Dance Theater

Synaskisi

Synaskisi

Αγγελάκη 3, Θεσσαλονίκη, Τ. 2313 00 25 17

Περισσότερα...

Physio Art Center

Physio Art Center

Ελ. Βενιζέλου 12Α, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9344233 - 6944776251

Περισσότερα...

"Ο χορός είναι η καλύτερη γυμναστική απέναντι στη γήρανση"

Στη ζωή μας φθάνει κάποια στιγμή όπου ο καθρέπτης αποκαλύπτει σημάδια της ηλικίας, τα οποία μας δείχνουν ότι δεν είμαστε πια τόσο νέοι.  Το ερώτημα είναι τί μπορούμε να κάνουμε ώστε να καθυστερήσουμε αυτά τα σημάδια καθώς και να επιβραδύνουμε το γήρας, τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Όσο μεγαλώνουμε, βιώνουμε μια άρνηση, φυσική και πνευματική, η οποία κορυφώνεται σε περιπτώσεις κάποιων ασθενειών, π.χ. Alzheimer. Μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Frontiers in Human Neuroscience", δείχνει ότι οι μεγαλύτεροι  σε ηλικία άνθρωποι, οι οποίοι ασκούνται συχνά, καθυστερούν τα σημάδια του γήρατος σε πνευματικό επίπεδο.
Η συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζει ότι στην κορυφή της άσκησης, βρίσκεται ο χορός. Σύμφωνα με την δρ Κάθριν Ρέχφελντ δύο τύποι σωματικής άσκησης αυξάνουν την λειτουργία του εγκεφάλου, η  οποία επιβραδύνεται από το γήρας: η αερόβια άσκηση κι ο χορός. O χορός, υποστηρίζει, ότι, υπερέχει της αερόβιας άσκησης, επειδή οδηγεί σε αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Η έρευνα έγινε πάνω σε 52 ηλικιωμένους, από 63-80 ετών, οι οποίοι τυχαία ακολούθησαν έναν από τους δύο παραπάνω τρόπους φυσικής άσκησης. To περιεχόμενο του χορού περιλάμβανε συνεχώς μεταβαλλόμενες χορογραφίες, πάνω σε διαφορετικά είδη χορού, τις οποίες οι συμμετέχοντες έπρεπε να αποστηθίζουν και να εκτελούν με ακρίβεια. Το πρόγραμμα της αερόβιας άσκησης περιλάμβανε και ασκήσεις δύναμης και ευκαμψίας. Η έρευνα έδειξε παρόλο που και οι δύο ομάδες έδειξαν αύξηση του μέρους του εγκεφάλου, το οποίο συρρικνώνεται με το γήρας, καθώς και αύξηση της μνήμης και μάθησης. Όμως, ο χορός έδειξε μεγαλύτερη αύξηση σε τομείς του εγκεφάλου σε σχέση με την γυμναστική. Η έρευνα τελικά κατέληξε στην υπεροχή των διαρκώς μεταβαλλόμενων χορογραφιών έναντι των επαναλαμβανόμενων ασκήσεων, π.χ. ποδήλατο, περπάτημα. Σύμφωνα με τη δρ Ρέχφελντ, η μεγαλύτερη πρόκληση στην ομάδα του χορού αφορούσε την εκτέλεση χορογραφιών υπό την πίεση χρονικού ορίου και χωρίς τη βοήθεια δασκάλου.

O χορός υπερέχει της γυμναστικής επειδή συνδυάζει την αεροβική γυμναστική, τις αισθητικοκινητικές ικανότητες και τις γνωστικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα ο κίνδυνος τραυματισμών σε σχέση με άλλα είδη άσκησης είναι χαμηλός, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Ακόμα, ο χορός φαίνεται να προάγει τον χωρικό προσανατολισμό, την μνήμη εργασίας και μπορεί να προάγει την "νευρογένεση".

Πηγές: https://ideapod.com (Justin Brown)
https://www.frontiersin.org

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέψεις αυτού του μήνα:9995
Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 171
Εγγεγραμένα μέλη: 4294
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association