Dance Theater

Μόνιμος χώρος Ρούντολφ Νουρέγιεφ (CNCS)

Συλλογή Νουρέγιεφ

Μόνιμος χώρος Ρούντολφ Νουρέγιεφ 

Το γαλλικό Εθνικό Κέντρο Σκηνικής Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας (CNCS), ως μοναδικό μουσείο παγκοσμίως και κύριος τόπος συντήρησης στον τομέα των τεχνών του θεάματος, εγκαινιάζει στις 19 Οκτωβρίου 2013 έναν χώρο μόνιμης έκθεσης, αφιερωμένο στο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, έναν από τους σημαντικότερους χορευτές του 20ου αιώνα. Το άνοιγμα της Συλλογής αυτού του αστέρα του ρωσικού μπαλέτου, θα παρουσιάσει στο Παρίσι πτυχές της προσωπικής και καλλιτεχνικής ζωής αυτού του καλλιτέχνη με την εξαιρετική διεθνή σταδιοδρομία.

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ως αχόρταγος συλλέκτης με μεγάλη αδυναμία στις πολυτελείς διακοσμήσεις, συγκέντρωσε πολυάριθμους πίνακες, γκραβούρες, κοστούμια, υφάσματα, έπιπλα και αντικείμενα. Μετά το θάνατό του, το Ίδρυμα Ρούντολφ Νουρέγιεφ αναλαμβάνει να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιουσίας, με εξαίρεση κάποιες εκατοντάδες κομμάτια, τα οποία φυλάχθηκαν για να αποτελέσουν μία συλλογή προς τιμήν αυτού του μεγάλου χορευτή.

Το 2008, το Ίδρυμα Νουρέγιεφ κάνει δωρεά αυτής της συλλογής στο CNCS, ανταποκρινόμενο με αυτόν τον τρόπο στην επιθυμία του χορογράφου να επανενωθεί σ’ έναν μόνο τόπο.

Για να εξυμνήσει το πνεύμα του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το CNCS ζήτησε από το σκηνογράφο και διακοσμητή Ezio Frigerio, βοηθό του Giuliano Spinelli, να πραγματοποιήσει τη σκηνογραφία αυτού του νέου χώρου. Ο Ezio Frigerio, ο οποίος ήταν αγαπητός φίλος του χορογράφου, δούλεψε με τον Νουρέγιεφ σε μπαλέτα τα οποία υπήρξαν μυθικά: Η Λίμνη των Κύκνων, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μπαγιαντέρα, Η Ωραία Κοιμωμένη. Θα χρησιμοποιήσει εκατό προσωπικά αντικείμενα τα οποία ανήκαν στο χορευτή, ανακαλώντας παράλληλα την καλλιτεχνική του ζωή και την προσωπική αισθητική του. Θα παρουσιαστούν φωτογραφίες, σκηνικά και καθημερινά ενδύματα αποκαλύπτοντας έτσι τη δημόσια ζωή, την παιδική ηλικία και τη σταδιοδρομία του χορευτή, πίνακες, γκραβούρες και γλυπτά καθώς και τα έπιπλα, τα υφάσματα και τα μουσικά όργανα τα οποία μαρτυρούν το έντονο ενδιαφέρον του για τις πλούσιες διακοσμήσεις, τους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και το πάθος του για τη μουσική. Μέσα από την ανάδειξή της η οποία γίνεται χάρη σε μία σκηνογραφία θεατρικού χαρακτήρα, η Συλλογή Νουρέγιεφ θα αποκαλύψει την ψυχή αυτού του σημαντικού χορευτή και χορογράφου του 20ου αιώνα και θα επιτρέψει στο κοινό να διεισδύσει στον πληθωρικό κόσμο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Μόνιμος χώρος Ρούντολφ Νουρέγιεφ  (CNCS)Το Ίδρυμα Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Με το όνομα “The Ballet Promotion Foundation”, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ δημιουργεί το ίδρυμά του το 1975. Αρχικά, προορίζεται για να βοηθήσει την οικογένειά του η οποία έχει μείνει στη ΕΣΣΔ, έχει όμως επίσης ως στόχο να ενισχύσει χορευτές, θιάσους, σχολές μπαλέτου ή ακόμη και την οργάνωση παραστάσεων. Μετά το θάνατό του, το 1994, μετονομάζεται “The Rudolf Nureyev Foundation”, διατηρώντας τις ίδιες σημαντικές αποστολές. Επιπλέον οργανώνονται δράσεις στον ιατρικό, ανθρωπιστικό και επιστημονικό τομέα.

Δύο χρόνια μετά το άνοιγμα του CNCS, το Ίδρυμα Ρούντολφ Νουρέγιεφ κάνει δωρεά στο μουσείο, ενός μέρος των αντικειμένων, επίπλων, εικαστικών έργων, κοστουμιών, υφασμάτων… τα οποία ανήκαν στο Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Χάρη στη στήριξη που προσφέρει, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των κομματιών θα εκτεθούν στις αίθουσες που διατίθενται γι’ αυτήν τη Συλλογή.

Επιστημονική και Πολιτισμική Υπηρεσία

Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Σκηνικής Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας

Σκηνογραφία: Ezio Frigerio, βοηθός του, Giuliano Spinelli

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη Συλλογή κατά τα συνήθη ωράρια εισόδου του CNCS, 10 πμ έως 6 μμ.

Ανακαλύψτε τα αντικείμενα της Συλλογής εδώ!

Πηγή :www.cncs.fr

Μετάφραση: Κέλλυ Κοττάκη (Dancetheater.gr)

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 308
Εγγεγραμένα μέλη: 4328
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources