Dance Theater

Artistic Studio Oriental Expression

mathimata, artistic, studio, oriental, expression, οριενταλ, μαθηματα, χορουTo Artistic Studio είναι μέλος της UNESCO (CID) και κατάφερε να αναγνωρισθεί από την αρχή κερδίζοντας το 1ο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ «The Nile Group Oriental Dance Competition» που έγινε στο Κάιρο τον Απρίλη του 2009. Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 η ομάδα Bollywood του Στούντιο κέρδισε το 1ο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού και τον Απρίλιο του 2013  ομάδα Oriental κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού. Ιδιοκτήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του Artistic Studio Oriental Expression είναι η Άννα Δημητράτου, ηθοποιός, δασκάλα χορού και pilates instructor.

 

Academy_1
Bellydance_2
Bollywood
Sumon Rudra 1
Tribal
--
Το Εργαστήρι έχει διοργανώσει πολλά Σεμινάρια με προσκεκλημένους διακεκριμένους δασκάλους θεάτρου, χορού, τραγουδιού κ.α. από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όπως George Jacob, Sujata Taware – Kerikoppa, Elisa Rajaa, Michael King, Shoraya Shoheib, Collena Shakti, Ελίνα Κικιλή, Malek Nikos, Domenika Arnetzeder, Sara Toscano, Swati Wangnoo Tiwari, Lilo Baur, Marcello Magni, Ana Sanchez – Colberg, Osama Emam, Willow Chang, Tapa Sudana, Dilara, Sadie Marquardt, Κώστα Φιλίππογλου, Φώτη Νικολάου, Χρυσηίδα Λιατζιβίρη, Τάσο Καραχάλιο, Ερμή Μαλκότση, Ειρήνη Τζανετουλάκου και πολλούς άλλους.

Η παρουσία του Στούντιο και της επαγγελματικής ομάδας που έχει δημιουργήσει σε Oriental και Bollywood - με συντονίστρια την Άννα Δημητράτου - στα Μ.Μ.E., είναι σημαντική. Έχουμε κάνει παρουσιάσεις σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στις «Mega με Μία», «Ελένη», «Όμορφο Κοσμο2», «Στα Καλά Καθούμενα», «One Mark Show», «Dancing with the Stars 3», «Καλό Μεσημέρι» Crete Tv, "Χρώματα Ελλάδος" κ.α.

Επίσης εκτεταμένες αναφορές για τη δουλειά μας και τις παραστάσεις που διοργανώνουμε έχουν γίνει σε κεντρικά Δελτία Ειδήσεων του Star, του Ant1 κ.λπ.. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί δημοσιεύσεις και αφιερώματα για τη δουλειά μας στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Έχουμε πραγματοποιήσει σειρά παραστάσεων (Music Theatre REX, Θέατρο Ορφέας, Θέατρο Νέου Κόσμου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης κ.ά).
 


Διεθνή Διπλώματα χορού

Το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (CID – Unesco) δίνει στα μέλη του την δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνές Δίπλωμα Χορού. Το δίπλωμα αυτό ολοκληρώνεται σε τρία επίπεδα.

 

"Oriental Expression Awards"

Την Άνοιξη του 2016 εγκαινιάζουμε ένα νέο θεσμό, τον Διεθνή Διαγωνισμό Bellydance "Oriental Expression Awards". Στον Διαγωνισμό αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Ερασιτέχνες και Επαγγελματίες χορευτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και αφορά τόσο παραδοσιακούς, όσο και μοντέρνους ανατολίτικους χορούς και Tribal Fusion Bellydance. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για 1η φορά, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 18.00 στο PassPort – Κεραμεικός.

H 1η ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOLLYWOOD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στις αρχές του 2013 ιδρύσαμε την 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα, τη 1st Bollywood Dance Academy Greece. Κύριος στόχος της Ακαδημίας είναι να διαδώσει και να επεκτείνει την Ινδική Κουλτούρα και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Bollywood στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτόν, η Ακαδημία συνεργάζεται με τους καλύτερους δασκάλους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού (CID – Unesco) δίνει στα μέλη της την ευκαιρία να αποκτήσουν Διεθνές Δίπλωμα αυτού του ταχύτατα αναπτυσσόμενου χορού. Η Ακαδημία απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2015 και 2016 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι διαπιστευμένοι Master Teachers του χορού Μπόλυγουντ στην Ελλάδα. Οι απονομές των διπλωμάτων έγιναν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του «3ου και 4ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών».

Τον Απρίλιο του 2013 διοργανώσαμε το 1st Bollywood Flash Mob στην Ελλάδα στην πλατεία Κεραμεικού, με ευκαιρία τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Τον Ιούνιο του 2013 και του 2014 πραγματοποιήσαμε το 1ο και το 2ο (αντίστοιχα) «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» με τη συμμετοχή 200 και πλέον χορευτών και performers από όλο τον κόσμο.
Η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου έχει μετατρέψει το Φεστιβάλ αυτό σε ΘΕΣΜΟ. Ήδη ετοιμάζουμε το 3rd "Βollywood and Multicultural Dance Festival" in Greece, που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στα τέλη Ιουνίου 2015. (www.bollywoodfestival.gr)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ BOLLYWOOD ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Από τον Ιούνιο του 2013 καθιερώσαμε έναν νέο θεσμό το «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» στην Ελλάδα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή 200 και πλέον χορευτών και performers από όλο τον κόσμο. (www.bollywoodfestival.gr)
Αυτήν την περίοδο προετοιμάζουμε το 4th "Βollywood and Multicultural Dance Festival" in Greece, που θα πραγματοποιηθεί 7 – 9 Ιουλίου 2017, στο Θέατρο «Δόρα Στράτου».

Το 1ο Ελληνικής Παραγωγής Bollywood Μιούζικαλ "India the Land of Love"
Παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και είναι καρπός της συνεργασίας της ιδρύτριας της Ακαδημίας Άννας Δημητράτου και του Ινδού χορευτή, χορογράφου και δάσκαλου George Jacob. Στο Μιούζικαλ συμμετείχαν πάνω από 50 χορευτές. Στους βασικούς ρόλους ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (αφηγητής), ο γνωστός Ινδός χορογράφος και δάσκαλος George Jacob, η Άννα Δημητράτου, ο Γιώργος Τομπούλης και η Κλεονίκη Καραχάλιου.

Οι ομάδες χορού και θεάτρου του Στούντιο λαμβάνουν συχνά μέρος ως guest σε παραστάσεις, εκδηλώσεις (βραβεία MAD 2012) καθώς και διαγωνισμούς που διοργανώνονται στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Στις κινησιολογικές και εκφραστικές μας αναζητήσεις αλλά και στη φροντίδα μας για την εκγύμναση των μελών μας, έχουν ενταχθεί και εντάσσονται συνεχώς νέα εκφραστικά στυλ όπως: Oriental, Bollywood, Bollybelly, Tribal Fusion, Capoeira, Latin, Ινδικός Χορός (Bharata Natyam), Μπαλέτο Ενηλίκων, Σύγχρονος Χορός, Modern ISTD, LRF DanceXtreme, Pilates, Yoga, Αφρικάνικος Χορός, Κρητικοί Χοροί, Physical Theatre κ.λπ.

Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε η μόνη Σχολή στην Ελλάδα όπου διδάσκεται οργανωμένα το Αυθεντικό Bollywood, το Bollybelly, και το Orientalates (η δική μας πρόταση με ασκήσεις pilates σε συνδυασμό με μοντέρνο και παραδοσιακό oriental), καθώς και το Tribal Fusion (Ethnik και American Style).
Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η εύκολη πρόσβαση στο Στούντιο. Βρίσκεται στο ΜΕΤΡΟ Δάφνης (Αντιόπης 31 – Άγιος Δημήτριος) σε έναν μεγάλο, άνετο και φωτεινό χώρο που χρησιμοποιείται και σαν πολυχώρος για πρόβες θεάτρου και χορού, σεμινάρια μεγάλων καλλιτεχνών και πολλές άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 

 ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ινδικοί χοροί (Bharata Natyam-κλασσικός, Bollywood Dance-μοντέρνος) • Oriental (Classic Oriental, Modern Oriental, Tribal Fusion Bellydance) • Latin • Κρητικοί Χοροί • Κλασικό μπαλέτο για ενήλικες Σύγχρονος χορός (Martha Graham, Jose Limon, Release Technique, Contact Improvisation) • Μοντέρνος χορός (Jazz Stretching, Μodern Dance ISTD) Capoeira Barre AstiePilates • Bollywood Bhangra FitnessTahitian Dance (Hula)
Καινοτομίες μας:
Orientalates, Bollybelly


Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα μαθημάτων

 

 

mathimata, artistic, studio, oriental, expression, οριενταλ, μαθηματα, χορου

Artistic Studio Oriental Expression

Αντιόπης 31 - Άγιος Δημήτριος (Μετρό Δάφνης)
Τηλ. / Fax 210 9735 888 – Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320


www.orientalexpression.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.bollywoodfestival.gr
www.bollywoodacademy.gr

Facebook

Artistic Studio Oriental Expression

Bollywood & Multicultural Dance Festival
1st Bollywood Dance Academy Greece

Anna Dimitratou

Oriental Expression Awards

Bellydance Athens Greece

Bollywood Dance in Athens Greece

1st Bollywood Flash mob Greece

1st Bollywood Musical in Greece – “India – The Land of Love”
Twitter

@orientalstudio
@BollywoodGreece

 

YouTube

Artistic Studio Oriental Expression

 

Instagram

bollywood_greece

 

LinkedIn

Artistic Studio Oriental Expression

 

 

 

 

01
02
03
new01psd
new02
orientalexpressionlogoslide

 

 

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN