Dance Theater

Μάθημα Σύγχρονου Χορού (αρχάριο) με την Μαριάννα Πανουργιά (Winston's House of Dance)

Μάθημα Σύγχρονου Χορού (αρχάριο) με την Μαριάννα Πανουργιά (Winston's House of Dance)Το μάθημα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα μαθητών και δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν προηγούμενη εμπειρία στον χορό. Στο μάθημα αυτό, διδάσκονται οι βασικές αρχές της τεχνικής του Jose Limon επηρεασμένες από τις τεχνικές release, οι οποίες βασίζονται μεταξύ άλλων στην χρήση της αναπνοής, στην έλλειψη έντασης αλλά και στην χρήση των φυσικών και προσωπικών τρόπων κίνησης του σώματος.
Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές επαναπροσδιορίζουν και αντιλαμβάνονται εκ νέου και βαθύτερα το σώμα τους. Στο αρχάριο επίπεδο τα μαθήματα αποτελούνται από σύντομες και βατές ασκήσεις, σταδιακά αυξανόμενης δυσκολίας. Η μέθοδος διδασκαλίας είναι μαθητοκεντρική και προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο του κάθε μαθητή. Ταυτόχρονα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση της ταχύτητας, της εναλλαγής των επιπέδων και της συνεχούς ροής ενέργειας.
Η δομή του μαθήματος εξελίσσεται σε τρία κυρίως μέρη: τις ασκήσεις ενδυνάμωση και ευκινησίας, την κίνηση στον χώρο και στα επίπεδα καθώς και την εκμάθηση μικρού χορευτικού συνδυασμού. Όλα τα μαθήματα ξεκινούν με ζέσταμα των μυών και των αρθρώσεων και ολοκληρώνονται με ασκήσεις διατάσεων και χαλαρώματος.


Δευτέρα και Τετάρτη - 13.30 - 15.00


Winston's House of Dance
Λέκκα 31 και Κολοκοτρώνη 23Α (1ος όροφος), Αθήνα

τηλ. 215.5359338


Η Μαριάννα Πανουργιά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού, απόφοιτη της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εθνοχορολογίας, του Πανεπιστημίου του Λίμερικ και υπότροφος της Ιρλανδικής Ακαδημίας Μουσικής και Χορού. (Master of Arts in Ethnochoreology, Irish World Academy of Music and Dance, University of Limerick, Ireland). Έχει παρακολουθήσει διαλέξεις με θέμα τον χορό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παραδώσει workshop σύγχρονου χορού στο διεθνές συνέδριο SDHS/Cord. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορογραφίας, ρεπερτορίου (Akhram Khan, Wim Vandekeybus κ.α.) καθώς και σύγχρονου χορού/contact improvisation σε Ελλάδα και εξωτερικό (Amsterdam School of Arts/SNDΟ με καθηγητές όπως ο David Zambrano, Ria Higler κ.α.) Στον κλασσικό χορό έχει μαθητεύσει δίπλα σε δασκάλους όπως οι: Έλενα Τοπαλίδου, Pierre Tavernie κ.α. Ως καθηγήτρια χορού έχει οκταετή εμπειρία στην διδασκαλία κλασσικού και σύγχρονου χορού σε αναγνωρισμένες σχολές χορού, στούντιο και στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ Νίκαιας. Τέλος έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σύγχρονου χορού – χοροθεάτρου, φεστιβάλ και στην 2η biennale της Αθήνας.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 261
Εγγεγραμένα μέλη: 4336
Τώρα σε σύνδεση:
admin
Paraisthnsn
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources