Dance Theater

Εισαγωγικές Εξετάσεις Χορού // "και τώρα τι κάνω?"

Επιστολή του Γιάννη Καρούνη στους υποψήφιους σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών χορού.

Αγαπητέ υποψήφιε χορευτή, δάσκαλε χορού, χορογράφε. Γράφω αυτό το γράμμα εν όψει των επερχόμενων εξετάσεων που θα δώσεις για την είσοδό σου στα επαγγελματικά τμήματα της Κρατικής Σχολής Χορού και τις Ιδιωτικές Επαγγελματικές Σχολές Χορού και απευθύνομαι κυρίως σε εσένα που θα αποτύχεις, που δεν θα περάσεις, που δεν θα σου ανοίξουν το δρόμο οι επιτροπές αξιολόγησης, που θα δεις τους κόπους και τα όνειρα σου να γκρεμίζονται σε μία κόλλα χαρτί Α4 που δεν θα γράφει το όνομά σου.

Πριν δώσεις αυτές τις εξετάσεις να ξέρεις ότι θα αναμετρηθείς με τα αμείλικτα νούμερα της στατιστικής που δεν σε ευνοούν ιδιαίτερα, αφού οι υποψήφιοι είναι πολύ περισσότεροι από τις θέσεις που θα καλυφθούν τελικά από τους επιτυχόντες.
Ακόμα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο καλός και να είσαι τεχνικά υπάρχει και ο παράγοντας τύχη αφού οι επιτροπές δεν μπορούν να έχουν σφαιρική άποψη για το επίπεδό σου σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα που θα σε δουν να χορεύεις. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και οι ψυχολογία σου εκείνες τις ημέρες, εάν έχεις πολύ άγχος θα λειτουργήσει κατά στην διαδικασία.

Το σημαντικό ερώτημα που θα καλεστείς να απαντήσεις αφού δεν θα έχεις πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για να φοιτήσεις σε κάποια από τις Επαγγελματικές Σχολές Χορού είναι: "και τώρα τι κάνω"?

Χρειάζεται αυτή την ερώτηση να την έχεις απαντήσει από τώρα και για πάντα.
Θα είναι η ίδια ερώτηση που θα κάνεις όταν τελειώσεις την επαγγελματική σχολή χορού και πάλι η ίδια όταν αποτύχεις στην οντισιόν της αγαπημένης σου ομάδας. Ξανά και ξανά κάθε χρόνο μήνα και μέρα που θα αποτυγχάνεις θα πρέπει να απαντάς και να πείθεις τον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις τελικά να γίνει ο στόχος που έβαλες πραγματικότητα.

Ναι σωστά, το δίκαιο είναι σχετικό και επίσης το ποιος είναι ο καλός και ο κακός χορευτής είναι σχετικό για πολλούς. Αλλά δεν είναι αυτό το ερώτημα ούτε το ζητούμενο, αυτή την στιγμή για σένα. Θα καταλάβεις ότι όταν άδικα, κατά την γνώμη σου, θα σου κλείσουν ένα δρόμο, τότε είναι που θα σου αποκαλυφθεί δίπλα σου ένας καλύτερος που δεν τον έβλεπες πριν. Αυτοί που πραγματικά θα σε βοηθήσουν στην Ζωή είναι αυτοί που θα σε απορρίψουν. Έχω δει εξαιρετικούς να τα παρατάνε και μέτριους να συνεχίζουν. Όλα ευτυχώς είναι σχετικά, ρευστά και πιθανά.

Επιλέγοντας τον χορό σαν ένα μέσο έκφρασης και επαγγελματικής αποκατάστασης, έχεις συνειδητά αποφασίσει, να κολυμπήσεις στο πέλαγος της ανθρώπινης υποκειμενικότητας η οποία θα σε κρίνει και θα σε απορρίψει πολλές φορές, όπως και εσύ εύκολα από την πλευρά σου, έχεις ήδη κάνει στο παρελθόν για άλλους. Είναι μια επίπονη και στενάχωρη διαδικασία που εάν καταλάβεις τον μηχανισμό της θα δεις και την χρησιμότητα της στον έως τώρα διαμορφωμένο χαρακτήρα σου. Παρ΄όλα αυτά θα μπορείς να έχεις την άποψή σου και να βρίσκεις καταφύγιο στα ενδιάμεσα θετικά αποτελέσματα και τις περγαμηνές που έως τώρα έχεις καταφέρει. (Γιατί κάτι έχεις καταφέρει)

Πολλές φορές προσπαθούμε και θέλουμε να πετύχουμε, για να ικανοποιήσουμε τους άλλους ή αγαπημένα πρόσωπα, όπως, γονείς, δασκάλους, φίλους και μας ενδιαφέρει περισσότερο να κοινωνικοποιηθούμε ξεχωρίζοντας μέσα από τις επιτυχίες, γιατί αυτό έχουμε ανάγκη την δεδομένη περίοδο ή στιγμή της ζωής μας. Τίποτα δεν είναι κακό και άχρηστο, όλα χρειάζονται, απλά αναγνώρισε ότι όλα είναι ακόμα ένα σκαλοπάτι στην ανοδική πορεία της εξέλιξής σου και όχι αποτέλεσμα.

Εάν τώρα, απαντήσεις στο ερώτημα "και τώρα τι κάνω"? θα δεις ότι δεν θα κυνηγάς τις καταστάσεις αλλά αυτές θα έρχονται σε σένα, θα αναπτύξεις ένα συνειδητό κομμάτι που θα μπορεί να αναγνωρίζει και να έχει διαύγεια της κατάστασής σου στο τώρα. Στις εξετάσεις που θα δώσεις πέρα του ότι θα κρίνεσαι, μην ξεχνάς ότι θα χορεύεις ταυτόχρονα, θυμήσου την κατάσταση σου την ψυχολογική και την σωματική όταν ήσουν στην παιδική ηλικία και χόρευες. Η απάντηση στο ερώτημα "και τώρα τι κάνω"? Ήταν: χορεύω. Είναι: Αυτό που συνειδητά επέλεξα, χορεύω.

Αυτό το γράμμα δεν έχει σαν στόχο να σε διδάξει αλλά να σου υπενθυμίσει ότι ο χορός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι σου, που θα σε συντροφεύει για πάντα και ότι μπορείς να χορέψεις σαν τον καλύτερο χορευτή του κόσμου, αρκεί να πάρεις την απόφαση. Άσχετα με το εάν θα βρεθεί κάποιος να σε πληρώσει γι αυτό.

Με εκτίμηση στην προσπάθειά σου,

Γιάννης Καρούνης
Χορογράφος - Performer

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 364
Εγγεγραμένα μέλη: 4327
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources