωρίς να τους γνωστοποιεί το νόμιμο δικαίωμα τους για επανεξέταση.

Η δε κόρη μου δεν πήγε ποτέ να παραλάβει το αποδεικτικό παρακολούθησης του πρώτου έτους.

Όταν όμως ζήτησε να δει την βαθμολογία της, η διευθύντρια της σχολής απάντησε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ότι δεν έχει βγει ακόμη. Οι βαθμοί τής εστάλησαν κάποιες μέρες αργότερα και εγείρουν την εύλογη απορία, με ποιο τρόπο αποφασίστηκε η αποπομπή της σπουδάστριας χωρίς η διευθύντρια κ το ΔΣ να έχουν βαθμολογίες που έπρεπε μάλιστα να αναρτηθούν και μάλιστα τρεις μήνες μετά τις προαγωγικές εξετάσεις. Ο δε χρόνος της κοινοποίησης της κρίσης καθηγητών κ διεύθυνσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους σπουδαστές για προγραμματισμό των κινήσεων τους ώστε να μην χάσουν το διδακτικό έτος σε σχολές της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Αλλά αυτά ΠΡΟΦΑΝΩΣ αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τους ιθύνοντες.

Θα ήθελα να αναφερθώ κ στο ιστορικό φοίτησης της κόρης μου στην ΚΣΟΤ γιατί αποτελεί case study:

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις επελέγη το 2005, σε ηλικία 8 ετών, στο φυτώριο της ΚΣΟΤ, μαζί με περίπου 50 παιδιά ακόμα, όπου και παρέμεινε για 10 χρόνια μέχρι την αποφοίτηση της από το Λύκειο. Μοναδική μαθήτρια των προ επαγγελματικών τμημάτων του φυτώριου, που δεν έφυγε οικειοθελώς, η που δεν αποβλήθηκε από την Σχολή.

Στη συνέχεια έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στο επαγγελματικό τμήμα, τον Σεπτέμβρη του 2015, ανάμεσα σε περίπου 350 χορευτές κ εισήχθη ανάμεσα σε 26 συσπουδαστές της. Αυτή η πορεία δεν μέτρησε καθόλου για τους καθηγητές της όταν μέσα στο πρώτο έτος, παρουσίασε κάμψη των προσπαθειών της και απέκρυψαν το δικαίωμα της για επανεξέταση.

Σημειωτέον ότι ο πατέρας της σπουδάστριας υπέστη βαρύτατο εγκεφαλικό την χρονιά της αποφοίτησης της από το Λύκειο και τις εισαγωγικές εξετάσεις και όπως ο πιο ανίδεος μπορεί να καταλάβει, είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία και την απόδοση της κόρης μου.. Αυτά όμως δεν φαίνεται να έχουν καμία θέση στον κώδικα ηθικής των κρατούντων σ' αυτή τη Σχολή. Γι ' αυτό και δεν ενημερώνονται για σοβαρότατα προβλήματα της ζωής των σπουδαστών.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ακόμα, η ιστορία μιας σπουδάστριας η οποία αποχαιρέτησε από την ζωή την μητέρα της λίγες μέρες πριν της ανακοινωθεί η αποπομπή της από την ΚΣΟΤ. Φυσικά η σπουδάστρια ούτε διανοήθηκε σε ολόκληρη τη χρόνια φοίτησης της όπου δοκιμαζόταν σοβαρότατα λόγω της ασθένειας της μητέρας της, να μοιραστεί κάτι στους καθηγητές της. Αλλά και όταν ξέσπασε σε κλάματα μετά την ανακοίνωση της αποβολής της μιλώντας για το προσωπικό της δράμα, η διευθύντρια της σχολής, αναφώνησε με χαρακτηριστική άνεση άλλα και "ανακολουθία νοήματος", ότι γι' αυτόν (τον θάνατο δηλ.), σκέφτηκαν ότι δεν θα μπορούσε να παρακολουθήσει και έτσι την απάλλαξαν επιδεικνύοντας μεγαλοκαρδία.

'Οπως επίσης με μεγαλοκαρδία (!!!!!.....) της χορήγησαν το πιστοποιητικό του πρώτου έτους αφού προηγουμένως αυτή πιεσθείσα πλαγίως αναγκάστηκε να υπογράψει ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δήλωση οικειοθελούς αποχώρησης!


«Αιδώς Αργείοι»!!!

Παρατηρείται λοιπόν εκτός από δημοκρατικό και ανθρωπιστικό έλλειμμα, από την πλευρά καθηγητών και διεύθυνσης.

Και εν προκειμένω, με την ιδιότητα μου της ψυχοθεραπεύτριας, να σημειώσω και να καταγγείλω επίσης, την αντιπαιδαγωγική και αυταρχική συμπεριφορά των διδασκόντων συνολικά στο φυτώριο, σε παιδιά και εφήβους. Η αντιμετώπιση θυμίζει στρατιωτική σχολή, ενηλίκων βεβαίως. Η αντιμετώπιση των μικρών μαθητριών-μαθητών του φυτωρίου, από την πλευρά των διδασκόντων, διακρίνεται από μια παρωχημένη "φόρμα" αυστηρότητας και ψυχρότητας, προς ένα σύνολο (τάξη) που πρέπει να "εκτελεί" τα παραγγέλματα, όπως ένα στρατιωτικό άγημα, τα παραγγέλματα του διοικητή του.

Η έλλειψη προσοχής στην ιδιαιτερότητα κάθε παιδιού, όπως συνιστάται από την σύγχρονη παιδαγωγική, είναι χαρακτηριστική. Γίνεται δε φανερή στα μάτια οποιουδήποτε γονέα στα "ανοιχτά μαθήματα", όπου η έκφραση στα παιδικά πρόσωπα καταδεικνύει άγχος, θλίψη, πίεση, φόβο. Πουθενά χαρά και έμπνευση. Φυσικά όπως πάντα και παντού, υπήρξαν εξαιρέσεις.

Υπήρξαν διδάσκουσες που φαινόταν να αγαπάνε και τη δουλειά τους και τα παιδιά. Όλοι όμως, φαίνονταν πολύ πιεσμένοι, η καταπιεσμένοι, αυστηροί και θλιμμένοι. Στον κάθε καλόπιστο τρίτο που αντιλαμβάνεται την ύπαρξη των προβλημάτων που ακροθιγώς περιγράφω στην επιστολή μου, γεννώνται αναπόφευκτα και μοιραία στοιχειώδη ερωτήματα, όπως:

♦ Με ποια κριτήρια άραγε επιλέγονται οι καθηγητές;
Μονιμοποιούνται στις θέσεις τους σαν δημόσιοι υπάλληλοι;
Πώς είναι οι ίδιοι καθηγητές τόσα χρόνια;
Προκηρύσσονται θέσεις κατά καιρούς για την ανανέωση του δυναμικού της σχολής;
Παρακολουθούν ποτέ σεμινάρια που να τους εξελίσσουν σαν διδάσκοντες;
Τι προσόντα, πτυχία έχει η Διευθύντρια;
Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Δ.Σ. αφού, όπως είναι προφανές, ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ούτε στην Διεύθυνση αλλά ούτε και στους καθηγητές;


Είναι ανάγκη να γίνει ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα κακώς κείμενα της ΚΣΟΤ, όπου υπουργείο, Δ.Σ. και άνθρωποι του Χορού, να εκπονήσουν ένα εκσυγχρονισμένο πλαίσιο λειτουργίας του φυτωρίου με σεβασμό στην παιδική και εφηβική ηλικία των μαθητών που δέχονται στις τάξεις του. Το γεγονός ότι η ΚΣΟΤ διαθέτει επαγγελματικό τμήμα, δεν σημαίνει ότι οι ανήλικοι μαθητές του φυτωρίου πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν επαγγελματίες παιδιόθεν, διότι έτσι κακοποιείται η παιδική ηλικία, και σ' αυτό το πλαίσιο ως μη όφειλε. Άλλωστε και ο χαρακτηρισμός των τμημάτων του φυτωρίου ως προεπαγγελματικά, συμβολικά, επικουρεί την αντιμετώπιση των 10χρονων και 15χρονων ως επαγγελματιών πρόωρα και απειλητικά για την ψυχολογία τους.

Το κλίμα που καλλιεργείται ήδη στο φυτώριο είναι ανταγωνιστικό. Το κλίμα αυτό κορυφώνεται στο επαγγελματικό, εκεί που ενδείκνυται να καλλιεργείται κλίμα ομάδας, εκεί όπου ενδυναμώνεται η κοινή προσπάθεια και το κοινό όραμα. Στη θέση όλων αυτών η κα Βερέμη καλλιεργεί την θεωρία της μονάδας, και συγκεκριμένα το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος. Στο σημείο αυτό σημειώνω και καταγγέλλω.

Τα τρία σπουδαστικά έτη βρέθηκαν σε μια κοινή συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν θέματα λειτουργίας της σχολής, σε καφετέρια πλησίον της ΚΣΟΤ. Η διευθύντρια περνώντας, θεώρησε δικαίωμα της να παρέμβει και να δηλώσει:

1) Ότι δεν έχουν καμία δουλειά να συναντιούνται τα έτη κ να συζητάνε για θέματα λειτουργίας της σχολής, διότι δεν μπορεί να επιτρέψει για την ΚΣΟΤ, να παρουσιάσει εικόνα όπως άλλα ΑΕΙ της χώρας, όπου οι φοιτητές της κάνουν συνελεύσεις, διαμαρτύρονται και προβαίνουν σε καταλήψεις!

2) Ο καθένας σπουδαστής πρέπει να κοιτάει τον εαυτό του και να μην ενδιαφέρεται για τους άλλους!

Οι δηλώσεις της διευθύντριας επαναφέρουν κλίμα της εποχής της δικτατορίας, όπου απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Έκτοτε οι συνελεύσεις αποτελούν νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμα των φοιτητών-σπουδαστών! Ως προς το δεύτερο σκέλος, τι χρείαν μαρτύρων έχουμε για την ιδεολογικό φιλοσοφική θεώρηση της κυρίας Βερέμη, η οποία έχει διαπαιδαγωγήσει γενιές φυτωρίων και σπουδαστών κατά την την εικοσαετία της διεύθυνσης της.


«Διαίρει κ βασίλευε»

Εξ ου και μαθητές και γονείς δεν εκφράζουν λόγο για τα τεκταινόμενα, φοβισμένοι μπροστά στην απολυτότητα της εξουσίας. Δέχομαι πολύ ευχαρίστως, αν βεβαίως κληθώ, να τοποθετηθώ αναλυτικότερα και επιστημονικά για τα αποτελέσματα αυτής της θεώρησης στον ψυχισμό των μαθητών, ως έμμεση διαπαιδαγώγηση.

Πολύ φυσικό, αφού όπως είναι γνωστό στους λειτουργούς της ψυχικής υγείας, κανένας αριστούχος πανεπιστημίου η ανώτερης σχολής Τεχνης, δεν έχει απαραιτήτως την δυνατότητα να διδάξει και να μεταδώσει τις γνώσεις του, διότι δεν εξυπακούεται η δεξιότητα της διδασκαλίας μαζί με την αποφοίτηση του από οπουδήποτε.

Και φυσικά εκτός από την εκπαίδευση στην τέχνη της διδασκαλίας, κανένα υποτιθέμενο αριστείο δεν συνδυάζει και μια καλή ψυχική κατάσταση και υγεία, ώστε να χρίζεται κάποιος παιδαγωγός Χορού εν προκειμένω, αν δεν περάσει από κάποια διαδικασία εκπαίδευσης στα παιδαγωγικά, αλλά και ελέγχου της ψυχικής του ευρωστίας.

Διότι διαφορετικά, ψυχικά συμπλέγματα και προβληματικές συμπεριφορές, προκαλούν την συναισθηματική και ηθική κακοποίηση των ανηλίκων μαθητών τους, φεύ.

Κλείνοντας την παρούσα καταγγελτική μου επιστολή διαμαρτυρίας, ζητώ να διερευνηθεί η νομιμότητα των αποβολών των Σπουδαστριών του πρώτου έτους, αλλά και γενικότερα των αυθαιρεσιών της διεύθυνσης της ΚΣΟΤ και καλώντας το Δ.Σ. να κάνει επιτέλους τη δουλειά του, καθώς και το υπουργείο πολιτισμού να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα. Εξυπακούεται πως αναμένω την εντός εύλογου χρόνου γραπτή και συγκεκριμένη απάντησή σας στα καταγγελλόμενα.

Τέλος επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου για όσα κατήγγειλα.»

Βασιλική Παπάλη του ΔημητρίουTo Dancetheater.gr καλεί νυν και πρώην μαθητές - μαθήτριες αλλά και καθηγητές της ΚΣΟΤ που θα ήθελαν να συμβάλουν στην διερεύνηση του θέματος, όπως επικοινωνήσουν με τον Κώστα Βασιλιάγκο (υπεύθυνο του Dancetheater.gr) στο τηλέφωνο 6974 969 813 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Πηγή: http://tvxs.gr

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:17712
Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 232
Εγγεγραμένα μέλη: 4284
Τώρα σε σύνδεση:
ballarte
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association