Dance Theater

Θοδωρής Πανάς - Σχολή Χορού Αθηνών

Η Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών είναι ένας ξεχωριστός χώρος ορχηστικής τέχνης. Συνδυάζοντας την έμπνευση και την εμπειρία με την εναλλακτική προσέγγιση, η Σχολή Χορού Αθηνών αποτελεί κέντρο έκφρασης και δημιουργίας, όπου όλοι μπορούν να αισθάνονται άνετα και να χορεύουν ελεύθερα, παιδιά, νέοι και ενήλικες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Ο χορευτής, χορογράφος και musical theater performer Θοδωρής Πανάς μαζί με μία εξαιρετική ομάδα διακεκριμένων και έμπειρων καθηγητών έχουν δημιουργήσει ένα ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα είδη χορού,  προκειμένου ο καθένας να βρει αυτό που τον εκφράζει από 3,5 ετών και πάνω.

Ειδικά για τους επαγγελματίες χορευτές λειτουργούν καθημερινά εξειδικευμένα τμήματα, προκειμένου να διατηρούν και να εξελίσσουν το υψηλό επίπεδο των δυνατοτήτων τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, πραγματοποιούνται σεμινάρια (workshops) προετοιμασίας για την εισαγωγή σε επαγγελματικές σχολές χορού και θεάτρου (φωνητική, θεατρικό τραγούδι, αυτοσχεδιασμός, χορός).

Χρήσεις Αιθουσών

Οι υποδειγματικές αίθουσες διδασκαλίας 60, 80 και 180 τμ, με τις άνετες και λειτουργικές βοηθητικές εγκαταστάσεις, αλλά και τους ευχάριστους χώρους χαλάρωσης, είναι μοναδικές στην Ελλάδα, και ιδανικές για την πραγματοποίηση σεμιναρίων, χορευτικών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, auditions,γυρισμάτων και εξετάσεων. Οι αίθουσες διαθέτουν υψηλής ποιότητας πιστοποιημένο παρκέ, καθρέφτες, μπάρες, πιάνο και εξειδικευμένα ηχητικά συστήματα.
Πρόγραμμα Μαθημάτων

Η Σχολή Χορού Αθηνών διαθέτει πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων για αρχάριους, προχωρημένους και επαγγελματίες χορευτές.
Πατήστε στο εικονίδιο για λεποτομέρειες.Οι καθηγητές
Το διδακτικό προσωπικό της σχολής απαρτίζεται από έμπειρους καθηγητές με πολυετή παρουσία στον χώρο.
→ Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά βιογραφικά των καθηγητών της σχολής.
Η Αρχιτεκτονική του χώρου
H Σχολή Χορού Αθηνών, του Θοδωρή Πανά, στεγάζεται σε ένα εργοστάσιο που κτίστηκε τμηματικά από το 1950 -1970. Τα μεγάλα ανοίγματα αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό του χώρου και επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό του. Όλο το δάπεδο είναι μωσαϊκό και υπάρχει ένα πατάρι στο οποίο ανεβαίνει κανείς μέσω μιας μεταλλικής σκάλας.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του κτηρίου, τα οποία μας έκαναν εντύπωση από την πρώτη στιγμή, θέλαμε να σεβαστούμε και να διατηρήσουμε. Το κτηριολογικό πρόγραμμα ζητούσε τρεις μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, έναν χώρο υποδοχής (reception), έναν χώρο γραφείου, έναν χώρο αναμονής, αποδυτήρια για άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ΑΜΕΑ και έναν χώρο συνάντησης για τους υπεύθυνους της σχολής.

Ζυγίζοντας τα παραπάνω στοιχεία αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε τις αίθουσες στο μεγαλύτερο και κεντρικότερο τμήμα του χώρου και τις δευτερεύουσες χρήσεις περιμετρικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να δώσουμε τις μέγιστες διαστάσεις στις αίθουσες που είναι και η κύρια χρήση της Σχολής και να διατηρήσουμε το ύψος και την αίσθηση ευρυχωρίας που ήδη είχε ο χώρος. Οι δευτερεύουσες χρήσεις πλαισιώνουν τις αίθουσες και αποτελούν από μόνες τους μονάδες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, με την κυβιστική προσέγγιση που τις χαρακτηρίζει.

Το άπλετο φώς που απολαμβάνει ο χώρος αναμονής μάς θύμισε εξωτερικό χώρο και έτσι αντιμετωπίστηκε με μια διάθεση παιχνιδιού στη φύση, με την τοποθέτηση γκαζόν και πολύχρωμων πλαστικών πολυθρόνων. Επίσης επιτρέπει την ανέμελη χρήση από μικρά παιδιά. Εξωτερικά στην όψη του κτηρίου συνεχίζεται η ίδια προσέγγιση με το ασπρόμαυρο του εσωτερικού χώρου με την πινελιά του κίτρινου. Διαλέξαμε το κίτρινο λόγω της φωτεινότητας και της αισιοδοξίας που μεταδίδει.Διεύθυνση: Μαραθωνομάχων 51, Ακαδημία Πλάτωνος, 10441, Αθήνα

Τηλ.: 210 5158735
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web: http://www.athensdanceschool.gr
facebook: Θοδωρής Πανάς / Σχολή Χορού Αθηνών | Instagram: thodorispanasathensdanceschool


Share this post

Last modified on
More in this category: Twende Dance Project »
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources