Dance Theater

Ακρόαση για δύο άντρες χορευτές από την ομάδα ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

Αναζητούνται δύο άντρες χορευτές για το επόμενο έργο της ομάδας ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με τίτλο «Beautiful Landscapes» (Πανέμορφοι Κήποι) που θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο τον ερχόμενο Οκτώβριο (UFER_STUDIOS: 09.10.2020-11.10.2020) κι αργότερα τον ίδιο μήνα στην Αθήνα (17.10.2020-18.10.2020). Η καλλιτεχνική διεύθυνση γίνεται από τον Κοσμά Κοσμόπουλο, με ζωντανή μουσική από τον Αντώνιο Παλάσκα και την δραματουργική επιμέλεια της Astrid Kaminski.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές με πολύ καλές ικανότητες στον αυτοσχεδιασμό και στον σκηνικό πειραματισμό, οι οποίοι θα αμειφθούν αντίστοιχα. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 31 Μαρτίου 2020 με το βιογραφικό τους σημείωμα, την ημερομηνία γέννησής τους, το ύψος τους, μία πρόσφατη φωτογραφία και με δείγμα της δουλειάς τους σε βίντεο link στο:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έπειτα από την αξιολόγηση των αιτήσεων και μια πρώτη προεπιλογή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν ανάλογα την διαθεσιμότητά τους, να λάβουν μέρος δοκιμαστικά στις επόμενες πρόβες της ομάδας στην Αθήνα (04.04.2020-18.04.2020) με σκοπό να γίνει η τελική επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.lunapark.eu.com
www.lunapark.education


Ο Κοσμάς Κοσμόπουλος αποφοίτησε το 1998 από την σχολή παραστατικών τεχνών «P.A.R.T.S.» των Βρυξελλών (με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος «Καλειδοσκόπιο»), ολοκληρώνοντας πλήρως και τους δύο κύκλους σπουδών της σχολής (Training & Research) και από την σχολή «Cultural Management» του Πανεπιστημίου της Βασιλείας (Master of Advanced Studies). Εργάζεται ως χορογράφος, χοροπαιδαγωγός και διαχειριστής πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Έχει παρουσιάσει χορογραφική του δουλειά και ταινίες χορού σε σημαντικά θέατρα και Φεστιβάλ του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας (μεταξύ άλλων στο Kunstencentrum Vooruit - Βέλγιο, Tanzhaus - Ζυρίχη, Berner Tanztage - Βέρνη, Tanzfabrik - Βερολίνο, Tanzhaus NRW - Ντίσελντορφ, Künstlerhaus Mousonturm - Φρανκφούρτη, Treffpunkt Rotebühlplatz - Στουτγάρδη, Centro Cultural de Belém - Λισσαβόνα και Théatre de La Bastille – Παρίσι), έχει συνεργαστεί ως κριτικός χορού στο περιοδικό «Χορός» του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής και ως μεταφραστής στο περιοδικό «Choros International Dance Journal». Η προσωπική του έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με πολιτικο-οικονομικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις. Από το 2013 οργανώνει εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά στο Βερολίνο, συγχρηματοδοτούμενα από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, διευθύνει ερευνητικά σεμινάρια για επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές χορού γύρω από σύγχρονες μεθόδους επιτέλεσης και χορογραφίας και παρουσιάζει ομαδικές του performances με το σχήμα ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. H πιο πρόσφατη αναγνώριση του έργου του Κοσμά Κοσμόπουλου ήρθε με το τελευταίο ετήσιο τεύχος του περιοδικού ΤΑΝΖ - Das Jahrbuch 2019 (Dance - Yearbook 2019) από την εξέχουσα Γερμανίδα δημοσιογράφο και κριτικό χορού Astrid Kaminski ως "Καλύτερος χορευτής 2019" για την δημιουργία κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δράσης.

http://lunapark-education.wixsite.com/projects-programs/presse

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτιστικών υποθέσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2002. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ αποτελείται από μια ομάδα καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά έθνη καθώς και από ανθρώπους που εργάζονται στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σκοπός της ομάδας είναι να αναπτύξει, να παραγάγει και να παρουσιάσει καλλιτεχνικές δράσεις και παραστάσεις καθώς και να οργανώσει σεμινάρια και έργα κοινωνικού περιεχομένου σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ διευθύνεται από την εικαστικό Dr. Γεωργία (Maggy) Τουλιάτου, τον χορογράφο Κοσμά Κοσμόπουλο και τον μουσικό Αντώνιo Παλάσκα.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 581
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources