Dance Theater

Lalo

O χώρος Λαλώ (Lalo) άρχισε να λειτουργεί το 2013 με σκοπό να στεγάσει πρόβες, μαθήματα, σεμινάρια που αφορούν την τέχνη του χορού και του θεάτρου και να αποτελέσει ένα χώρο έρευνας, δημιουργίας και πειραματισμού. Είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και αποτελεί έδρα της νεοσύστατης ομάδας χορού Λαλώ.
01
02
03
04
05
06

Οι Καθηγητές

Γιώργος Αμέντας - Εριφύλη Δαφέρμου - Μανόλης Δαφέρμος - Κατερίνα Ζβαρνιά


Το ΠρόγραμμαΤα Μαθήματα


Ashtanga Vinyasa Yoga...
Η Ashtanga Vinyasa Yoga είναι η αρχαία τεχνική της γιόγκα που συνδυάζει την αεροβική άσκηση με την ανθρωποκεντρική γνώση με σκοπό τη σωματική και πνευματική ανέλιξη, προσφέροντας ισορροπία, δύναμη και αντοχή στο σώμα. Οι ασκούμενοι μαθαίνουν με τον έλεγχο της αναπνοής, την καθοδήγηση του βλέμματος και την εστίαση της προσοχής να οδηγούν τις κινήσεις τους. Το χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου είναι η επανάληψη των ασκήσεων που επιτρέπει στον ασκούμενο να εστιάσει και να εμβαθύνει στην προσωπική του πρακτική.

Κλασικός χορός (μπαλέτο)...
Σύμφωνα με τις αρχές της Ρώσικης και της Γαλλικής σχολής, αναλόγως τον καθηγητή που διδάσκει.

Αυτοσχεδιασμός...
Μέσα από πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις - οδηγίες δημιουργείται ένα πεδίο έρευνας - παιχνιδιού που στόχο έχει την καλλιέργεια του κινητικού αυθορμητισμού και της πρωτοβουλίας, την γνωριμία με το σώμα μας, τις δυνατότητές του και την εξέλιξη αυτών των δυνατοτήτων, την επικοινωνία μέσω του σώματος με τους συγχορευτές μας, την ενεργή ένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο της τάξης. Παίζοντας με το χώρο, το χρόνο και τις ποιότητες κίνησης αναζητάμε ως ομάδα στιγμιαία σύνθεση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται Jam αυτοσχεδιασμού ανοιχτά και καλούμε καλλιτέχνες από το πεδίο του χορού, της, μουσικής, των εικαστικών, του θεάτρου να συν-δημιουργήσουμε στιγμιαία στο χρόνο και το χώρο.

Σύγχρονος χορός...
Είναι ο χορός που εμφανίστηκε στις αρχές του 20 αιώνα (μοντέρνος χορός) και έκτοτε εξελίσσεται διαρκώς καθώς τείνει να συμπορεύεται με την εξέλιξη της κοινωνίας και να εκφράζει τη σύγχρονη εποχή. Γι αυτό το λόγο και συναντάμε πολλά διαφορετικά ρεύματα και συστήματα (Graham, Hawkins, Wigman, Limon, Cunningham, release, κ.α.). Ένα χαρακτηριστικό του σύγχρονου χορού που συναντάμε στα περισσότερα συστήματα είναι ότι χρησιμοποιούμε έντονα το βάρος του σώματος για να κινηθούμε σε αντίθεση με το κλασσικό μπαλέτο που αντιστέκεται στη βαρύτητα. Στο χώρο μας το μάθημα του σύγχρονου χορού βασίζεται στις τεχνικές release και δανείζεται στοιχεία από την τεχνική του Limon. Δουλεύουμε τη σχέση της κίνησης με την αναπνοή, τη συνειδητοποίηση κι ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος, τη χαλάρωση κι ευλυγισία των αρθρώσεων, την αφύπνιση και κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης. Οι διαφορετικές ποιότητες κίνησης που έχουν να κάνουν με το χρόνο, το χώρο, τη δύναμη και την ροή της κίνησης καθώς και η ορμή (momentum) της κίνησης και το πώς η μια κίνηση προκύπτει ως φυσική συνέπεια της προηγούμενης (let it happen) είναι στοιχεία στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο μάθημα. Το μάθημα εξελίσσεται διαδοχικά από το πάτωμα σε όρθια θέση έως τα άλματα. και περιέχει το παιχνίδι αλλαγής επιπέδων μέσα από ακροβατικά στοιχεία.


Παπαναστασίου 1, 3ος όροφος
Ν. Φιλαδέλφεια Περισσός
Τηλέφωνο: 6977712547
http://www.choroslalo.gr/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Share this post

Last modified on
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN