Dance Theater

Pop Up Dance & Performance Intensive Training με τους Κ. Γεράρδο και Σ. Τοπαλίδου (Θεσ/νίκη) (+PLUS)

Pop Up Dance & Performance Intensive Training

Εντατική εκπαίδευση στον χορό και την performance σε 3 εβδομάδες αυτόν τον Ιούλιο στο Vis Motrix Performance Studio.

Η ιδέα βασίζεται στον όρο pop up, μια έννοια που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ιδέα ή οτιδήποτε που εμφανίζεται ξαφνικά ή απροσδόκητα και πιο συγκεκριμένα ένα γεγονός, έναν χώρο ή εκδήλωση που υφίσταται προσωρινά ή για σύντομο χρονικό διάστημα.

Βρισκόμαστε για 3 εβδομάδες, 12 μέρες και 60 ώρες εντατικής δουλειάς, δημιουργούμε μια ομάδα χορού και κατασκευάζουμε από το μηδέν μια παράσταση χορού. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει Τεχνική Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμό και Άμεση Σύνθεση, Μέθοδο Feldenkrais. Μέσα από την εκπαίδευση, οι σπουδαστές θα εξελίξουν την τεχνική τους κατάρτιση στον σύγχρονο χορό και την δημιουργικότητά τους σε σχέση με τον αυτοσχεδιασμό και την άμεση σύνθεση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Ο τρόπος δουλειάς βασίζεται πάνω στη μεθοδολογία διδασκαλίας που ακολουθείται στο ReDANCE, το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στον χορό και την performance για επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο Vis Motrix Performance Studio.

Το εντατικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε χορευτές, δάσκαλους χορού, σπουδαστές χορού και ηθοποιούς με εκπαίδευση στην κίνηση και στον χορό.
Pop Up Dance & Performance Intensive Training με τους Κωνσταντίνο Γεράρδο και Στέλλα Τοπαλίδου (Θεσ/νίκη)

2-19 Ιουλίου 2018 - Παράσταση: 20 Ιουλίου
Δευτέρα με Πέμπτη  | 11.00 – 16.00

Κόστος: 180 Ευρώ (για αιτήσεις μέχρι και 22/6 - με κατάθεση προκαταβολής 50 Ευρώ) / 200 Ευρώ (για αιτήσεις από τις 23/6 και μετά - με κατάθεση προκαταβολής 50 Ευρώ)
Στοιχεία λογαριασμού (Τράπεζα Πειραιώς, IBAN GR4801722130005213018669881, δικαιούχος Κωνσταντίνος Γεράρδος) είτε αυτοπροσώπως στο στούντιο.

με την κάρτα Dancetheater Plus

Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 Θεσσαλονίκη

Αίτηση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού σημειώματος: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. επικοινωνίας: 6909404158


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΑΡΔΟΣ
Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας χορού Vis Motrix. Διδάσκει τεχνική του σύγχρονου χορού, ατομικό και ομαδικό αυτοσχεδιασμό και Contact Improvisation στο Vis Motrix Performance Studio, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή « Ανδρέας Βουτσινάς» στην Θεσσαλονίκη και οργανώνει σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η διδασκαλία του βασίζεται στην 25χρονη εμπειρία και έρευνά του πάνω στον σύγχρονο χορό και τον ιδιαίτερο τρόπο δουλειάς που έχει αναπτύξει με βάση την φυσική και οργανική κίνηση και τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση (χρήση της βαρύτητας και της ορμής). H έρευνα πάνω στις βασικές αρχές της ανθρώπινης κίνησης μέσα από τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής δομής και της ανατομίας του σώματος σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο τεχνικής έχει οδηγήσει στην δημιουργία της μεθόδου πάνω στον σύγχρονο χορό με το όνομα 'FLOW IN MOTION'. Είναι εμπνευστής του προγράμματος επανεκπαίδευσης πάνω στον σύγχρονο χορό και την performance, 'ReDANCE - Dance & Performance Re-Education Program' που πραγματοποιείται στο Vis Motrix Performance Studio.

ΣΤΕΛΛΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ
Η Στέλλα Τοπαλίδου διδάσκει τη Μέθοδο Feldenkrais με αντικείμενο την ενίσχυση της υγείας, της μάθησης, της επίδοσης και της δημιουργικότητας. Με υπόβαθρο την Ψυχολογία (ΑΠΘ) και την Κοινωνική Έρευνα (MSc Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου), επαγγελματικές εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις στο Shiatsu και τη Μέθοδο Feldenkrais και ενδιαφέρον για τη σχέση ανάμεσα στην κίνηση, το σώμα και τον εαυτό έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη το 'Uplift Somatics: Shiatsu & Feldenkrais'. Με στόχο τη βελτίωση της χρήσης και οργάνωσης του σώματος και του εαυτού, της κινητικότητας και της επίδοσης αλλά και την αποφυγή ή την ταχεία ανάρρωση από τραυματισμούς, διδάσκει ομαδικά και ατομικά μαθήματα και σεμινάρια της μεθόδου Feldenkrais. Έχει μελετήσει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, performance και contact improvisation με τον Κωνσταντίνο Γεράρδο και άλλους (Dancebase Edinburgh, Pilobolus Dance-Theater, Benno Voorham, Nancy Stark-Smith, Ray Chung, Masaki Iwana, Rootless Root κ.α.) και είναι βασικό μέλος της χορο-θεατρικής ομάδας 'Δώδεκα Δάχτυλα' και της ομάδας χορού Vis Motrix.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 264
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources