Dance Theater

New York Acting Studio: Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Σπουδών

New York Acting Studio Summer Studies 2018: Musical TheatreTraining exceptional performers of today and tomorrow

2 - 27 Ιουλίου 2018

- MUSICAL THEATRE PERFORMANCE

Με τον αέρα και το πνεύμα του θεάτρου της Νέας Υόρκης, η Σχολή του New York Acting Studio (NYAS) λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας παρέχοντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα επαγγελματικών σπουδών μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα, εφάμιλλα με εκείνα σημαντικών και αναγνωρισμένων σχολών του εξωτερικού.

Διακεκριμένοι καθηγητές και καλλιτέχνες, με εξέχουσα πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διδάσκουν στη σχολή του NYAS, που λειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Κατή, ο οποίος φέρνει στην Ελλάδα την εμπειρία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο μέσα από την πολυετή καριέρα του στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Αγγλία κ.λπ.).

Mε μεγάλη εξειδίκευση στο musical theatre, η σχολή του NYAS ανακοινώνει ένα εντατικό καλοκαιρινό πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στις τέχνες που συνθέτουν το musical theatre performance.

Musical Theatre Performance (30 ώρες/εβδομάδα)

DANCE: Theatrical Jazz, Ballet, Choreographies, Stretching-Strengthening
VOICE: Ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής, Ensemble Singing, Acting Through Song, Solfege/Θεωρία, Σκηνική παρουσία
ΑCTING: Τεχνικές, Κίνηση, Ανάλυση κειμένου-χαρακτήρων, Μονόλογοι-Σκηνές
PERFORMANCE: Συνδυασμός των μαθημάτων τραγουδιού, χορού και υποκριτικής, που μαζί δημιουργούν το musical theatre

Οι αιτήσεις ακρόασης και συνέντευξης για εισαγωγή στα προγράμματα επαγγελματικών σπουδών για το έτος 2018-2019 (Professional Studies-Diploma Programs), μονοετούς ή τριετούς φοίτησης, για τη λήψη πτυχίου, έχουν ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καλοκαιρινό πρόγραμμα Musical Theatre Performance πατήστε ΕΔΩ

- THEATRE & FILM ACTING

«The Art of Acting is Not Acting»

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Κατής φέρνει μια νέα ματιά στην υποκριτική, με την εμπειρία του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου μέσα από μια πολυετή καριέρα σε Αμερική, Αγγλία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Σπούδασε στη διεθνούς φήμης Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) και δίπλα στη Stella Adler και την Uta Hagen και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες και ηθοποιούς παγκοσμίου φήμης σε θέατρα της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου (Broadway, off-Broadway, West End κλπ).

H σχολή του, NYAS, εστιάζει στην προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα κάθε σπουδαστή, δίνοντας έμφαση στον αυθορμητισμό, τη διαίσθηση, τη φαντασία, τη συναισθηματική ειλικρίνεια, την τόλμη και την ανάληψη ρίσκων. Διαμορφώνει performing artists εφοδιασμένους με όλα τα δυνατά εκφραστικά μέσα, ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκείς εξελισσόμενες απαιτήσεις της τέχνης τους, μέσα από τη δική τους εφευρετικότητα.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

- Τι είναι αυτό που κάνει έναν ηθοποιό να ξεχωρίζει
- Πώς ενεργοποιούμε το σώμα μας στη σκηνή
- Τι είναι σκηνική παρουσία και πώς την αναπτύσσουμε
- Πώς ο λόγος γίνεται δράση και πώς θα βρούμε την πραγματική μας φωνή
- Πώς αποκωδικοποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνει ένα έργο και πώς μπορούμε να τις ακολουθήσουμε
- Σώμα, φωνή, κείμενο: Πώς να τα ελέγχουμε και όχι να μας ελέγχουν

Μέσα από διάφορες τεχνικές υποκριτικής (Stanislavski, Stella Adler, Uta Hagen κ.α.) μαθαίνουμε πώς μπορεί η τεχνική να γίνει εργαλείο και όχι περιορισμός της έκφρασης στη σκηνή. Θα βασιστούμε σε σκηνές ή μονολόγους επιλογής κάθε συμμετέχοντος, δίνοντάς του τη δυνατότητα να δουλέψει κείμενα από το σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο (με δυνατότητα επιλογής ελληνικής ή αγγλικής γλώσσας κειμένου).

FILM & TV ACTING ON CAMERA

Θα γνωρίσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός στον κινηματογράφο. Αναλύοντας και απομυθοποιώντας την κινηματογραφική διαδικασία, θα εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να διατηρείτε την άνεση και την αυτοπεποίθησή σας μπροστά στην κάμερα και η ερμηνεία σας να έχει καθαρότητα, βάθος και ειλικρίνεια.

- Πώς να αγνοούμε την κάμερα
- Συγκέντρωση confidence, relaxation και άνεση μπροστά στην κάμερα
- Πώς να αποφεύγουμε τους στερεότυπους χαρακτήρες
- Πώς λειτουργούμε σε ένα γύρισμα
- Κίνηση του ηθοποιού μπροστά στην κάμερα
- Πώς προσεγγίζουμε ένα κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό σενάριο
- Τι ζητούν οι σκηνοθέτες
- Πώς αντιμετωπίζουμε μια ακρόαση

Τα μαθήματα θα έχουν πρακτικό χαρακτήρα. Θα κινηματογραφούμε και θα παρακολουθούμε στην οθόνη τις σκηνές/μονολόγους μας (με δυνατότητα επιλογής ελληνικής ή αγγλικής γλώσσας κειμένου), ώστε αναλύοντάς τις να εξελίσσουμε βήμα-βήμα την υποκριτική μας μπροστά στην κάμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καλοκαιρινό πρόγραμμα THEATRE & FILM ACTING πατήστε ΕΔΩ

- VOCAL STUDIES

Ιδιαίτερα μαθήματα / Ensemble singing / Solfege / Θεωρία Μουσικής / Acting Through Song /
Group & Solo performances / Τεχνική μικροφώνου / Musical Theatre Repertoire / Σύγχρονο Ρεπερτόριο / Σκηνική παρουσία / Προετοιμασία για Auditions / Masterclasses

Στο επίκεντρο των φωνητικών σπουδών της NYAS είναι η ανάδειξη της προσωπικότητας και της ιδιαιτερότητας κάθε σπουδαστή, ώστε να γίνει ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης - ερμηνευτής. Βασικός στόχος είναι η μέγιστη και πλήρης απόδοση της φωνής σε όλο το εύρος της, μέσα από τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας υγιούς και σταθερής τεχνικής.

Μια σειρά από πρωτοποριακά μαθήματα, που συνδυάζει την εξατομικευμένη διδασκαλία (ιδιαίτερα μαθήματα) με την εργασία σε μικρά groups, σας δίνει τη δυνατότητα να οξύνετε τη μουσική σας αντίληψη εκπαιδευόμενοι σε ευρύ μουσικό ρεπερτόριο, να ασκηθείτε ως performer μέσα από τη συμμετοχή σε ensemble και solo παρουσιάσεις και να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες, για να βρείτε την προσωπική σας καλλιτεχνική ταυτότητα.

Μέσα από την καινοτόμο διδασκαλία του NYAS, προετοιμάζονται ξεχωριστοί καλλιτέχνες του σήμερα και του αύριο.

Professional Summer Studies
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα φωνητικών σπουδών περιλαμβάνει:
Ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής, Group singing, Acting Through Song,
Σκηνική παρουσία, Solfege-Θεωρία

(Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει μόνο ιδιαίτερα μαθήματα)

H φωνητική τέχνη απευθύνεται σε όλους όσοι χρησιμοποιούν το λόγο ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Η σωστή αναπνοή, η ακοή, η στάση του σώματος, η ορθοφωνητική τοποθέτηση και η διεύρυνση του ρεπερτορίου είναι οι κύριοι άξονες της φωνητικής. Η φωνητική και ερμηνευτική εξάσκηση γίνεται σε οποιοδήποτε είδος τραγουδιού επιθυμεί ο μαθητής (musical, σύγχρονο τραγούδι, κλασικό τραγούδι).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καλοκαιρινό πρόγραμμα VOCAL STUDIES πατήστε ΕΔΩ

Οι Διδάσκοντες του καλοκαιρινού προγράμματος

WENDY GIBBINS
Χορογράφος - Καθηγήτρια χορού

Κατάγεται από την Αγγλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή «The Thompson School of Dancing». Σπούδασε κλασικό μπαλέτο, κλακέτες, σύγχρονο (τεχνική της Martha Graham), με εξειδίκευση στο musical theatre και τζαζ (τεχνική του Matt Mattox/Luigi).
Εργάστηκε ως χορεύτρια στο θέατρο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία, σε Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα, δίπλα σε παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως οι: Ντέμης Ρούσσος, Michael Bolton, Edwin Collins κ.ά. Στην Ελλάδα έχει χορογραφήσει για τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: «So You Think You Can Dance» (2008), MAD VMW (2004 – 2005), Μουσικά Βραβεία Κύπρου (2006-2007), Greek Idol (2010) κ.α.
Χορογράφος κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως οι: Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, One, Δημήτρης Κοργιαλάς, σε ζωντανές εμφανίσεις και στα video clips τους. Στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δημιούργησε τις χορογραφίες για τη συμμετοχή των One (Gimme) το 2002 και για τη συμμετοχή της Ευριδίκης και του Δημήτρη Κοργιαλά (Comme Ci, Comme Ca) to 2007.
Υπεύθυνη του New York Acting Studio για τα τμήματα: musical theatre dance performance, musical jazz & choreographies, κλακέτες και μπαλέτο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΓΙΑΤΗΣ
Συνθέτης - ενορχηστρωτής - καθηγητής φωνητικής

Σπούδασε σύνθεση και ενορχήστρωση στο διεθνούς φήμης Berklee College of Music στη Βοστόνη, Μονωδία στο Εθνικό Ωδείο και μουσική τεχνολογία/ηχοληψία στη σχολή Διαμαντόπουλου. Ανάμεσα στους καθηγητές του ήταν οι Fergus Currie, Bob Doezema, Blair McCloskey Peter Massink και Eric Bahctreil. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες, τραγουδιστές και ηθοποιούς, στον τομέα της μουσικής σύνθεσης/επιμέλειας και ενορχήστρωσης μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, με τους: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μπάσης, Δημήτρης Καβράκος, Αντώνης Κορωναίος, Τάκης Ζαχαράτος, Μελίνα Ασλανίδου, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Κ. Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Χάρης Ρώμας,  Μέμος Μπεγνής, Παντελής Καναράκης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ευγενία Μανωλίδου, Big Band Δήμου Αθηναίων, κ.α. Έχει δουλέψει ως καθηγητής φωνητικής, μουσικής θεωρίας και ανώτερων θεωρητικών σε ωδεία και σχολές υποκριτικής, με εξειδίκευση στο musical theatre. Είναι επικεφαλής του New York Acting Studio στα τμήματα musical theatre, φωνητικής και μουσικής, τα τελευταία δύο χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΣ
Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
Καλλιτεχνικός διευθυντής του NYAS.

Σπούδασε υποκριτική στη διεθνούς φήμης Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) στο Λονδίνο και σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου Roundabout του Broadway. Επίσης, φοίτησε δίπλα στους σημαντικότερους δασκάλους παγκοσμίως, όπως οι: Stella Adler, Uta Hagen, Μarcel Marceau, κ.λπ.
Έχει σκηνοθετήσει πάνω από εικοσιπέντε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη και περιφερειακά θέατρα των ΗΠΑ, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από τριάντα θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway) Βοστώνη, Δουβλίνο, Κολωνία κ.λπ. Συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς όπως: Liam Neeson, Sarah Jessica Parker, John Torturo, Christopher Walken κ.α.
Στην Ελλάδα πρωταγωνίστησε στις «Μέρες καθαριότητας», σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός. Έχει διδάξει υποκριτική και έχει δώσει σεμινάρια σε Πανεπιστήμια και Δραματικές Σχολές πόλεων του εξωτερικού, όπως Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λος Άντζελες, Λονδίνο κ.α.

Πληροφορίες και Εγγραφές:
2103211445 / 6977906166 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
New York Acting Studio - School of Dramatic Arts & Musical Theatre
Μιαούλη 11 – 3ος όροφος, Ψυρρή (Μετρό Μοναστηράκι)
www.newyorkactingstudio.gr
Facebook page: New York Acting Studio

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 378
Εγγεγραμένα μέλη: 4328
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources