Dance Theater

Dance Lab

Το DanceLab Studio δημιουργήθηκε από την Κατερίνα Αντωνιάδου και τη Μαργαρίτα Παναγιώτου με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης στην τέχνη του χορού. Οι άνθρωποι από τη βρεφική μας ήδη ηλικία έχουμε την τάση να αντιδρούμε στο ρυθμό και τη μουσική.

Μέσω των μαθημάτων μας στο Dancelab, μικροί και μεγάλοι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν σωστά την αναπνοή και τη φυσική ενέργεια του σώματος και να τις διοχετεύουν σωστά σε όλα τα είδη κίνησης και τεχνικών χορού. Σκοπός μας λοιπόν, είναι οι μαθητές μας να σκέφτονται, να κινούνται και να εκφράζονται. Μας ενδιαφέρει να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργική διαδικασία για να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη σωματικά, πνευματικά και ψυχικά εκπαίδευση.

Το studio Dance Lab στεγάζεται σε έναν πλήρως ανακαινισμένο ισόγειο χώρο 253 τ.μ. στην οδό Β. Όλγας 192. Διαθέτει δύο αίθουσες χορού 80 τ.μ. και 45 τ.μ. με ειδικό αντικραδασμικό πάτωμα, κλιματισμό και εξαερισμό. Στο studio υπάρχουν επίσης αποδυτήρια με ντουζιέρες ανδρών και γυναικών και χώρος αναμονής.


Μαθήματα που διδάσκονται στην σχολή |

Σύγχρονος χορός |
Ο Σύγχρονος χορός αντιπροσωπεύει το χορό της κάθε εποχής οπότε και εξελίσσεται διαρκώς. Δεν επιδιώκει να επιβάλλει έναν κώδικα διαφορετικό από αυτόν τοu κλασικού μπαλέτου, αλλά να ανακαλύψει μεθόδους που θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες έκφρασης στο σώμα. Το μάθημα στο Dance Lab στηρίζεται στις Release τεχνικές και εμπεριέχει στοιχεία τεχνικής μοντέρνων και μεταμοντέρνων δασκάλων όπως των: Jose Limon, Merce Cunningham, Eric Hawkins, Paul Taylor, B.J. Sullivan, David Zambrano.

Κλασσικό μπαλέτο |
Στη σχολή μας διδάσκεται το σύστημα Vaganova. Αποτελεί τη φυσική εξέλιξη και τη συνέχεια των παραδόσεων της ρωσικής σχολής του μπαλέτου. Χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου είναι η πολυπλοκότητα των ασκήσεων και ο συνειδητός τρόπος προσέγγισης στην κάθε κίνηση. Στόχος του συστήματος είναι να διδαχθούν οι μαθητές-χορευτές να αποκτήσουν αρμονία στις κινήσεις τους και να διευρύνουν την εκφραστικότητα τους "χορεύοντας με όλο τους το σώμα".

Μουσικοκινητική αγωγή – Δημιουργική κίνηση |
Η μουσικοκινητική αγωγή βοηθάει τα παιδιά των μικρών ηλικιών να αναπτυχθούν σωματικά χρησιμοποιώντας τις κινητικές, σωματικές και δημιουργικές τους ικανότητες. Μέρος του μαθήματος αποτελεί η Δημιουργική Κίνηση που ενισχύει την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων μέσω ρυθμικών ασκήσεων και ασκήσεων αυτοσχεδιασμού.

Pilates |
Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σε μία μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας. Βοηθάει στην αύξηση της ευλυγισίας,τη δύναμη και την αντοχή των μυών χωρίς να ενισχύει τον όγκο τους. Ενισχύει τη σωστή στάση του σώματος βελτιώνοντας προβλήματα της σπονδυλικής στήλης (κύφωση,λόρδωση,σκολίωση). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή χρήση της αναπνοής.

Τμήματα |

Το Dance Lab Studio προσφέρει μαθήματα χορού για όλες τις ηλικίες.

→ Μουσικοκινητική Αγωγή-Δημιουργική Κίνηση (3-5 ετών)
→ Κλασσικό Μπαλέτο (από 6 ετών)
→ Σύγχρονος Χορός (από 10 ετών)
→ Τεχνική Jazz-Musical Theatre (από 10 ετών)
→ Hip Hop-Break Dance (από 10 ετών)
→ Pilates, Σύγχρονος Χορός και Μπαλέτο ενηλίκων
→ Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί
→ Dance Lab I (εργαστήρι σύγχρονου χορού για αρχάριους χορευτές)
→ The Social Body Dance Lab (εργαστήρι σύγχρονης κίνησης και δημιουργίας για προχωρημένους χορευτές)

 
Πρόγραμμα |

Dance Lab Studio, προγραμμα μαθημάτων

Καθηγητές
|

Κατερίνα Αντωνιάδου

Η Κατερίνα Αντωνιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Από το 1993-2003, σπούδασε χορό και χορογραφία και εργάστηκε ως καθηγήτρια χορού στις Η.Π.Α. Είναι πτυχιούχος Bachelor of Arts in Theatre/Dance and French Literature, Luther College-Iowa και Master of Fine Arts in Choreography, University of North Carolina at Greensboro, όπου και εργάστηκε ως Λέκτορας Τεχνικής και Θεωρίας (2002-2003).

Μελέτησε διάφορα είδη και τεχνικές χορού στην Νέα Υόρκη, την Αιόβα και τη Βόρεια Καρολίνα: Limon, Hawkins, Paul Taylor, Trisha Brown και Cunningham, Safety Release by B.J. Sullivan, Contact Improvisation, Physical Theatre, Classical Ballet technique (Vaganova-RAD), Jazz and Musical-Theatre, Capoeira, and Contemporary Composition.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια-Χορογράφοs της επαγγελματικής ομάδας σύγχρονου χορού ΚΙΝΑΙΣΘΗΣΗ την οποία ίδρυσε το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Η Κιναίσθηση είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και παρουσιάζει τα έργα της στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις σε συνεργασία με δημοτικές αρχές και φεστιβάλ.

Διδάσκει τεχνική-θεωρία σύγχρονου χορού (Safety Release – Limon), χορογραφία, ιστορία χορού, μουσικό θέατρο, κινησιολογία και contact improvisation σε Aνώτερες Eπαγγελματικές Σχολές Χορού και Θεάτρου από το 2003. Έχει χορογραφήσει θεατρικά έργα για το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης και το θέατρο Ρο και συνεργάζεται σε σταθερή βάση με σχολές χορού στην Κύπρο όπου διδάσκει σεμινάρια σύγχρονου χορού και musical-theatre.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με σύγχρονους δημιουργούς όπως οι : Jan Van Dyke, Jhon Gamble, B.J. Sullivan, Karla Woolfangle, Jerry Houlihan, Jennifer Mitchell καθώς και με το American College Dance Festival, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την ομάδα χορού Κιναίσθηση.

Το Σεπτεμβριο του 2015 η Κατερίνα Αντωνιάδου δημιούργησε το Social Body Dance Lab, επαγγελματικό εργαστήρι σύγχρονης κίνησης και δημιουργίας το οποίο πλέον στεγάζεται στο studio DanceLab που ίδρυσε με την καθηγήτρια χορού Μαργαρίτα Παναγιώτου το Σεπτέμβριο του 2016.


Μαργαρίτα Παναγιώτου

H Mαργαρίτα Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος καθηγήτρια Σύγχρονου χορού και Κλασικού μπαλέτου, απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ανδρομάχη Καφαντάρη” και κάτοχος των πτυχίων Advanced 1 της R.A.D. και I.S.T.D.

Aπό το 2012 διδάσκει τεχνική Σύγχρονου χορού, Aυτοσχεδιασμό και Contact Improvisation στην Α.Ε.Σ.Χ. “Ανδρομάχη Καφαντάρη”, ενώ μέχρι την ίδρυση του Social Lab Studio δίδασκε και στα ερασιτεχνικά τμήματα της σχολής. Έχει συνεργαστεί ως καθηγήτρια χορού, κινησιολογίας και μουσικού θεάτρου με την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ροντίδη” από το 2009-2011.

Είναι ενεργό μέλος-χορεύτρια της ομάδας Σύγχρονου χορού “ΚΙΝΑΙΣΘΗΣΗ” από το 2010, με συμμετοχή σε παραστάσεις του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Κρατικών και Δημοτικών Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Τη σεζόν 2014-2015 προσλήφθηκε ως χορεύτρια από το Κ.Θ.Β.Ε. για την παραγωγή “Σερσέ λα Φαμ” σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Το 2015 συνεργάστηκε με το επαγγελματικό εργαστήρι Σύγχρονου χορού “The Social Body Dance Lab” και συμμετείχε στην παραγωγή “Caravani” της Κατερίνας Αντωνιάδου στο θέατρο Black Box και στο 2ο Φεστιβάλ Δάσους του Κ.Θ.Β.Ε.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες Σωματικού θεάτρου και για τη σεζόν 2016-2017 χορογράφησε την Παιδική παράσταση “Το Δέντρο Που Έδινε” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και κλασικού μπαλέτου με διακεκριμένους χορευτές-καθηγητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς είναι: David Zambrano, Laura Auris Alvarez, Antony Latchky, Paul Blackman, Αθανασία Κανελλοπούλου , Ερμής Μαλκότσης, Χάρης Μανταφούνης, Τάσος Καραχάλιος, Μιχάλης Ναλμπάντης κ.α.

Δόμνα Μπίκου

Η Δόμνα Μπίκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 όπου και ξεκίνησε μπαλέτο σε ηλικία 5 ετών.  Υπό την επίβλεψη της δασκάλας Elizabeth Shaw, καταφέρνει να πάρει με Άριστα όλα τα πτυχία της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance), έως την ηλικία των 15 ετών.

Το 2007 κερδίζει υποτροφία για ένα χρόνο στο Europaballet στο St.Polten της Αυστρίας όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα και ρεπερτόριο κλασικού και σύγχρονου χορού. Το 2008 επιστρέφει στην Ελλάδα και το 2011 βρίσκεται φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αθήνα (ΤΕΦΑΑ).

Η αγάπη και το πάθος της για το χορό την οδηγούν το 2012 στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου και εισάγεται με επιτυχία. Το 2015 τελειώνει τις σπουδές της ως επαγγελματίας χορεύτρια και καθηγήτρια χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του κ. Guess Mihov στη Λάρισα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολουθεί σεμινάρια στο Βερολίνο με τον William Forsythe, στην Κύπρο με τη Milena Simeonova και στην Ελλάδα με τους Yannick Boquin, Galina Bogoeva, Bruce Steivel, Eddie LameStuart Tomas, Χριστίνα Μπέσκου (Bare a TerreFloorbare).

Στη Θεσσαλονίκη συνεργάζεται με την Titti Kordel, τον Αθανάσιο Ρουτιανίδη, τη Μέλπω Βασιλικού και την χορογράφο Κατερίνα Αντωνιάδου στο έργο CARAVANI του επαγγελματικού εργαστηρίου Social Body Dance Lab. Επίσης, συνεργάζεται με τον Α΄ Χορευτή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βαγγέλη Μπίκο, ο οποίος και χορογραφεί γι’αυτήν μια σειρά από σόλο κλασσικού και νεοκλασσικού μπαλέτου.
Άννα Θωίδου

Η Άννα Θωίδου αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το 2010, εισάχθηκε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού «Ανδρομάχη Καφαντάρη» από την οποία και αποφοίτησε το 2014. Το 2016 πήρε την πιστοποίηση καθηγήτριας Pilates της BASI.

Κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις εντός και εκτός του Μουσικού Σχολείου. Το 2009 βραβεύτηκε στον διαγωνισμό International Dance Competition Hellas στην κατηγορία Modern Amateur Soloist.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με πολλούς καθηγητές σύγχρονου αλλά και κλασικού χορού, όπως οι Pierre Tavernier,
David Zambrano, Anton Latchky, Ερμής Μαλκότσης, Μιχάλης Ναλμπάντης, Μαρία Μηλιοπούλου κ.α.

Σήμερα χορεύει σε παραστάσεις χορού στη Θεσσαλονίκη, συνεργάζεται με το Social Body Dance Lab και συμμετέχει σε συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα Βόλου. Διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή και Δημιουργική κίνηση για παιδιά, μπαλέτο και σύγχρονο για όλες τις ηλικίες.Μάριος Ζαρδαβάς

Ο Μάριος Ζαρδαβάς είναι πτυχιούχος ηθοποιός, απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Τέχνης Ροντίδη. Έχει συνεργαστεί με το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, το θέατρο Σοφούλη και το Θέατρο Ρο επίσης αποτελεί ενεργό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Κιναίσθηση από το 2008. Ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς από μικρή ηλικία. Kατά τη διάρκεια των μαθητικών αλλά και φοιτητικών του χρονών στα Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς συμμετείχε σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με διάφορους χορευτικούς συλλόγους. Διδάσκει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα σε παιδιά και ενήλικες από το 2010 σε διάφορους συλλόγους.


Κωνσταντίνα Αρβανιτάκη Ρέβη
Κωνσταντίνα Αρβανιτάκη ΡέβηH Αρβανιτάκη Ρέβη Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο όπου και ασχολήθηκε από μικρή με τον χορό και τον αθλητισμό. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ανδρομάχη Καφαντάρη. Από το 2010 εργάζεται ως δασκάλα χορού σε τμήματα Κλασσικού, Σύγχρονου χορού και Μουσικοκινητικής σε παιδιά και ενήλικες και ως Fitness Instructor στο γυμναστήριο Real Fit της Θεσσαλονίκης. Μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ''Social Body Dance Lab'' της Κατερίνας Αντωνιάδου από το 2015 με συμμετοχή στις παραστάσεις ''Caravani'' και ''Grace Zone'' στο Φεστιβάλ Δάσους του Κ.Θ.Β.Ε. και στο θέατρο Black Box. Συμμετοχή στην παράσταση EVE (2013) της ομάδας χορού Κιναίσθηση στο Θέατρο ORA.
Χρυσό μετάλλιο στην δυάδα Γυναικών Γ΄ κατηγορίας. Έτος 2004
Χάλκινο Μετάλλιο σε Διεθνές meeting Ακροβατικής Γυμναστικής . Έτος 2004
Συμμετοχή στην Gymnastrada στην Λωζάνη της Ελβετίας ως χορογράφος της Ελληνικής Ομάδας.
Κριτής στα πανελλήνια πρωταθλήματα ακροβατικής γυμναστικής με ειδικότητα στην καλλιτεχνία
Επιμορφωτικά Σεμινάρια
Ειδικότητα: Ειδική Αγωγή
Ειδικότητες: Resistance, Cardio, Personal Training,TRX. Bosu, διαρκής ενημέρωση των νέων προγραμμάτων και συμμετοχή στα Summit της σχολής
Ειδική αγωγή- Μαθησιακές δυσκολίες, ΑΠΘ (διάρκεια 400 ώρες)
Ειδική αγωγή- Μέθοδος Χορος-αναπηρία (Μαρία Καραπαναγιώτη)
Συμμετοχή σε σεμινάρια σύγχρονου χορού από διακεκριμένους χοροδιδασκάλους
Ελένη Χαραλαμπίδου
Ελένη ΧαραλαμπίδουΗ Ελένη Χαραλαμπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. Στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων ξεκίνησε μπαλέτο και ρυθμική γυμναστική. Έκανε πρωταθλητισμό για 7 χρόνια, συμμετείχε σε αγώνες και έχει κατακτήσει διακρίσεις. Στην πορεία ασχολήθηκε με τον χορό παίρνοντας μέρος σε παραστάσεις και Σχολικούς Αγώνες Χορού όπου κατέκτησε πρώτη θέση με ατομικές και ομαδικές συμμετοχές (2004, 2006, 2007) αλλά και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού ¨Ευ Δημιουργειν¨ όπου κέρδισε τρίτη θέση με ατομική συμμετοχή και πρώτη με ομαδική (2008, 2010). Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2009-2013) και παράλληλα με τις σπουδές της εργαζόταν ως βοηθός δασκάλας χορού στην σχολή χορού Danse Passion στην Αλεξανδρούπολη και συμμετείχε και παραστάσεις τις σχολής και σε εκδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ¨Ανδρομάχης Καφαντάρη¨ και διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά, μπαλέτο, σύγχρονο και Jazz σε όλες τις ηλικίες.
Είναι μέλος της επαγγελματικής ομάδας χορού ¨J. M. M. – Jazz Theatre Dance¨ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει σε διάφορες παραστάσεις χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις.
bboy SaSpens
bboy SaSpensΟ bboy SaSpens ήρθε σε πρώτη επαφή με το είδος χορού που ονομάζεται Breakdance το 1999. Ξεκίνησε να ασχολείται μ' αυτό από χόμπι και να γνωρίζει σταδιακά την κουλτούρα της hip-hop σκηνής.
Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με το BreakDance σε αθλητικό και αγωνιστικό επίπεδο, ατομικά και ομαδικά ως μέλος της ομάδας BlackOut Crew κατακτώντας δύο φορές την 1 η Θέση στο Battle of the Best και Battle of the Year και εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στο εξωτερικό, στην παγκόσμια σκηνή του BreakDance.
Έκτοτε ως ενεργός χορευτής και δάσκαλος παραδίδει σεμινάρια και μαθήματα σε πολλές σχολές χορού της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες, δραστηριοποιείται ως host σε Battles και Festivals της Θεσσαλονίκης και φέτος για πρώτη φορά συμμετέχει με αθλητή του στους ολυμπιακούς αγώνες καθώς το Βreakdance γίνεται για πρώτη φορά αναγνωρισμένο Oλυμπιακό Άθλημα.
Ο bboy SaSpens θα διδάσκει Breakdance για παιδιά και ενήλικες κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Dance Lab Studio.


Dance Lab Studio
Λεωφόρος Β. Όλγας 192, Θεσσαλονίκη (ΧΑΡΤΗΣ)
ΤΚ. 54655
Τηλέφωνο: (+30) 2310 414391
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συγκοινωνία: ΟΑΣΘ
Από Ανατολικά: Γραμμή – 3, 5, 6, 8, 70, 71, 78 (Στάση Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)
Από Δυτικά: Γραμμή – 8, 33, 70, 71 (Στάση Γυμνάσιο)
5, 6, 30, 33, (Στάση Βαφοπούλειο)

Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

national cpr association