Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:08

Ακρόαση για επαγγελματία χορευτή από την ομάδα Synthesis 748 του Σπύρου Κουβαρά

auditionΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΗ

Η Synthesis 748, του χορογράφου Σπύρου Κουβαρά, αναζητά επαγγελματία χορευτή, εν όψιν των νέων παραγωγών της ομάδας για τα τέλη του 2021 και την άνοιξη του 2022. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε σύγχρονους χορευτές, αποφοίτους επαγγελματικών σχολών χορού, άνω των 25 ετών, με ενδεχόμενη εμπειρία σε performance-exhibition projects και ικανότητες στον σκηνικό πειραματισμό. Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ακρόαση είναι η διαθεσιμότητα των χορευτών, σε περίπτωση επιλογής τους, στις πρόβες δημιουργίας του έργου που θα πραγματοποιηθούν, πρωινές ώρες, τον προσεχή Απρίλιο (5 συναντήσεις) και part time το φθινόπωρο του 2021.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην ακρόαση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι της 25 Μαρτίου 2021, στο οποίο απαραιτήτως θα περιλαμβάνονται τα εξής: βιογραφικό σημείωμα, προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, μια ολόσωμη φωτογραφία, ύψος και μίνιμουμ 2 video links που θα δείχνουν τον ενδιαφερόμενο κατά τη διάρκεια παράστασης ή performance. Η επιλογή θα γίνει με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δεν θα διενεργηθεί ακρόαση δια ζώσης. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για την επιλογή τους ή όχι μέχρι της 30 Μαρτίου.

SYNTHESIS 748 DANCE COMPANY

H Synthesis 748, ιδρύθηκε το 2008 στο Παρίσι από τον χορογράφο/χορευτή, Σπύρο Κουβαρά. Η ομάδα ήταν μια απο τις επιχορηγούμενες ομάδες σύγχρονου χορού του Γαλλικού Υπουργείο Πολιτισμού και του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού από το 2010 έως και το 2016. Έχει αναπτύξει διεθνή πορεία όλα αυτά τα χρόνια και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στη Νότια Κορέα, έχοντας αποσπάσει θερμές κριτικές και παρουσιάσεις σε διεθνή βιβλιογραφία σύγχρονης τέχνης. Απο το 2017, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748 επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Η χορογραφική έρευνα και πρακτική του Σπύρου Κουβαρά συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, ανθρώπινου υποκειμένου και εικαστικού αντικειμένου με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια. Το κινητικό λεξιλόγιο της ομάδας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας προσωπικής χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και συχνά παίρνει μια υβριδική μορφή. Οι παραστάσεις της Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, αποτελούν πάντα το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, και χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο. Τα έργα της ομάδας κινούνται στα όρια μεταξύ παράστασης και χορογραφικής εγκατάστασης, προβάλλοντας, ενίοτε, το θέατρο σαν εκθεσιακό χώρο και την ίδια την παράσταση σαν έκθεμα.

www.spyroskouvaras.com

Read 312 times Last modified on Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:13
Like us on Facebook