Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019 20:04

Έναρξη Εργαστηρίου Contact Improvisation με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Συνειδητή κίνηση & αυτοσχεδιασμός

Ένα συνθετικό εργαστήριο εκπαίδευσης της κίνησης/έκφρασης και αυτογνωσίας μέσα από το σώμα που από το 1991 διδάσκει η Χριστίνα Κλεισιούνη σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει:
• Εκγύμναση με συνειδητότητα (τεχνικές Somatics, Βιωματική Ανατομία)
• Ασκήσεις εδάφους και σε όλα τα επίπεδα που στηρίζονται στην εξελικτική κίνηση, στο σύγχρονο χορό (τεχνικές release) και στο Contact Improvisation
• Τεχνικές χαλάρωσης και ενδυνάμωσης (μέσα από το άγγιγμα)
• Χορός, ελεύθερη κίνηση / έκφραση, αυτοσχεδιασμός
• Διαλογισμός μέσα από την κίνηση (Mindfulness)
Ενσυνείδητη εκγύμναση χαλάρωση & ενδυνάμωση, σύνδεση & έκφραση (όλα τα επίπεδα)

Το εργαστήριο αυτό αποσκοπεί στην εκγύμναση ολόκληρου του σώματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία εκπαίδευσης της κίνησης που αναπτύσσει τη συνειδητότητα, τη σύνδεση νου και σώματος.
Γυμναζόμαστε με ήπιο τρόπο χρησιμοποιώντας ασκήσεις /διατάσεις και κινησιολογικά πρότυπα που μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε από τις περιττές εντάσεις, αποτέλεσμα δυσλειτουργικών συνηθειών, που αντανακλώνται στη στάση και τη χρήση του σώματός μας. Στο μάθημα φέρνουμε την προσοχή μας στη λεπτομέρεια, στον τρόπο λειτουργίας της κάθε κίνησης.

Στόχος μας είναι:
• η αφύπνιση όλου του σώματος και ροή της ενέργειας στην κίνηση,
• η ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και στη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης,
• η ενεργοποίηση των αισθήσεων και η διεύρυνση της αναπνοής που ενοποιεί όλο το σώμα,
• η καλλιέργεια ποιοτήτων στην έκφραση μέσα από την επαφή και το άγγιγμα,
• η ενδυνάμωση του κέντρου και η σύνδεσή του με την περιφέρεια,
• το άνοιγμα των αρθρώσεων και η απόκτηση ελαστικότητας στην σπονδυλική στήλη,
• η εύκολη κίνηση του κεφαλιού σε σχέση με τον αυχένα,
• η σύνδεση ανάμεσα στο κεφάλι και τη λεκάνη,
• η παρουσία και η απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικής έκφρασης μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.
Διερευνώντας απλές καθημερινές κινήσεις, όπως το περπάτημα, και βελτιώνοντας τη στάση του σώματος απελευθερώνουμε την ενέργεια που στηρίζει την κίνηση και διευκολύνει τη ροή στον εκφραστικό χορό. Αποκτάμε καλύτερη επαφή με το έδαφος και βοηθάμε τον εαυτό μας να απαλλαγεί ή και να προφυλαχτεί από μυοσκελετικά προβλήματα όπως πόνοι στην μέση και στον αυχένα, στα γόνατα κλπ.
Η άσκηση μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία. Καθώς καλλιεργούμε τη γνώση του σώματος με βάση τις τεχνικές Release, τη Yoga και την Εξελικτική Κίνηση, αφυπνίζουμε τον εσωτερικό παλμό και την κιναισθητική μας αντίληψη, διευρύνουμε τις δυνατότητές μας για την έκφραση και το χορό.

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε ερασιτέχνες με κάποια εμπειρία στην κίνηση (όπως χορός, άθληση, πολεμικές τέχνες, yoga κ.α.).

Όποιος αποζητά:
• να γυμναστεί με δημιουργικό, ήπιο τρόπο (και όχι με μηχανιστικό τρόπο)
• να δουλέψει συνειδητά την αναπνοή του που υποστηρίζει την επαφή με τις αισθήσεις για μία πιο λειτουργική κίνηση
• να αποβάλλει το άγχος και την ένταση που συσσωρεύεται στο σώμα του
• να πάρει την ευχαρίστηση που μπορεί να του προσφέρει ο εαυτός του και η σχέση με την ομάδα μέσα από τη σωματικότητα
• να πιστέψει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες που συναντά στο σώμα του, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση
• να δυναμώσει το σώμα του εσωτερικά και να αποκτήσει καλύτερη σύνδεση και συντονισμό με την κίνηση
• να μάθει να χαλαρώνει με ενεργό τρόπο καλλιεργώντας τη συγκέντρωση και την προσοχή του νου στο σώμα του
• να επιτρέπει στον εαυτό του να χαίρεται και να εκφράζεται μέσα από την κίνηση με ή χωρίς μουσική, αποφορτίζοντας εντάσεις της καθημερινότητας
• να έρθει σε σωματική επαφή με άλλους καθώς κινείται, μια εμπειρία που αφυπνίζει τις αισθήσεις και απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια
• να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες έκφρασης που του δίνει η φαντασία και ο αισθητηριακός του κόσμος
• να γνωρίσει ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να χορεύει
Αποκτώντας επαφή και γνώση για το σώμα στο οποίο κατοικείς, είναι βέβαιο πως αυτή η εμπειρία θα σε στηρίζει και θα σε θρέφει σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Η σχέση με το σώμα σου καθρεφτίζει τη σχέση με τον εαυτό σου. Όταν δεν την αποφεύγεις, μόνο δώρα μπορεί να σου δώσει.
Έναρξη Εργαστηρίου και Aνοικτό Δοκιμαστικό Mάθημα Contact Improvisation με την Χριστίνα Κλεισιούνη (present body)
Τρίτη & Πέμπτη | 19:00 - 21:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις

Present Body Studio
Ερεσσού 16, Νεάπολη Εξαρχείων

Κινητό: 6932190273
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.presentbody.com
Επικοινωνία: Χριστίνα Κλεισιούνη

Δυνατότητα σχηματισμού πρωϊνού τμήματος, επικοινωνήστε μαζί μας για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας


Η Χριστίνα Κλεισιούνη εισάγει τις τεχνικές ενσυνείδητης κίνησης (Somatics & CI) και ανοίγει το χορό σε ένα ευρύτερο κοινό στην Ελλάδα από το 1991.
Χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης (Somatics) 30 χρόνια τώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπαιδεύει χορευτές και ερασιτέχνες συστηματικά από το 1990-1, δημιουργώντας μία νέα προσέγγιση και φιλοσοφία για την εκπαίδευση της κίνησης στο χώρο του χορού στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Ν. Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI /somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα του CI διδάσκοντας και χορεύοντας στα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Όσλο, Ρώμη, Παρίσι, Νάντη, Βουδαπέστη, Αγία Πετρούπολη και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού, συν-διδάσκοντας και χορεύοντας μαζί τους, όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α. Το 2009 άνοιξε το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου.
Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφο, εργάζεται ως σωματική / κινητική ψυχοθεραπεύτρια μέσω της κίνησης. Από το 1994 εργάζεται ως θεραπεύτρια σιάτσου.
Tη γνώση και την εμπειρία της ως σωματική ψυχοθεραπεύτρια (τη δουλειά αφύπνισης και θεραπείας μέσα από το άγγιγμα), εντάσσει στο μάθημα της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού.

Read 714 times Last modified on Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 15:36
Like us on Facebook