Dance Theater

Μαθήματα Χορού στην Σχολή Βαρλάμου-De Petrillo


- Μπαλέτο με την Βρισηίδα Σολωμού

Το μάθημα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 15 ετών και πάνω. Διδάσκεται τεχνική κλασικού χορού (σύστημα VAGANOVA) με ζέσταμα, μπάρα, κέντρο με allegro, grand allegro και τεχνικη pointe. Το μάθημα αποσκοπεί στην βελτίωση της τεχνικής των μαθητών, την ενδυνάμωση, την αύξηση της αντοχής και της σωματικής ελαστικότητας.
- Pilates με την Εύη Πάνου

Η μέθοδος πιλάτες είναι μια μέθοδος μυϊκής ενδυνάμωσης και streching η οποία σχεδιάστηκε από τον Joseph Hubertus Pilates (1880-1967). Οι βασικές αρχές του είναι: η συγκέντρωση, ο έλεγχος, η εύρεση σωματικού κέντρου (powerhouse), ακρίβεια, αναπνοή και ροή κίνησης. Οι ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στο μυοσκελετικό μας σύστημα είναι πολλές αλλά επίσης βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, του αναπνευστικού κ το κυκλοφορικού συστήματος. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια αυτόνομη μέθοδος εκγύμνασης και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την λειτουργική εκγύμναση του σώματος καθώς και ένα φυσικό μέσο αποκατάστασης. Η μέθοδος Πιλάτες μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε να μεταφέρουμε στην καθημερινότητα μας.

- Σύγχρονο με την Εύη Πάνου

Στο μάθημα χρησιμοποιούμε στοιχεία από διαφορετικές τεχνικές χορού αλλά και άλλων ειδών εκγύμνασης που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και να ενδυναμώσουμε το σώμα μας. Με το πάτωμα σαν οδηγό μας, παρατηρούμε την αρχή και το τέλος μιας κίνησης και που μπορεί να μας οδηγήσει.
Ασχολούμαστε με την υπενθύμιση των βασικών διαδρομών κίνησης του σώματος, μετασχηματίζοντας αυτές σε χορευτικές διαδρομές. Περνάμε από μαλακούς ρυθμούς σε έντονους, με αλλαγές ποιότητας και δυναμικής, αναπτύσσοντας την σχέσης μας με το πάτωμα και παρατηρώντας τις στρέψεις του σώματος και των μελών μας.
Τέλος, η χρήση του παλμού και η έρευνα μοχλών είναι βασικά στοιχεία αναζήτησης.


- Υoga με την Μαρία Άννα Τηλιοπούλου

Η Hatha Yoga περιλαμβάνει μια σειρά από σωματικές στάσεις (asanas), αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama) και βαθιά χαλάρωση. Οι asanas προσφέρουν πολλαπλά οφέλη σε όλο το σώμα: ενδυναμώνουν και χαρίζουν ευλυγισία στο μυοσκελετικό σύστημα, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό, το καρδιαγγειακό, το αναπνευστικό, το ορμονικό και το πεπτικό σύστημα, αποκαθιστούν τη ροή της ενέργειας στο σώμα και μας προσφέρουν μια συνολική αίσθηση αναζωογόνησης και ευεξίας. Επιπλέον, μέσω της βαθιάς και ποιοτικής αναπνοής, το σώμα οξυγονώνεται και τροφοδοτείται με ενέργεια, ο νους εστιάζεται στο παρόν και αποκαθίσταται η εσωτερική αρμονία και χαρά. Τέλος, οι τεχνικές χαλάρωσης βοηθούν στην πλήρη απελευθέρωση των εντάσεων, μας οδηγούν σε βαθιά επίπεδα ολικής χαλάρωσης, επαναφέρουν την ισορροπία, τη γαλήνη και την ουσιαστική ανανέωση σώματος και νου.
Στο συγκεκριμένο μάθημα, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις τεχνικές yoga που θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε τη μυϊκή δύναμη και ευλυγισία, να απελευθερώσουμε το νου, να καλλιεργήσουμε την εσωτερική γαλήνη και να επανασυνδεθούμε με τον πιο φωτεινό και αισιόδοξο εαυτό μας. Το μάθημα διαρκεί μία ώρα και απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκουμένων.


- Λάτιν χοροί με τον Αυγουστίνο Κούμουλο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής του "Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν" και πιστοποιημένος καθηγητής χορύ από τον οργανισμό I.S.T.D. (σε χορούς Latin, Ballroom και Modern Theatre-D.D.i. & D.DE.) Από το 2010 έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων Άγγελος Αντωνόπουλος, Θόδωρος Γράμψας, Δημήτρης Δεγα'ί'της και Μάνια Παπαδημητρίου. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες ''R20'', ''El Greco'', The huntsmen'', ''Red City'', ''Μηδέν'' και σε τηλεοπτικές παραγωγές του Αντ1 και του Μέγκα. Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε παραγωγές του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στο ''Αγγέλων Βήμα'', στην ''Ανοιχτή Πλατφόρμα'' του Εθνικού Θεάτρου και παραδίδει σεμινάρια σωματικού θεάτρου.

Επιλογή πακέτου συνόλου μαθημάτων:
2 εβδομάδων- 180€
1 εβδομάδος - 110€
και μεμονωμένων μαθημάτων.Σχολή χορού Βαρλάμου-De Petrillo

Περικλέους 45, Χολαργός 
Τηλ. 210 65 27235
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες και εγγραφές: 210 65 27235

- Μπαλέτο με την Βρισηίδα Σολωμού
- Σύγχρονο με την Εύη Πάνου.
- Yoga με την Μαρία Άννα Τηλιοπούλου.
- Pilates με την Εύη Πάνου.
- Λάτιν χοροί με τον Αυγουστίνο Κούμουλο.


Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 2494
Εγγεγραμένα μέλη: 4347
Τώρα σε σύνδεση:
Vana
plieschool
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources