Dance Theater

16η Βιωματική Ημερίδα στον Πολυχώρο Shantom

«Ανακάλυψε τον εαυτό σου»
16η βιωματική ημερίδα

Δρόμοι και τρόποι άσκησης απ' όλο τον κόσμο
....για εκτόνωση, χαλάρωση, ψυχική & πνευματική εμβάθυνση
Με τη φροντίδα της Λήδας Shantala

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 | 14.00 - 22.00
• Κλασική Ινδική Γιόγκα - και για παιδιά
• Πιλάτες, Alternative Dance Fitness (NIA)
• Χοροθεραπεία

Χοροί: Ινδικός κλασικός Bharata Natyam, Ανατολίτικος - και για μαμάδες με κόρες, Εναέριος, Σύγχρονος, Εκφραστικός χορός Isadora Duncan, Latin, Αφρο-σύγχρονος
• Πολεμικές Τέχνες: Kung fu, T'ai chi (Yang), Αυτοάμυνα για Γυναίκες, Σπαθασκία
• Παραστάσεις, Performances από τη Λήδα Shantala και τους συνεργάτες της

Η εναρμόνιση του νου με το σώμα επιφέρει ψυχική υγεία, κάτι που η Λήδα Shantala με τη μητέρα της ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου γνώριζαν καλά, όταν δεκαπέντε χρόνια πριν δημιουργούσαν το Κέντρο Τεχνών Shantom. Στο Shantom το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός στόχος. Η Λήδα Shantala, μέσα από τη γιόγκα, τον κλασικό ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία και η Σμάρω Στεφανίδου μέσα από τη δική της τέχνη –του θεάτρου, με μοναδικό κίνητρο να προσφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους, συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς δασκάλους και δημιούργησαν ένα χώρο αλλιώτικο από τα συνηθισμένα. Ένα χώρο που προσφέρει αυθεντικούς δρόμους άσκησης και σοφίας από όλο τον κόσμο. Που σέβεται την ατομικότητα, την ιδιαιτερότητα και τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ενός ξεχωριστά, επιτυγχάνοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη και τις αξίες της συλλογικότητας.
Η ανακάλυψη του εαυτού είναι το ζητούμενο και η πορεία προς αυτό απαιτεί σωστή καθοδήγηση που προϋποθέτει γνώση, εμπειρία και σοβαρότητα. Οι καθηγητές μας -ο καθένας στο είδος του αυθεντία- με αξιόπιστες και πολυετείς σπουδές, πείρα στη διδασκαλία και εμπειρία στη ζωή, μεταδίδουν με φροντίδα και ευθύνη τη γνώση τους στους ασκούμενους.
Η διαδρομή προς τον εαυτό έχει πολλά μονοπάτια. Στο Shantom προτείνουμε διαφορετικές διαδρομές που όμως όλες διέπονται από αξίες και σοφία: Κλασική Ινδική Γιόγκα, Πιλάτες, Χοροθεραπεία, χοροί -Ανατολίτικος Αιγυπτιακός, Εναέριος, Σύγχρονος, Isadora Duncan, Latin- και Πολεμικές Τέχνες -Kung fu, T'ai chi (Yang), Σπαθασκία, Αυτοάμυνα.
Όπως η γνωριμία με τον εαυτό δεν μπορεί παρά να είναι βιωματική, έτσι και η γνωριμία με τις τεχνικές που οδηγούν στην εμβάθυνση δεν μπορεί παρά να είναι αντιστοίχως βιωματική. Γι αυτό και η Λήδα Shantala μαζί με τους συνεργάτες της προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ανοικτά μαθήματα και performances, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν, να κατανοήσουν το μάθημα και να δουν την τέχνη στην ολοκληρωμένη της μορφή από την επίδειξη του δασκάλου.
16η Βιωματική Ημερίδα στον Πολυχώρο Shantom

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 | 14:00-22:00

Ελεύθερη Είσοδος

Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών Σμάρω Στεφανίδου-Λήδα Shantala
Τριπόλεως 35Α, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (5 λεπτά από τη στάση μετρό «Χολαργός» της γραμμής 3)

Πληροφορίες:
Shantom Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
210-6717529 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30 & Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.30

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
Shantom (πρώτη σελίδα)
Τα μαθήματα
Οδηγίες πρόσβασης και χάρτης
Αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας (ελέγξτε το πάλι πριν έρθετε για τυχόν αλλαγές τελευταίας στιγμής).
Πρόγραμμα μαθημάτων περιόδου 2018-19


Λήδα Shantala
Aπόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres Sorbonne Paris III), με πολυετή φοίτηση στις πλέον έγκυρες –με διεθνή αναγνώριση- σχολές στην Ινδία, η Λήδα Shantala εδώ και τρεις δεκαετίες είναι δασκάλα της Κλασικής Ινδικής Γιόγκα και του Ινδικού κλασικού χορού Bharata Natyam.
Σπούδασε φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα με σπουδαίους δασκάλους αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια, για πολλά χρόνια, στην Ινδία. Ανάμεσα στους δασκάλους της οι: Arnaud Desjardins, T. Krishnamacharya , T.K.V Desikachar, B.K.S Iyengar, Swami Satyananda, Chandra Swami Udasin. Είναι διπλωματούχος του Κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali» και της σχολής έκφρασης «Abhinayia Sudha». Γαλουχήθηκε στο χορό κοντά σε στους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές: Adyar K. Lakshman, The Dhananjayans, Smt. Kalanidhi Narayanan.
Το Shantom, το Κέντρο Τεχνών που ίδρυσε στην Ελλάδα (Χαλάνδρι) το 2003 με τη μητέρα της ηθοποιό Σμάρω Στεφανίδου, είναι η μόνη επαγγελματική ακαδημία στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες σπουδές και πτυχίο Bharata Natyam.
Ως χοροθεραπεύτρια (G.D.T.R.sr), τέχνη που σπούδασε με τη δόκτορα Μαrcia B. Leventhal (Υφηγήτρια τού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης), συντονίζει ομάδες αντλώντας από το σύνολο της γνώσης και των εμπειριών της. Είναι η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή από τους Πυγμαίους και μυήθηκε στην αρχέγονη χοροθερα¬πευτική τέχνη ίασης «Μombwiri».
Ως χορογράφος και χορεύτρια ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με πλούσιο έργο στην εναλλακτική δημιουργική έκφραση το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό του χαρακτήρα. Στις παραστάσεις της συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο μουσικός Ross Daly, ο χορευτής Μιχάλης Ναλμπάντης, ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαϊδης, κ.α..
Το 1984 χορογράφησε τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη για το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Περέλη. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο. Το 1985 χορογράφησε τις Τρωάδες σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσαρούχη που παρουσιάστηκαν στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών. Στο ρόλο της Εκάβης ήταν η Σμάρω Στεφανίδου.

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα
Χοροθεραπεία
Γιόγκα
Ινδικός κλασικός χορός Μπάρατα Νάτυαμ

 

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 3
Επισκέπτες τώρα: 212
Εγγεγραμένα μέλη: 4336
Τώρα σε σύνδεση:
admin
Paraisthnsn
NATALKAF
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources