Dance Theater

Σεμινάριo Feldenkrais με την Μαριέλα Νέστορα (Artshub)

Το FELDENKRAIS είναι μια μέθοδος επανεκπαίδευσης της κίνησης και έχει το όνομα του ιδρυτή της Δρ. Moshe Feldenkrais. Βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο η κίνηση μας οργανώνεται από το νευρικό σύστημα. Προάγει την βέλτιστη συνεργασία μεταξύ του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.
Ο τρόπος που κινείς το σώμα σου, συσχετίζεται με πιθανούς πόνους ή δυσκολίες που συναντάς σε κάποιες κινήσεις. Μέσα από τα μαθήματα ανακαλύπτεις διαφορετικούς τρόπους κίνησης ώστε τα προβλήματα να μην μπορούν να συνεχίσουν.

Η άσκηση και η σωστή στάση σώματος αντιμετωπίζονται συνήθως με παρεμφερής τρόπους. Αν είσαι αδύναμος κάνεις ασκήσεις για να δυναμώσεις τους μυς σου και αν έχεις κακή στάση σώματος σπρώχνεις το σώμα σου να σταθεί ίσια. Δηλαδή θεωρείς το σώμα ως κάτι που πρέπει να διαμορφωθεί, να συμμορφωθεί, να πάει σε μια σωστή θέση. Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια τελείως διαφορετική προσέγγιση: μελετάς τον τρόπο που κινείσαι.
Μαθαίνεις πως να κινείσαι πιο έξυπνα, όχι πιο δυνατά.

Συχνά ο τρόπος που κινούμαστε μας δημιουργεί προβλήματα δίχως να το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι ή ότι κάτι στο σώμα μας έχει φθαρεί. Όμως η ρίζα του προβλήματος είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το σώμα μας. Δεν συνειδητοποιούμε πως κινούμαστε. Δίνουμε προσοχή στο τι κάνουμε και που πάμε όχι στο ΠΩΣ. Παράδειγμα, ας σκεφτούμε ΠΩΣ σηκωνόμαστε από την καρέκλα. ΠΩΣ το κάνουμε αυτό, τι συμβαίνει, τι κινείται πότε? Συνήθως δεν σκεφτόμαστε το ΠΩΣ. Χρησιμοποιούμε το σώμα μας στην καθημερινότητα μέχρι κάτι, κάπου να πονέσει ή κάτι να μην μπορούμε πια να κάνουμε. Δηλαδή χρησιμοποιούμε το σώμα μας με λάθος ή αναποτελεσματικό τρόπο για πολύ καιρό. Μέχρι να παρατηρήσουμε ότι κάτι πάει στραβά και αυτό διότι οι κινήσεις μας έχουν αυτοματοποιηθεί. Έχουν γίνει συνήθεια και αυτή η επανάληψή τους μέσα στην καθημερινότητα, διαφεύγει της συνείδησής μας.

Στα ομαδικά μαθήματα Feldenkrais: Awareness through movement, (Συνειδητότητα μέσω της κίνησης) μαθαίνεις πως να αντιλαμβάνεσαι το πως κινείσαι. Επίσης το πως αλλιώς μπορείς να κινηθείς, αυξάνοντας τις επιλογές σου, την άνεση και ευχαρίστηση μέσα στο σώμα σου και την κίνησή σου. Με ήπιες κινήσεις, μιας και η μέθοδος Feldenkrais στηρίζεται στην ιδέα ότι θα βιώσεις μεγαλύτερες αλλαγές αν οι νέες επιλογές κίνησης που ανακαλύπτεις είναι πιο άνετες και πιο ευχάριστες από αυτές που έχεις συνηθίσει.

Η μέθοδος Feldenkrais απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις κινητικές τους ικανότητες και τη σχέση με το σώμα τους. Η ηλικία ή η εμπειρία δεν παίζει ρόλο. Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες. Μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας ανακαλύπτουν τρόπους να διατηρήσουν και επανακτήσουν τις κινητικές τους ικανότητές χωρίς κόπο ή πόνο.

Τι προσφέρει η Μέθοδος Feldenkrais;
Εργονομία, ευελιξία, ευλυγισία σώματος, βελτίωση της συνολικής εικόνας του εαυτού
Βελτίωση και ανακούφιση της στάσης του σώματος (πχ. από καθιστική εργασία, κακή στάση ύπνου, δραστηριότητες που επιβαρύνουν το σώμα)
Αντιμετώπιση χρόνιων πόνων
Αποκατάσταση τραυματισμών
Βελτίωση επιδόσεων σε αθλητές, χορευτές-ηθοποιούς, μουσικούς
Αντιμετώπιση κινητικών-μαθησιακών δυσκολιών
Αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων (πχ. σκλήρυνση, παράλυση) και μυοσκελετικών προβλημάτων (πχ. κακώσεις, αρθρίτιδες, ρευματοπάθειες)

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο ομαδικά μαθήματα Feldenkrais Awareness through Movement – Συνειδητότητα μέσω της κίνησης. Στα μαθήματα που δημιούργησε Ο Δρ. Feldenkrais το νευρικό μας σύστημα επαναφέρεται στο είδος κινητικής μάθησης που όλοι βιώσαμε φυσικά όταν ήμασταν μωρά. Η επίδραση των μαθημάτων είναι βαθιά και άμεση.

Μαθαίνουμε πώς να λειτουργούμε καταβάλλοντας λιγότερο κόπο ενώ αποκομίζουμε ζωτικότητα και αποτελεσματικότητα στις καθημερινές μας κινήσεις.

Ο δάσκαλος δίνει προφορικά συγκεκριμένες απλές κινητικές οδηγίες, τις οποίες ο μαθητής εκτελεί σε σχέση με τις ικανότητές του. Σταδιακά ο μαθητής αρχίζει να αντιλαμβάνεται διαφορές στον τρόπο που κινεί και αισθάνεται το σώμα του. Οι κινήσεις εκτελούνται συνήθως αργά με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια, βελτιώνοντας την παρατηρητικότητα και την ευαισθησία. Σταδιακά ρυθμίζεται ο μυϊκός τόνος και αναδιοργανώνεται η κίνηση, γίνεται άνετη, ευχάριστη και αυξάνεται το εύρος της. Ο μαθητής εξερευνά τις δυνατότητές του και την εξέλιξή του, μαθαίνει να διδάσκει ο ίδιος τον εαυτό του.

Τι χρειάζεται να φέρω μαζί μου;
Άνετα ζεστά ρούχα, μπλούζα με μακριά μανίκια και κάλτσες. Προαιρετικά: στρωματάκι, κουβέρτα, παρεό.

Διδάσκει η Μαριέλα Νέστορα (M.Sc. Biology), Χορογράφος και Feldenkrais practitioner, μέλος του Feldenkrais Center.

Σάββατο 27 Μαΐου 2017
| 17:00-20:00

ώρα προσέλευσης 16:45.

Κόστος Συμμετοχής:
Προπληρωμή μέχρι 04/05/2017: 20€
Αυθημερόν: 30€, Ενεργοί μαθητές της σχολής, φοιτητές και άνεργοι: 20€

ARTSHUB Σύγχρονος Χώρος Χορού & Έκφρασης
Μ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη
www.artshub.gr / fb.artshub / 694 851 6110

Για την κράτηση της θέσης σας είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τη σχολή.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες - Συμμετοχές:
694 851 6110 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / inbox:www.facebook.com/artshub.gr

Περισσότερα για τη μέθοδο Feldenkrais και τον δημιουργό της.
Είναι μια μοναδική προσέγγιση της μάθησης μέσω της κίνησης. Βασίζεται σε αρχές της Νευροφυσιολογίας, της Φυσικής και της Εμβιομηχανικής. Η μέθοδος Feldenkrais αξιοποιεί τη θαυμαστή δεξιότητα και ικανότητα του εγκεφάλου μας να μαθαίνει νέα πρότυπα κινήσεων. Ο καθένας μας έχει τις δικές του μοναδικές συνήθειες ως προς τον τρόπο που κινείται, τις οποίες αποκτά μέσα από τα βιώματα του και την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Όμως ανακαλύπτοντας τις συνήθειές μας, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Όσο περισσότερο καλλιεργούμε την άνεση και την αποτελεσματικότητα βιώνουμε θετική εξέλιξη στις ικανότητές μας, στην κίνηση μας και στη ζωή μας.
http://www.feldenkraiscenter.org/


Η Μαριέλα Νέστορα σπούδασε Βιολογία B.Sc.Biology- Queen Mary and Westfield, και Γενετική M.Sc. Human Molecular Genetics – St.Mary's Medical School, Imperial College και σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School. Ως χορογράφος δημιουργεί έργα με την ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. και είναι επίσης δασκάλα χορού, χορεύτρια και κινησιολόγος σε παραστάσεις θεάτρου. Είναι δασκάλα της Μεθόδου Feldenkrais και αποφοίτησε από την πρώτη εκπαίδευση Feldenkrais στην Ελλάδα με την Ruty Bar. Η Μαριέλα Νέστορα σπούδασε Βιολογία B.Sc.Biology- Queen Mary and Westfield, και Γενετική M.Sc. Human Molecular Genetics – St.Mary's Medical School, Imperial College και σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School. Ως χορογράφος δημιουργεί έργα με την ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. και είναι επίσης δασκάλα χορού, χορεύτρια και κινησιολόγος σε παραστάσεις θεάτρου. Είναι δασκάλα της Μεθόδου Feldenkrais και αποφοίτησε από την πρώτη εκπαίδευση Feldenkrais στην Ελλάδα με την Ruty Bar. "Η Μέθοδος Feldenkrais αποκαλύφθηκε σε εμένα σαν συνδετικός κρίκος της μέχρι τώρα γνώσης και εμπειρίας μου και διεύρυνε το πεδίο της έρευνας του σώματος ως προς την ίαση, την επίγνωση, την ανάπτυξη και τη δημιουργία."

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:22731
Top Visiting Day: 02-28-2018 : 1781
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 336
Εγγεγραμένα μέλη: 4255
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association