Dance Theater

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Περισσότερα...

Ημερίδα Χοροθεραπείας και Ανθρωπολογίας Χορού στο Twende Dance Project

 με την κάρτα Dancetheater Plus
Ημερίδα Χοροθεραπείας και Ανθρωπολογίας Χορού με τη France Schott-Billmann, τη Νατάσα Μάρτιν και τον Sammy Gian.

H Γαλλίδα ψυχαναλύτρια και χοροθεραπεύτρια France Schott-Billmann έρχεται στην Ελλάδα και μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της Πρωτόγονης Έκφρασης, στη συνέχεια η ανθρωπολόγος του χορού Νατάσα Μάρτιν μας εισάγει στον κόσμο του body percussion και τέλος ο Αφρικανός χορογράφος Sammy Gian μας μυεί στην τεχνική του Αfrofusion και μας απογειώνει με μία χορογραφία που ενσωματώνει στοιχεία από το γύρο της Αφρικής.

Ο ρυθμός είναι παντού και ο χορός δεν είναι παρά μία φυσική τάση. Ρυθμός στο σώμα, ρυθμός με το σώμα, ρυθμός σε κάθε καθημερινή δραστηριότητα, σε κάθε κοινωνική και ατομική εμπειρία. Ρυθμός που γίνεται χορός, ένα χορό που συναντάμε στα βάθη κάθε πολιτισμού ως αναπόσπαστο μέρος τελετουργίας, εορτασμού, ψυχαγωγίας.

"Ο χορός γεννήθηκε στην αρχή όλων των πραγμάτων μαζί με τον Έρωτα και εμφανίζεται στην πιο αρχέγονη μορφή του στο ρυθμό της καρδιάς και της αναπνοής, της εναλλαγής της μέρας με τη νύχτα, της αλλαγής των εποχών, της κίνησης των πλανητών και των αστεριών." Λουκιανός ο Σαμοσατεύς

Dance-therapy through Primitive Expression-Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης
Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μία τεχνική χοροθεραπείας που έχει τις ρίζες της στην αφροαμερικάνικη κουλτούρα, βασίζεται στην ιδέα της Katherine Dunham για την πανανθρώπινη κίνηση και παίρνει το όνομά της από το "πρωτογενές", με την έννοια του πρώτου, βασικού και θεμελιώδους. Το ρεύμα του πριμιτιβισμού, ο ρυθμός, ο συμβολισμός, η ατμόσφαιρα παιχνδιού, η φωνή, αλλά και ο τρόπος που αλληλεπιδρά ο χοροθεραπευτής, η ομάδα και το άτομο είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνικής. Ο ρυθμός στην Πρωτόγονη Έκφραση δίνεται μέσα από το αφρικάνικο κρουστό djembe. Ο παλμός του τυμπάνου ξυπνά αρχαϊκές αισθήσεις, όπως το χτύπο της καρδιάς και το ρυθμό της αναπνοής. O συντονισμός του τυμπάνου με τον παλμό της καρδιάς ξυπνά την ενόρμηση της ζωής, αφυπνίζεται η ζωτική ενέργεια με τις δονήσεις που αισθάνεται το άτομο σε όλο του το σώμα, οι οποίες το καλούν να τις ακολουθήσει, να κινηθεί, να περπατήσει.

Body Percussion - Κρουστικός χορός με το σώμα
Το Body Percussion αποτελεί ένα είδος χορού και μουσικής που ξεκίνησε ως τρόπος επικοινωνίας των Αφρικανών σκλάβων της Αμερικής. Στο κέντρο του είναι ο ρυθμός, αλλά και οι ήχοι που μπορούμε να παράγουμε με το σώμα μας και τη φωνή μας. Μέσα από ρυθμικά παιχνίδια και χορογραφία ταξιδεύουμε στο χώρο και στο χρόνο και εξερευνούμε τη μουσική που μπορεί να παράγει το σώμα μας, επικοινωνούμε τον προσωπικό μας ρυθμό, ενώ παράλληλα ως μέρος ενός όλου συμμετέχουμε στο ρυθμό της ομάδας και συντονιζόμαστε με αυτόν τον κοινό ρυθμό, αποκτώντας μία νέα δύναμη και ελευθερία.

Afrofusion - Ο Αφρικανικός σύγχρονος χορός
Το Afrofusion είναι ο συνδυασμός αφρικανικών παραδοσιακών χορών και μουσικής με τις δυτικές φόρμες του σύγχρονου χορού. Χοροί από διαφορετικά μέρη της Αφρικής με διαφορετικές ιστορίες συναντούν σύγχρονες τεχνικές χορού, όπως αυτή της Martha Graham και του Lester Horton. Οι ισχυρές ρίζες των αφρικανικών στοιχείων μέσω μίας ποικιλίας ρυθμών και χορών από διαφορετικές φυλές της Αφρικής, το αφρικανικό χορευτικό λεξιλόγιο, η πολυρρυθμία και η παντομίμα μαζί με την ανατομική προσέγγιση κάποιων δυτικών τεχνικών θα μας οδηγήσει σε μία νέα συνθετική μορφή πολιτιστικής έκφρασης.

Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να βιώσουν τη θεραπευτική και κοινωνική διάσταση του χορού, τη ζωτική ενέργεια του ρυθμού. Τόσο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές όσο και σε επαγγελματίες ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.


Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

18:00-19:30 Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης
19:30-20:30 Body Percussion
20:30-22:00 Afrofusion

Kόστος: 40 Ε
Εκπτωση 20% σε φοιτητές επαγγελματικών σχολών χορού και ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών
 με την κάρτα Dancetheater Plus

TWENDE DANCE PROJECT
Κοντογιάννη 5, 141 23, Λυκόβρυση Αττικής.
Τηλ: 210.2826727
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Twende Dance Project
_____________________________________

France Schott-Billmann (διδάκτωρ ψυχολογίας...)
Η France Schott-Billmann είναι ψυχαναλύτρια, διδάκτωρ Ψυχολογίας και χοροθεραπεύτρια, διδάσκει χοροθεραπεία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Θεραπείες μέσω της Τέχνης" στο πανεπιστήμιο Paris Descartes (Σορβόννη). Είναι πρόεδρος του Οργανισμού « Danse Rythme Lien social et Thérapie » (DRLST), ερευνήτρια χορού και συγγραφέας πολλών βιβλίων γύρω από τις κοινωνικές και θεραπευτικές λειτουργίες του χορού.

Natasha Chanta - Martin
Η Νατάσα Χαντά-Μάρτιν απέκτησε διπλώματα χορεύτριας και δασκάλας χορού από τα τμήματα Μπαλέτου, Μοντέρνου και Κλακετών του Imperial Society of Teachers of Dancing και της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (Ηνωμένο Βασίλειο) και συγχρόνως σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι η πρώτη Ελληνίδα υπότροφος του διεθνούς μεταπτυχιακού ανθρωπολογίας του χορού και εθνοχορολογίας, Choreomundus: International Master's in Dance Knowledge, Practice and Heritage το οποίο ολοκλήρωσε το 2014. Όντας στην ομάδα χορού του Choroemundus συνεργάστηκε με χορευτές διαφόρων ειδών χορού και συμμετείχε σε συνδιδασκαλίες κρουστικών χορών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Από το 2012 συνεργάζεται στενά με τη Sara Azzarelli, χορεύτρια του ινδικού χορού Bharatanatyam, όπου συνδυάζουν την ινδική ρυθμολογία με το body percussion και έχουν δείξει τη δουλειά τους σε Γαλλία, Αγγλία, και Ουγγαρία. Έχει οργανώσει και διδάξει για πολλά χρόνια σε πολυάριθμα σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής, μαθήματα αφρικάνικου χορού, rhythm tap, hip hop, σύγχρονου χορού, body percussion και flamenco. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον έγκειται στην Νιγηριανή εθνοτική ομάδα Γιουρουμπά, και το καλοκαίρι του 2013 διεξήγαγε έρευνα στη νοτιοδυτική Νιγηρία πάνω στους χορούς και τη γλώσσα των Γιουρουμπά.

Sammy Gian
Ο Sammy κατάγεται από την Κένυα. Είναι δάσκαλος χορού και χορογράφος με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία και τη δημιουργία παραστάσεων. Σπούδασε σε ένα από τα μεγαλύτερα Ινστιτούτα Εκπαίδευσης Παραστατικών Τεχνών στη Νότιο Αφρική, το MID (Moving Into Dance Mophatong). Στην επαγγελματική του διαδρομή εκτός από χορογράφος έχει διατελέσει επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής, περφόρμερ και δάσκαλος για περισσότερα από 10 χρόνια σε διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης. Η χορευτική του ταυτότητα χαρακτηρίζεται από διαφορετικές δυναμικές που βασίζονται στις σύγχρονες τεχνικές χορού, όπως της Martha Graham και του Lester Horton αναμειγμένα με αφρικανικά και ακροβατικά στοιχεία. Το 2012 ήταν ένας από τους βασικούς χορογράφους και δασκάλους στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Μαπούτο, στη Μοζαμβίκη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο δημιουργώντας δικές του παραγωγές, όπως η " KADUGALA " κάνοντας πρεμιέρα στο The Dance Factory του Γιοχάνεσμπουργκ. Από το 2016 ζει στην Ελλάδα, όπου διδάσκει εβδομαδιαία afrofusion στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα, καθώς και σε στούντιο χορού, όπως στο DANCCE και στο Dancevacuum, ενώ παράλληλα συντονίζει σεμινάρια με διαφορετικές θεματικές σε διαφορετικά στούντιο και σχολές χορού. Από τον Ιούλιο του 2017, συνιδρύει το Twende Dance Project, ένα σύγχρονο κέντρο χορού και σημείο συνάντησης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και μία στέγη για την καλλιτεχνική του ομάδα.

 

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..
admin: Εκπληκτικό το Χαμόγελο της Τζοκόντας χθές στην Λυρική. Πολύ καλή δουλειά από την Στελλάτου και εξαιρετική η ορχήστρα υπό την διεύθυνση της Γουρζή.

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Αριθμός επισκεπτών σήμερα:68
Αριθμός επισκεπτών χθες:570
Επισκέψεις αυτού του μήνα:25985
Top Visiting Day: 12-16-2017 : 2537
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 373
Εγγεγραμένα μέλη: 4198
Τώρα σε σύνδεση:
Chrysi22,
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association