Dance Theater

Μάθημα Αυτοσχεδιασμού και Άμεσης Σύνθεσης με τον Γιώργο Αμέντα (-20% με κάρτα Plus)

O Ήχος ως μέσον (track)

Περί μαθήματος
- Τί ακούς όταν ακούς;
- Πόσες πληροφορίες συλλέγεις με την ακοή σου;
- Απολαμβάνεις αυτό που ακούς;
- Πώς ο ήχος μπορεί να αποκτήσει μουσικότητα;
- Πώς μπορείς να ερμηνεύσεις αυτό που ακούς;
- Τι είναι ο ήχος;
- Πόσο μουσικός είσαι;
- Πώς μπορεί ο ήχος να γίνει το μέσο για να περιγράψει, να αφηγηθεί ή να δημιουργήσει μία κατάσταση;
- Πώς μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη στην εξέλιξη μιας παραστατικής δράσης;

Στο μάθημα θα συνδυάσουμε, την τεχνική του αυτοσχεδιασμού και της άμεσης σύνθεσης με τις ποιότητες της μουσικής, βρίσκοντας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Θα ασχοληθούμε με τις ιδιότητες του ήχου και πως αυτές μπορούν να αποτελέσουν ερμηνευτικά εργαλεία. Θα καλλιεργήσουμε την ευφυΐα της ακοής μας διευρύνοντας την ακουστική μας αντίληψη μέσα από ηχητικές - μουσικές δράσεις. Θα χορέψουμε θα παίξουμε και θα ακούσουμε μουσική, θα συζητήσουμε, θα σχεδιάσουμε, και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας ηχητικά όργανα.

Το μάθημα προτείνει έναν τρόπο σύνθεσης δημιουργώντας ηχητικές καταστάσεις μέσα στις οποίες η σχέση μουσικής και χορού, καθώς και τα εργαλεία της ομάδας που θα προκύψουν, παίζουν ρυθμιστικό ρόλο. Το μάθημα είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς και σε όποιον επιθυμεί να εντάξει τη δουλειά του στην μουσικότητα του ήχου και κατ'επέκταση της μουσικής.

Στις συναντήσεις μας θα παραχωρηθεί μέρος του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στις παραστάσεις.

Το μάθημα αποτελεί μέρος της ερευνητικής διαδικασίας "track" που ξεκίνησε το 2014 από τον Γιώργο Αμέντα και την Πωλίνα Κρεμαστά. Είναι μία καλλιτεχνική πλατφόρμα που μελετά τις φυσικές και μουσικές ιδιότητες του ήχου και την αλληλεπίδραση του με τον αρχιτεκτονικό χώρο. Ανά διαστήματα προσκαλεί χορευτές, μουσικούς και καλλιτέχνες από τις παραστατικές τέχνες να μοιραστούν και να εξελίξουν τα υλικά της έρευνας με σκοπό την παρουσίαση.

Σχετικά link για την έρευνα:
-track info
-track 00
-track 02
Μάθημα Αυτοσχεδιασμού και Άμεσης Σύνθεσης με τον Γιώργο Αμέντα (-20% με κάρτα Plus)
Κάθε Σάββατο | 14:00 - 16:00


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση
Πλ. Ελευθερίας 25, 6ος όροφος

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ο Γιώργος Αμέντας είναι μουσικός, χορευτής και συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. του Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2010.
Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τους Κλέωνα Αντωνίου, Δημήτρη Αποστολάκη, Jonas Kocher, Guido De Flaviis, Ilan Manouach, Θωμά Πουλιάση κ.ά. Έχει κάνει την μουσική επένδυση σε διάφορες ηχητικές και χορευτικές παραστάσεις. Το 2013 ξεκίνησε με την Marion Renard ένα project με θέμα ήχο – μουσική – σώμα. Το 2014 δημιούργησε μαζί με την χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά την πλατφόρμα με τίτλο "track".
Το "track" αποτελεί μία έρευνα που μελετά τις φυσικές και μουσικές ιδιότητες του ήχου, καθώς και την αλληλεπίδρασή του με τον αρχιτεκτονικό χώρο. Σκοπός είναι η αισθητική και συνθετική άποψη των καλλιτεχνών που συμετέχουν, η οποία τους υπαγορεύει το υπόβαθρο της έρευνας. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε αρχιτέκτονες, χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και εικαστικούς που επιθυμούν να εντάξουν τη δουλειά τους στην μουσικότητα του ήχου και κατ'επέκταση της μουσικής.
Ως χορευτής ασχολείται επαγκελματικά από το 2008. Συνεργάζεται με την ομάδα χορού - ακροβασία "κι όμΩς κινείται" και δημιούργησε με την Δάφνη Στεφάνου την ομάδα "eQual.0". Είναι μέλος της collectivas Now is Now, μία σύμπραξη μουσικών και χορευτών που μελετά την μουσικότητα των δύο τεχνών παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα των συναντήσεών τους σε διάφορους χώρους. Συμετέχει και διοργανώνει παραστάσεις αυτοσχεδιασμού και άμεσης σύνθεσης. Από το 2011 δηδάσκει χόρο, ακροβατικά εδάφους και αυτοσχεδιασμό.
photo: Μιχάλης Κλουκίνας

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 563
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources