Dance Theater

Μάθημα Σύγχρονου Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη (αρχάριο/μεσαίο) (+PLUS)

Το μάθημα έχει στόχο να δώσει εργαλεία στο σώμα ώστε να κινηθεί φυσικά, ελεύθερα και ευχάριστα, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητές του. Θα ασχοληθούμε με τις οργανικές λειτουργίες του σώματος, τις κινητικές του δυνατότητες, την δύναμή του, την αντοχή του και τις διαφορετικές ποιότητες που μπορεί να αναπτύξει. Θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα μέλη μας μαζί ή ξεχωριστά όταν χρειάζεται, να διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας, να καταλαβαίνουμε τη διαδοχικότητα των κινήσεων και να έχουμε συνείδηση του σώματός μας μέσα στο χώρο καθώς κινούμαστε μαζί με άλλους.

Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις για ενεργοποίηση του σκελετικού και μυϊκού συστήματος και κινησιολογικές φράσεις που εστιάζουν στη μετακίνηση του σώματος στον κάθετο και οριζόντιο άξονα, στις διαφορετικές ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει και στη ροή και στην ακρίβεια των κινήσεων με σκοπό να κινηθεί αρμονικά.

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα που αγαπούν το χορό και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης ανεξαρτήτου εμπειρίας.


κάθε Δευτέρα | 17:30-19:00
(Έναρξη μαθημάτων: 1 Οκτωβρίου)

Δωρεάν μάθημα γνωριμίας: 1 Οκτωβρίου

Κόστος: 5 ευρώ / μάθημα
με την κάρτα Dancetheater Plus


Artiria Athens, Λεωχάρους 13, 2ος Όροφος (μετρό Πανεπιστήμιο)
Επικοινωνία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, 6973401418, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

φωτογραφία: Στέλλα Κοκκόλα | design: Χρυσάνθη Μπαδέκα


Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, 1998-2001), το Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts (Λονδίνο, 2001-2003) και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (Αθήνα, 2006-2009).
Από το 2001 συμμετέχει ως χορεύτρια και performer σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου και σε δραστηριότητες ποικίλων μέσων τέχνης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χορού ΖΗΤΑ, GRIFFON, AKIN, Ad Hoc, το Θέατρο Τρίκυκλο/Γκάυ Στεφάνου κ.α. και με τους χορογράφους Αποστολία Παπαδαμάκη, Μαρία Κολλιοπούλου, Γιάννη Γιαπλέ, Γιάννη Καρούνη, Χρυσάνθη Μπαδέκα, Ερμή Μαλκότση κ.α. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το 2004 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια εθελοντών για την πραγματοποίηση της τελετής έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004.
Από το 2004 έως και το 2008 υπήρξε ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της Ομάδας Χορού 58+3, ενώ από το 2009 εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, σε Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Athens Video Dance Project κ.α και σε θέατρα και πολυχώρους (Ροές, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εμπρός, Κινητήρας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.). Το 2008 συμμετείχε με το έργο On/Off στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Μπάρι, Ιταλία).
Από το 2003 διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση (Σχολή Χορού Έλενα Βακαλοπούλου, Ash In Art, Κινητήρας Studio, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.). Το 2016 υπήρξε βασική εκπαιδεύτρια στο project Inner Movers - μια μοναδική multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για πρακτικές video dance και site specific performance.
Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Athens Video Dance Project. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).
Αυτή την περίοδο ασχολείται με την εξέλιξη μιας αυτοσχεδιαστικής δράσης με την Έφη Δήμου (https://vimeo.com/264739384), με την έρευνα μιας νέας χορογραφικής ιδέας με τις χορεύτριες Ανθή Θεοφιλίδου, Ευγενία Σιγαλού και Λία Χαμηλοθώρη και με το σχεδιασμό μιας διακρατικής σύμπραξης για τη δημιουργία μιας οπτικοακουστικής dance performance.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.58plus3danceco.wordpress.com

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 2508
Εγγεγραμένα μέλη: 4347
Τώρα σε σύνδεση:
Vana
plieschool
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources