Dance Theater

Σεμινάριο Yoga & Contact Improvisation με τους Π.Φωκιανό & Χ.Κλεισιούνη (Present Body)

"Οι κάμψεις της πλάτης, ο έλεγχος μέσα στο άφημα"

Περικλής Φωκιανός & Χριστίνα Κλεισιούνη

Το μάθημα της γιόγκα απευθύνεται σε όλους, για το CI είναι απαραίτητη κάποια εμπειρία στην τεχνική.

Ένα μάθημα γιόγκα αφιερωμένο στις κάμψεις της πλάτης που μας προετοιμάζει για να κινηθούμε με ροή και εμπιστοσύνη στην πρακτική του CI. Έχοντας ανοίξει το σώμα μας με ασφαλή τρόπο, στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου εξελίσσουμε τεχνικές που αφορούν τη σπειροειδή κίνηση ενώ βρίσκουμε το σώμα μας σε κάμψεις. Καθώς κυλάμε μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε λειτουργικά τη σχέση μας με τη βαρύτητα. Ακολουθώντας την επαφή ενώ βρισκόμαστε σε ροή, στηρίζουμε και στηριζόμαστε αμοιβαία. Για να υπάρχει συνέχεια στην κίνηση είναι σημαντικό να έχουμε ένα ελαστικό και δυνατό σώμα, μια εύκαμπτη σπονδυλική. Ο χορός τότε αποκτά περισσότερες δυνατότητες, κινούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία και σύνδεση ξεπερνώντας φόβους όταν αιωρούμαστε ανάποδα, με ανοιχτό τον κορμό και το κεφάλι προς το έδαφος. Οι πτώσεις, ο αποπροσανατολισμός και το άφημα γίνονται παιχνίδι έκφρασης, απόλαυση. Τα αντανακλαστικά του σώματος ενεργοποιούνται και μας προστατεύουν καθώς κινούμαστε μαζί με τον άλλο, συχνά απρόβλεπτα. Ανακαλύπτουμε τον έλεγχο μέσα από το άφημα, την απόλαυση.

Λίγα λόγια για το μάθημα της Γιόγκα, διδασκαλία Περικλής Φωκιανός
Οι κάμψεις της πλάτης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πρακτικής της χάθα γιόγκα με ανεκτίμητα οφέλη σε σωματικό όσο και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο για τον άνθρωπο. Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι, ότι πόνοι στη μέση, αλλά και διάφοροι τραυματισμοί της πλάτης όπως δυσκοκοίλη, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότατα με κάμψεις της, καθώς δυναμώνεται έτσι κι ενεργοποιείται η περιοχή. Ταυτόχρονα θεραπεύονται χρόνιες παθήσεις του αυχένα αλλά και προωθείται η σωστή/ υγιής στάση του σώματος για την αποφυγή περεταίρω προβλημάτων. Η αναπνοή βελτιώνεται, η λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών αλλά και της χώνεψης υποβοηθούνται ενώ ενεργοποιείται το συμπαθητικό νευρικό σύστημα καθιστώντας το σώμα έτοιμο για δραστηριότητα. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζουν από άγχος, φοβίες και ανασφάλειες ενώ συντελούν στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησης ειδικά σε νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γιόγκα.
Σ'αυτό το μάθημα θα μελετήσουμε όλες αυτές τς δυνατότητες γνωρίζοντας τους ασφαλέστερους τρόπους εκτέλεσης τέτοιων θέσεων και κυρίως πώς προετοιμάζουμε το σώμα για'αυτές χτίζοντας τη μία κάμψη, διαδοχικά μέσα στην άλλη. Θα εξερευνήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες και τους περιορισμούς της καθεμιάς και του καθενός μας, αναζητώντας τις κατάλληλες παραλλαγές για να πάρουν όλοι το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτές.
Το μάθημα δεν προϋποθέτει να είναι κάποιος ήδη έμπειρος στη γιόγκα για να ωφεληθεί, άρα είναι ανοιχτό σε όλες και όλους!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 | 11:00-12:30, 13:00-16:30

Κόστος Σεμιναρίου: 40ευρώ(+ΦΠΑ)
Αν προπληρωθεί μέχρι τις 13/2, το κόστος θα είναι 35ευρώ
Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης με προκαταβολή 20 ευρώ ή με όλο το ποσό και κερδίζετε την έκπτωση.
Μεμονωμένο μάθημα γιόγκα: 12ευρώ

Present Body studio
Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273  

Κατάθεση στην Πειραιώς, Αριθμός Λογαριασμού: 6003-010117-551, IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
(σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια επιβαρύνει τον καταθέτη)


Ο Περικλής Φωκιανός ξεκίνησε τις σπουδές του στο θέατρο όπου και είχε την πρώτη του επαφή με την γιόγκα. Αργότερα φοίτησε στην Κρατική Σολή Σύγχρονου Χορού της Αθήνας. Το 2007 έκανε την εκπαίδευσή του ως δάσκαλος γιόγκα στη Νέα Υόρκη στο στούντιο ΟΜ της Cyndi Lee. Μέχρι το 2013 έζησε στο Βερολίνο όπου δίδασκε ανελλειπώς τμήματα γιόγκα σε αντίστοιχα στούντιο, γυμναστήρια καθώς και για θεατρικές και χορευτικές ομάδες, παράλληλα με την καρριέρα του ως περφόρμερ. Το 2011 έζησε για μισό χρόνο στην Ινδία όπου μελέτησε βαθύτερα το σύστημα της Βινυάσα Αστάνγκα Γιόγκα, καθώς και παραδοσιακή ινδική μουσική και Αγιουρβέδα. Καθοριστική σημασία για την εξελιξή του έπαιξε η επαφή με το σύστημα της Anusra γιόγκα τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Βερολίνο. Έχει κάνει αναρίθμητα σεμινάρια με διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους όπως οι Richard Freeman, Nancy Gilgoff, Manju Jois, Daniel Orlansky κ.α. Από το 2008 διδάσκει Τάντρα σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης ενώ από το 2011 έχει συστηματική πρακτική στον Ζεν διαλογισμό. Φέτος διδάσκει στο μάθημα Yoga, στο Present Body κάθε Τρίτη στις 6μμ-7.30μμ

Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης(somatics) 25 χρόνια τώρα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εισάγει έτσι το New Dance (release techniques) και το Contact Improvisation στον χώρο του χορού στην Ελλάδα απο το 1990-1 εκπαιδεύοντας χορευτές και ερασιτέχνες που με τη σειρά τους διδάσκουν την πρακτική σήμερα. Είναι η μόνη που συνδυάζει τη βαθειά γνώση που δίνει η έρευνα της κίνησης και της επαφής μέσα απο την εμπειρία της ως χορεύτρια και δασκάλα του CI με τη θεραπευτική ιδιότητα της ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στην Ν.Υόρκη(1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI/somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια, ως δασκάλα CI/χορού έχει διδάξει στα πιό σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Ιταλία, Βερολίνο, Όσλο, Γαλλία, Βουδαπέστη και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α. Το 2009 ανοίγει το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου. Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού,χορεύτρια και χορογράφος, εργάζεται ως σωματική ψυχοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια σιάτσου από το 1994 προσφέροντας ατομικές συνεδρίες και οδηγώντας θεραπευτικές ομάδες.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..
admin: Εκπληκτικό το Χαμόγελο της Τζοκόντας χθές στην Λυρική. Πολύ καλή δουλειά από την Στελλάτου και εξαιρετική η ορχήστρα υπό την διεύθυνση της Γουρζή.

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Αριθμός επισκεπτών σήμερα:725
Αριθμός επισκεπτών χθες:834
Επισκέψεις αυτού του μήνα:17631
Top Visiting Day: 11-23-2017 : 2805
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 453
Εγγεγραμένα μέλη: 4181
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association