Dance Theater

Θεατρικό Εργαστήρι με τον Γιάννη Πετσόπουλο (Artshub)

Παίζοντας (με το) Θέατρο 

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που έχουμε φέτος κοντά μας στο θεατρικό εργαστήρι τον σκηνοθέτη και δάσκαλο θεατρικού παιχνιδιού Γιάννη Πετσόπουλο! Έναν άνθρωπο με μεγάλη πορεία και αγάπη για το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, αλλά και χαρά για τις εμπειρίες και το συναίσθημα που πηγάζει από τη συναναστροφή και επικοινωνία με τους ανθρώπους!
Το θεατρικό εργαστήρι είναι μια εμπειρία που εστιάζει στην απελευθέρωση των εκφραστικών δυνατοτήτων και στην εξέλιξη της φαντασίας. Μας φέρνει σε επαφή με τη κίνηση και το λόγο και μας οδηγεί χωρίς αναστολές στην χαρά της δημιουργίας, στην συνεργασία και στην αυτογνωσία μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παραμύθια, μύθους, ποιήματα και θεατρικά έργα.
Είναι δρόμος που χαλαρώνει, διασκεδάζει και καλλιεργεί, αποκαλύπτοντας μας στην πορεία την πραγματική διάσταση και την αξία του παιχνιδιού, του θεάτρου και γενικότερα της τέχνης στην καθημερινότητά μας.

Tο εργαστήρι έχει βιωματικό χαρακτήρα οπότε προτείνουμε οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα όπως και να έχουν ένα ζευγάρι κάλτσες γιατί δουλεύουμε χωρίς παπούτσια.

Κάθε Πέμπτη | 20:30 - 22:30
με την κάρτα Dancetheater Plus

Πληροφορίες/Συμμετοχές:https://www.artshub.gr/theatrikh-omada/https://www.artshub.gr/epikinonia / 694 851 6110 /

Στην Artshub λειτουργούν επίσης τμήματα Tango Argentino, Body Music, Creative Movement, Yoga, Αφρικάνικος Χορός(Afro Fusion), Εναρμόνιση Θηλυκότητας-Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού, Tribal Fusion Belly Dance.

ARTSHUB Σύγχρονος Χώρος Χορού & Έκφρασης
Μ. Αλεξάνδρου 3, Μετρό Δάφνη, Αθήνα
www.artshub.gr / https://www.artshub.gr/epikinonia/ 694 851 6110 / Artshub @fb


Γιάννης Πετσόπουλος
Ηθοποιός, Συντονιστής Ομάδων Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

Γεννήθηκε στη πόλη Curitiba της Βραζιλίας από Έλληνα πατέρα και Αυστριακή μητέρα. Σπούδασε στη θεατρική σχολή El Galpón στο Montevideo.
Συνέχισε τις θεατρικές του αναζητήσεις στη Μαδρίτη, το Παρίσι όπου παρακολούθησε μαθήματα με τον βραζιλιάνικης καταγωγής δασκάλου του θεάτρου και μελετητή Augusto Boal και την Ιταλία όπου παίρνει μαθήματα με την Rena Mireska του Grotowski Theatre. Παράλληλα σπουδάζει κινηματογράφο και χορό. Στο Montevideo έχει ιδρύσει το Grupo de Expansión de la Cultura Helénica όπου και σκηνοθέτησε το έργο του Ευριπίδη «Ικέτιδες».
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Ραδιοφωνία σαν μουσικός επιμελητής στις θεατρικές εκπομπές του Βασίλη Ρίτσου και της Μάρως Λοϊζου, έχει δημιουργήσει την θεατρική ομάδα «Πολυμήχανοι» με ηθοποιούς που βασική πηγή της δουλειάς της είναι η Ελληνική Μυθολογία, και μαζί με τον Paris Ferraro το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στην Αργυρούπολη. Για 13 χρόνια ήταν υπεύθυνος για το καλοκαιρινό θεατρικό πρόγραμμα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ανατολή» της Κέρκυρας υπό την διεύθυνση της Julia Hawes και της Σύλβιας Δημητριάδη-Steen. Το 2001 ιδρύει το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτιστικής Έκφρασης και Δράσης: Πολυμήχανοι» που σκοπό έχει την προβολή όλων των μορφών τέχνης. Από το 2005 συνεργάζεται με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ, το μορφωτικό τμήμα της Ισπανικής Πρεσβείας. Είναι υπεύθυνος και σκηνοθέτης του Θεατρικού Τμήματος στα ισπανικά για ενήλικες και παιδιά.
Από το 2012 έως το 2014 συνεργάστηκε με το Ιππικό κέντρο της Κέρκυρας «Silvaland» σαν υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος και εκδηλώσεων. Εκεί δημιούργησε το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Το 2014 μαζί με την θεατρική ομάδα «ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ» δημιουργεί το πολιτιστικό χώρο «Πολυμήχανο Café teatral» στην Αργυρούπολη που σκοπό έχει τη παρουσίαση καλλιτεχνικών γεγονότων. Διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, θέατρο σε γυμνάσια, λύκεια και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Επίσης διδάσκει θέατρο σε εκπαιδευτικούς.
Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες όπως επίσης έχει μεταφράσει θεατρικά έργα. Έχει παίξει και σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενηλίκων και παιδιών. Πιστεύει ωστόσο ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση παραμένει ανολοκλήρωτη και τυπική αν δεν συνδυαστεί με την ουσιαστική εκπαίδευση, που στην προκειμένη περίπτωση πηγάζει από τις εμπειρίες και το συναίσθημα, από την συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, από την επικοινωνία με αυτούς και ειδικά με τα παιδιά, τα οποία αποδεικνύονται οι σπουδαιότεροι δάσκαλοι.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 277
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources