Dance Theater

2ο Reborn in Athens

Μετά την επιτυχία που σημείωσε την πρώτη χρονιά, το Reborn in Athens επιστρέφει στο Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ και παρουσιάζει ξεχωριστές παραστάσεις θεάτρου και χορού της περιφέρειας, από 1 έως 15 Ιουλίου, ανοίγοντας ένα δίαυλο επικοινωνίας και καλλιτεχνικής συνδιαλλαγής μεταξύ της Αθήνας και των άλλων περιοχών της Ελλάδας.
Παραστάσεις θεάτρου και χορού από τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα δίνουν το παρόν στο 2ο Reborn in Athens, καταδεικνύοντας ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα δεν σταματά στην Αθήνα.
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης, που φιλοδοξεί να γίνει σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα του αθηναϊκού καλοκαιριού.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- 1 και 2 Ιουλίου 2017
ΘΕΑΤΡΟ
«Μένγκελε» του Θανάση Τριαρίδη
Από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο

Δυο άγνωστοι μεταξύ τους επιβάτες στο κουπέ ενός τρένου. Ένας άντρας (διοικητικός υπάλληλος μιας δημόσιας υπηρεσίας) και μια γυναίκα (υποψήφια διδάκτορας της Νεότερης Ιστορίας). Νυχτερινό δρομολόγιο. Μια ξαφνική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα μετατρέψει μια τυπική συζήτηση σε ένα παιδικό παιχνίδι ρόλων. Ο άντρας θα παραστήσει το Γιόζεφ Μένγκελε, τον αρχιβασανιστή γιατρό του Άουσβιτς και η γυναίκα την Εσθήρ, την εγγονή μιας Εβραίας που επέζησε. Πού μπορούν να φτάσουν τα πρόσωπα αυτά «παίζοντας» ένα τέτοιο παιχνίδι;

Το ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ (Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο) συγκροτήθηκε το 1993 κι έχει παρουσιάσει παραστάσεις όχι μόνο στη Θήβα, αλλά και άλλες περιοχές τη Ελλάδας.
Το θεατρικό έργο «Μένγκελε» παρουσιάστηκε στη Θήβα και στη Θεσσαλονίκη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Σκηνοθεσία - Σκηνικό: Λάζαρος Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Έμη Μπαρώνα
Μουσική επιμέλεια - ήχοι: greg pap – g. Dop
Μάσκες: Θοδωρής Κορόζης

Ερμηνεύουν: Αντώνης Φωτιάδης – Νίνα Μάρα


- 3 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Απόκοπος» του Μπεργαδή (15ος αιώνας)

Μια αφήγηση ενός ονείρου, ενός ταξιδιού στον Άδη, τον Άδη των δημοτικών τραγουδιών, όπου ο αφηγητής συναντά δύο νεκρούς και συνομιλεί μαζί τους. Ένα παιχνίδι αφηγηματικής δράσης που κινείται ανάμεσα στο τότε και το τώρα, στο θάνατο και στη ζωή, στο άχρονο και το σύγχρονο.
Ένας ύμνος για τις απλές καθημερινές χαρές της ζωής.
Ο «Απόκοπος» γράφτηκε από τον ενετοκρητικό Μπεργαδή, το τελευταίο τέταρτο του 15ου αιώνα. Εκδόθηκε το 1509 και είναι η πρώτη γνωστή έντυπη έκδοση ελληνικού βιβλίου σε δημοτική γλώσσα. Είναι ένα ποίημα γραμμένο σε μεσαιωνικά ελληνικά. Το μέτρο του είναι ο δεκαπεντασύλλαβος της βυζαντινής και νεοελληνικής λογοτεχνίας και του δημοτικού τραγουδιού σε ομοιοκατάληκτα δίστιχα.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Φεβρουάριο 2017.
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Κακκουλή
Σύλληψη-Δραματουργία: Γεωργία Πολοπετράκη
Σκηνογραφία: Μαρίνα Κακκουλή, Γεωργία Πολοπετράκη
Poster design και φωτογραφίες: Ηλίας Τσιρίδης
Ερμηνεύει η Γεωργία Πολοπετράκη


- 7 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Οιδίπους»
Βασισμένο στο μύθο του Οιδίποδα
Θέατρο Πλαστελίνης, Ναύπλιο

Ο Οιδίποδας παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη ματιά όπου ο παντοδύναμος Θεός ποδηγετεί και μεταχειρίζεται τους πολίτες ως μια πολυμορφική έννοια που πηγάζει από τις εξελίξεις της κάθε εποχής, καθώς και τις εσωτερικές αξίες των ανθρώπων.
Το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2016 από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Μέρος της παράστασης παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2017 στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο St. Mark & St. John, Plymouth, Αγγλίας και η τελική της μορφή, τον Ιούνιο 2017 στον ίδιο χώρο, ως παράλληλη δράση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και τον Ιούλιο του 2017 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Σίμος Τζίτζης
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Τίνα Στανωτά
Επιμέλεια μουσικής: Αγγελική Δαμιανίδου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βιολέττα Παναγιωτίδη, Λήδα Δημακουλέα

Ερμηνεύουν: Άχμεντ Αμπντελαζίζ, Πάνος Βαβάμης, Παντελής Γεωργόπουλος, Λυδία Γιαννουσάκη, Δέσποινα Δούφα, Άλκηστη Καραγιάννη, Γιάννης Κοκκοράκης, Χρήστος Μαργώνης, Φραγκίσκος Παπαδάκης, Αναστασία Παπαλάμπρου. - 10 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Βίος του Ευστράτιου» του Θωμά Βελισσάρη
Από το Studio του Θεάτρου Εταιρότητα, Θεσσαλονίκη

Ο Ευστράτιος πεθαίνει και με αφορμή αυτό το γεγονός αρχίζει να ξεδιπλώνεται η άγνωστη έως τότε στις λεπτομέρειές της ζωή του, από τα κοντινά και οικεία του πρόσωπα. Η κόρη του Σωσάννα, θέλοντας να μάθει ακόμη περισσότερα για τις κρυμμένες πτυχές της ζωής του πατέρα της, ξεκινάει ένα οδοιπορικό στην γενέτειρα του Ευστράτιου, ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Για να ανακαλύψει εκεί ότι ο πατέρας της για να μπορέσει από την αθωότητα της νιότης να περάσει στη σκληρότητα της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας, έπρεπε να διαγράψει πλήρως το παρελθόν του και να ξεκληρίσει όλους, όσοι γνώριζαν κάτι γι' αυτόν. Πρόκειται για μία ιλαροτραγωδία της νεοελληνικής πραγματικότητας με σχόλια πάνω στην παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας τα τελευταία 70 χρόνια.
Το Θέατρο Εταιρότητα ιδρύθηκε το Νοέμβριο 2014, ως οργανική και καλλιτεχνική συνέχεια του Θεάτρου Τέχνις «Ακτίς Αελίου», με τον Νίκο Σακαλίδη και τον Θωμά Βελισσάρη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση. «Ο Βίος του Ευστράτιου» είναι ένα νέο ελληνικό έργο που γράφτηκε στην διάρκεια του Studio υποκριτικής στο οποίο συμμετείχαν νέοι απόφοιτοι της Ανωτέρας Δραματικής Σχολή Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν και μέλη της ομάδας καλλιτεχνών Θέατρο Εταιρότητα.

Σύλληψη-Συγγραφή–Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Μουσική Διδασκαλία-Επιμέλεια: Ευτυχία Καβαλίκα
Σκηνογραφική-Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ο Θίασος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαΐδου, Μαρίνα Καζόλη
Οργάνωση Παραγωγής: Τατιάνα Νικολαΐδου & Θίασος
Αφίσα - Teaser -Trailer- Φωτογραφίες : Τατιάνα Νικολαΐδου
Φωτογραφίες: Ευτυχία Πασχαλίδου
Ερμηνεύουν: Μαρία Αλεξανδρίδου, Μαρία Αρουτζίδου, Ευτυχία Καβαλίκα, Μάρω Καραγεώργου, Δημήτρης Κουστολίδης, Βαγγέλης Μάγειρος, Έλενα Παντελίδου, Ναταλία-Λυδία Παππά, Κώστας Χατζηγεωργίου


 - 12 και 13 Ιουλίου
ΧΟΡΟΣ
«Feral»

Η παράσταση χορού με τίτλο «Feral» παρουσιάζει επί σκηνής μια χορεύτρια και έναν μουσικό.
Η έννοια «feral» δεν έχει ακριβή μετάφραση στα ελληνικά. Λέξη συγγενής με την έννοια «άγριο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ύπαρξη στη φυσική της κατάσταση δηλ. μη εξημερωμένη, μη εκπολιτισμένη.
Το «Feral» στοχεύει στο να παράγει ένα σώμα που συμπεριφέρεται με τις ποιότητες της φύσης, δηλαδή τον αυτοματισμό με τον οποίο τα στοιχεία που την αποτελούν μεταμορφώνονται διαρκώς. Πραγματεύεται έτσι την ισχυρή του συγγένεια με τον κόσμο των φυτών και των ζώων, καθώς και την ανάγκη επανασύνδεσης του με την πρωτόλεια μορφή της ύπαρξης του. Στόχος είναι να γευτεί την αίσθηση του να μην υπάρχει ως το σύνολο των πραγμάτων που το καθορίζουν ως ανθρώπινο ον, αλλά ως αυτόνομη οντότητα, ως μάζα που αλλάζει συνεχώς μορφές, ως ζώο οδηγημένο από την ορμή του να υπάρχει.
Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2016, στο Garage Performing Arts Center, στην Κέρκυρα.

Χορογραφία-Eκτέλεση: Ναταλί Μάνδηλα
Μουσική Σύνθεση και Live Performance: Ανδρέας Μονόπωλης
Σχεδιασμός κουστουμιού: Ελπίδα Περούλη
Δημιουργία μάσκας: Αποστόλης Σορολοπίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Σπύρος Σκόρδος
Παραγωγή: Ναταλί Μάνδηλα
Βοηθός Παραγωγής: Μελίνα Κυρτάτα
Συμπαραγωγή: Garage Performing Arts Center
Με την υποστήριξη του O.S.C.S.


 - 14 και 15 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
«Rendez-vous?-Meet me on facebook»
Νέοι άνθρωποι, οι ζωές τους, τα προβλήματα της καθημερινότητας, ένα πάρτυ και... τα social media.
Πολύ προσωπικές ιστορίες-πραγματικές μαρτυρίες από ραντεβού δικά μας ή άλλων που συνέβησαν στο παρελθόν. Ιστορίες για ανθρώπους νέους που θέλουν να συνάψουν σχέσεις. Ψάχνουν να μην είναι μόνοι.
Με όχημα την αφήγηση και τις μαρτυρίες νέων ανθρώπων από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές εμπειρίες στήνεται ένα όχι και τόσο συνηθισμένο πάρτυ, όπου το internet και το facebook παίζουν κυρίαρχο ρόλο, καθώς ό,τι ανεβαίνει στις οθόνες συμβαίνει απευθείας στο πάρτυ.
Τo έργο πραγματεύεται τα διαχρονικά προβλήματα της νέας γενιάς στις σημερινές συνθήκες όπου τα γεγονότα της ζωής είναι μικρά, οι γνωριμίες εύκολες, οι αναρτήσεις άπειρες, τα λόγια λίγα για να περιγράψουν τα συναισθήματα, ο χρόνος πάντα λίγος αλλά την ίδια στιγμή τόσο αφόρητα πολύς.

Το «Rendez-vous?-Meet me on facebook» είναι η δεύτερη δουλειά της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη Ensemble 23 και αρχικά παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Κοσμίδης
Δραματολογία: Ματίνα Παγουλάτου, Χάρης Ηλιάδης
Σκηνογραφία: Μάγδα Δήμου
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Όλια Πανίδου
Βοηθός φωτιστή- βίντεο: Αρσινόη Πηλού
Μουσική: Μάριος Μορφίδης

Ερμηνεύουν: Αποστόλης Βαράνος, Γιώργος Γκρίνιας, Χάρης Ηλιάδης, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Μάριος Μορφίδης, Χριστίνα Σαπουνίδου, Αντωνία Τεκνετζίδου

 


1-15 Ιουλίου 2016 | 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 9 Ευρώ

1+1 εισιτήριο με την κάρτα Dancetheater Plus*
*Η έκπτωση αναφέρεται στην παράσταση χορού της 12ης και 13ης Ιουλίου.

Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
Τουρναβίτου 7
τηλ. 2103235351
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.pro4.gr
www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts

Προπώληση: www.ticketservices.gr

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:19045
Top Visiting Day: 06-10-2018 : 1840
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 284
Εγγεγραμένα μέλη: 4270
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association