Dance Theater

Μαθήματα Χορού - Ακροβατικά Εδάφους με τον Γιώργο Αμέντα (+PLUS)

Περί μαθήματος

Πόσες πληροφορίες μπορεί να διαχειριστεί ο εγκέφαλος?
Πόση σωματική πληροφορία μπορεί να αντέξει το σώμα?
Ποιες είναι οι δυνατότητες της έκρηξης?
Ποιος είναι ο ρόλος της ομάδας?
Πώς παίζω με την μάζα μου?
Ποια είναι η σημασία της εκκίνησης?
Πώς ορίζω την απόσβεση κάθε φορά?
Τί είναι η μουσικότητα της κίνησης?
Ποιος είναι ο ρόλος της παύσης?
Ακούω ή μόνο βλέπω?
Παρατηρώ αυτό που κάνω?
Το χάος έχει ρυθμό?

Στα μαθήματα θα μας απασχολήσουν τα παραπάνω ερωτήματα ψάχνοντας κινητικές απαντήσεις μέσα από δοσμένες  κινησιολογικές ασκήσεις που έχουν σαν βάση τον χορό και την ακροβατική εγρήγορση. Θα δουλέψουμε ομαδικές κινητικές δομές καθώς και σε ζευγάρια δημιουργώντας αλληλουχίες, δίνοντας έμφαση στο τρόπο μετάβασης. Η τεχνική του αυτοσχεδιασμού αποτελεί μέσο αναζήτησης και έρευνας, τοποθετώντας τα υλικά που προκύπτουν από το μάθημα στο χώρο. Ο απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μουσικό χάος κινητικών δράσεων στο χώρο.
Ρυθμός - έλεγχος – έκρηξη – παύση – πτώση – εμπιστοσύνη – συνεργασία. Τα μάθημα είναι ανοιχτά σε χορευτές, ηθοποιούς και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις σωματικές τους δυνατότητες.
Μαθήματα Χορού - Ακροβατικά Εδάφους με τον Γιώργο Αμέντα (+PLUS)
- Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση
Πλ. Ελευθερίας 25, 6ος όροφος
Τρίτη & Πέμπτη | 13:00 - 15:00

- Πολυχώρος τέχνης και έκφρασης Casa De Arte Kabeiria
Αθηνάς 18 Μοναστηράκι 6ος όροφος
Τρίτη | 19:00 – 20:30


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ο Γιώργος Αμέντας είναι μουσικός, χορευτής και συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. του Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2010. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τους Κλέωνα Αντωνίου, Δημήτρη Αποστολάκη, Jonas Kocher, Guido De Flaviis, Ilan Manouach, Θωμά Πουλιάση κ.ά. Έχει κάνει την μουσική επένδυση σε διάφορες ηχητικές και χορευτικές παραστάσεις. Το 2013 ξεκίνησε με την Marion Renard ένα project με θέμα ήχο – μουσική – σώμα. Το 2014 δημιούργησε μαζί με την χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά την πλατφόρμα με τίτλο “track”. Το “track” αποτελεί μία έρευνα που μελετά τις φυσικές και μουσικές ιδιότητες του ήχου, καθώς και την αλληλεπίδρασή του με τον αρχιτεκτονικό χώρο. Σκοπός είναι η αισθητική και συνθετική άποψη των καλλιτεχνών που συμετέχουν, η οποία τους υπαγορεύει το υπόβαθρο της έρευνας. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε αρχιτέκτονες, χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και εικαστικούς που επιθυμούν να εντάξουν τη δουλειά τους στην μουσικότητα του ήχου και κατ’επέκταση της μουσικής.
Ως χορευτής ασχολείτται επαγκελματικά από το 2008. Συνεργάζεται με την ομάδα χορού - ακροβασία “κι όμΩς κινείται” και δημιούργησε με την Δάφνη Στεφάνου την ομάδα “eQual.0”. Είναι μέλος της collectivas Now is Now, μία σύμπραξη μουσικών και χορευτών που μελετά την μουσικότητα των δύο τεχνών παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα των συναντήσεών τους σε διάφορους χώρους. Συμετέχει και διοργανώνει παραστάσεις αυτοσχεδιασμού

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 689
Εγγεγραμένα μέλη: 4552
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources