Dance Theater

Μια Άλλη «Ματιά» και Στάση στο Σύγχρονο Χορό με την Χριστίνα Μαρκοπούλου (Baraka)

Εργαστήρι χορού~ Μια άλλη «ματιά» και στάση στο σύγχρονο χορό

Το να είναι κανείς σύγχρονος σημαίνει κάτι πολύ πιο ευρύ από την τεχνική του «σύγχρονου χορού». Γνωρίζοντας το φυσικό σώμα και τη δομή-λειτουργία του το χρησιμοποιούμε ως ένα θαυμαστό όχημα εξερεύνησης των Νόμων της κίνησης και του κόσμου αυτού. Οι άπειρες δυνατότητές του γεννούν ανάγκη να εκφράσει τον αέναο χορό των ποιοτήτων, των στοιχείων από τα οποία απαρτιζόμαστε, τον χώρο και την αρμονία που ελλείπει. Με αρωγό την τεχνική release, το ασιατικό χοροθέατρο και το παιχνίδι, το μάθημα αυτό ξεκινά από το Πώς είμαι, από την επίγνωση προς τη συνειδητή σωματοποίηση και τη δημιουργία Χορού.


Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Πέμπτη
| 19.30-21.00

Baraka~ Ο Δρόμος του Χορού*

Ηρακλειδών 54, Θησείο, Αθήνα
Πρόσβαση: μετρό, σταθμός Κεραμεικός ~ ΗΣΑΠ, σταθμός Θησείου
2103459915 & 6949251100
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow us on
fb Baraka-Ο Δρόμος του Χορού
https://www.instagram.com/baraka.dromostouchorou


Για τη Χριστίνα Μαρκοπούλου:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και η πρώτη ενασχόλησή της με την ορχηστρική τέχνη ξεκίνησε με τους αμιγώς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, με έμφαση σ' εκείνους της Μικράς Ασίας (και συγκεκριμένα της Καππαδοκίας) και της Κρήτης. Έπειτα από χρόνια άσκηση στο μπαλλέτο (σύστημα vaganova) και στο σύγχρονο χορό (κατά βάση release, limon,graham), το 2006 ξεκίνησε μέσω εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού η φοίτησή της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Γρηγοριάδου, απ' όπου αποφοίτησε. Η τετραετής φοίτησή της στη Φιλολογία (κατεύθυνση γλωσσολογίας) και το ενδιαφέρον της για τις γλώσσες και τους ποικίλους πολιτισμούς - κυρίως της ασιατικής ενδοχώρας, την ώθησε στη μάθηση και τη μελέτη χορών της Μέσης Ανατολής - συμπεριλαμβανομένης και της Αιγύπτου-, της Ινδίας και του δρόμου του μεταξιού. Συνεχίζει να διδάσκεται τον κλασσικό ινδικό χορό bhαrata natyam και με ταξιδιωτικές περιπλανήσεις ερευνά τις ρίζες διαφόρων χορών που απαντούν στη Δύση (π.χ. χοροί φυλών). Έχει μαθητεύσει κλασικό ινδικό χορό με τους Guru Ram & Suresh Kishna (in Amsterdam and India) καθώς και με την Indira Bora ("Kalabhumi"Cultural Organisation -Assam, India), κλασικό πέρσικο χορό με τη Sahar Dehghan, Helen Erikshen, Miriam Peretz & πέρσικη μουσική με τον Majid Javadi ("Casa Persa", Spain), ασιατικό χοροθέατρο με τον master Tapa Sudana και ιαπωνικό χοροθέατρο με τη Sumako Koseki. Ενεργή σε χορευτικά δρώμενα και παραστάσεις από το 2001 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εργάζεται με όχημα την τέχνη του χορού εκφράζοντας την ανάγκη αρμονικής επικοινωνίας με τον εαυτό και τον πολύμορφο και διαφορετικό «κόσμο». Συστατικό μέλος του χώρου «Baraka~Ο Δρόμος του Χορού» από το 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα δείχνοντας την τέχνη του χορού.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1242
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources