Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 21:48

Σύγχρονος χορός με την Εμμανουέλα Κορκή στην Cumana

Tο σώμα μου - αναπνέω και κάνω χώρο - αφουγκράζομαι-δυναμώνω - η γη βρίσκεται κάτω από τα πόδια μου κι εγώ την αγγίζω -παρατηρώ το μυαλό- μαλακώνω- είμαι πάρα πολύ περίεργη για αυτό που κάνω τώρα -σε επαφή- ανοίγω το βλέμμα και ακούω -συν-κινούμαι -αλλάζω ρυθμό -μετακινούμαι μακριά ή στέκομαι κοντά -είναι φοβερό να είσαι ανάμεσα στον ουρανό και στη γη -θα αφήσω  βάρος και θα πάρω - είμαι ζώο -θα βρω την αντίσταση και θα γλιστρήσω -θα πέσω -θα στηρίξω -θα μπω σε αιώρηση.

Πόσα χρώματα και σχήματα είσαι; κάνω μία κίνηση και όλα αλλάζουν -είμαι πάνω στο κύμα ή μέσα -ακολουθώ επίπεδα και διαδρομές - αναδύονται επιλογές¨ μπορεί και μορφές - γρήγορα -αργά..  ενώνω -ξεχωρίζω -θα βάλω άνω τελεία¨  επικοινωνώ; από κοντά -μακριά -δόνηση -τα δάχτυλα και ο αφαλός -οι τρίχες μου έχουν σηκωθεί -στη διάρκεια-η καλύτερη κίνηση είναι τώρα- με εμπιστεύομαι -έκπληξη σαν αστέρι που διασχίζει τον ουρανό-  είμαι σε επαφή -χορεύουμε.

 Εργαλεία : Release Technique -Viewpoints and composition-Contact Technique - Hatha Yoga - Climbing Techniques-Ball games- Ασκήσεις προετοιμασίας και ενδυνάμωσης- Μικροί και μεγάλοι συνδυασμοί- Αυτοσχεδιασμοί -Solo -duet -ensemble.      

→ Το επίπεδο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αθλητές, σπουδαστές χορού και θεάτρου. Σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν ή να εμβαθύνουν στην ομορφιά της κίνησης.
korkh sygxrono

Τετάρτη | 19:30-21:00

Κόστος συμμετοχής: 7€

Πληροφορίες: 6977415434/mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

→ Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

-τηλ. 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

CUMANA dance - Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων,  Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr


 

Η Εμμανουέλα Κορκή είναι χορεύτρια και ηθοποιός, διδάσκει και χορογραφεί.

Σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου, θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη, Yoga στο International Sivananda Yoga Vedanta Centre στην Πολωνία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και Yoga με τους Κ.Μπάκα, Μ.Δραμισιώτη, Τ.Ράλλη, C.Hanis,  Ε.Κορφιά, Ε.Τοπαλίδου, Δ.Καμινάρη, Σ.Καρακώστα, J.Britton, C.Coe, L.Farr, J.Hamilton, Jurij Alschitz, Η.Μonteirο, Α.Τζάκου, Ε.Μαλκότση, P.Huguet, Γ.Σιώρα, M. Καραβά, Γ.Γιαπλέ, E.Xρυσοβιτσινού, Α.Φωνιαδάκη, Σ.Μαυραγάνη, Ε.Σκότη, Α.Μουζάκη, Α.Ρέτσο, J.Sanchez Ruiz, C.Castellucci, A.Colberg, D.Hernandez, S.Lefeuvre, Seoljin Kim, K.Sumako, Piergorgio Milano, T.Weinberger, L.Chetouane μεταξύ άλλων. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα Kung-Fu με τον Π. Δερβέντη και την Σχολή Αρχαρίων Αναρρίχησης με τον Γ. Θεοχαρόπουλο,  την Σχολή Μέσου Επιπέδου με τον Γ. Βουτηρόπουλο, Α.Καραπετάκο και την Σχολή Χειμερινού Βουνού με τον Α.Ασημακόπουλο και Γ.Κωνσταντάκη.

Το 2020 δημιουργεί στο Λεωνίδιο με την υποστήριξη μιας ξεχωριστής ομάδας αναρριχητών, χορευτών και ερασιτεχνών, το Danceclimb1, το πρώτο ερευνητικό σεμινάριο πάνω στη σχέση της τέχνης του σύγχρονου χορού και της τέχνης της αναρρίχησης και ευρύτερα της κίνησης στο φυσικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός των τεχνών και η σχέση με την φύση, καθώς και η συμμετοχική διαδικασία που φέρνει κοντά ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και αναγκών, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός, διαμορφώνουν την πρακτική, καθώς και την εκπαιδευτική,  χορογραφική της έρευνα και έργο. Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, μπαλλέτο και Υοga και  έχει συνεργαστεί με το Δρόμος με Δέντρα- Baumstrasse, Cumana studio, Επαγγελματική Σχολή Χορού Aktina,  Επαγγελματική Σχολή Ρ. Μάνου,  Duende School of Ensemble Physical Theatre, Σχολή Καλών Τεχνών ΑVDP, Dan.c.ce, Σχολή Ζ. Grecus, Velani- Crete Yoga, Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος,  Σχολείο Ι και ΙΙ στην Τήνο και  το Ακροποδητί Φεστιβάλ στη Σύρο μεταξύ άλλων.

Ως χορεύτρια και ηθοποιός έχει συνεργαστεί  με την Oμάδα Νοσταλγία- Τ.Ράλλη και Γ.Σίμωνα/ Rabbithole Performance Space,  Α.Boleslavsky-Χ.Μπαδέκα/ Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την Κεντρομόλο-  Ε.Παργινού /Δήμος Κέρκυρας, θέατρο Ροές, με την Ομάδα Όχι Παίζουμε UrbanDig-Ε.Αλεξίου, Γ.Σαχίνης Φεστιβάλ Αθηνών, Α. Μαραθάκη/Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τον J.Britton-Duende Ensemble/UK, Ομάδα Κινούμενα Σχέδια-Μ.Καραβά, Α.Δαλαγγέλη/Φεστιβάλ Τήνος, Γ.Καταφυγή/θεάτρο Φούρνος, Σ.Χατζάκη- Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μ.Δραμισιώτη, Α.Καζούρη/ Κολλέγιο Αθηνών, Athens Video Dance Project  2014/ 2015, SaLtaTor Physical Dance Group- Γ. Καρούνης /Μουσείο Μπενάκη, Φεστιβάλ Νάξου, H.Monteiro/ Φεστιβάλ AVDP, Ύδρας, Χανίων, Λευκωσίας. M.Klien- Β. Κοτσάλου/ Φεστιβάλ Αθηνών. Tο 2020 συνεργάζεται ως ηθοποιός και double-stunt στην ομάδα του Σ.Κρανιώτη, για την ταινία Μediterraneo του M.Barrena.

Ως χορογράφος έχει δημιουργήσει τα έργα «Πριν από τα δάση» 2009 και «Προς το φως» 2011. «Ιάθαρ»2013 και «Κυριακές» 2014  με την ομάδα Κόκκου ροιής. Το έργο  «Canyon» για την Promenade AVDP 2015. Το έργο «Περί έρωτος» 2016 για το φεστιβάλ Altofest στη Nάπολη. Το 2013 -2018  πραγματοποιεί 6 κύκλους έρευνας/σεμιναρίων-performances «Σύγχρονος χορός και Μουσική- Μια συνάντηση δρόμων» σε συνεργασία με τους  μουσικούς Χ.Ροζάκη, Γ.Παπαδόπουλο, Σ. Πηλιχό, Τ. Δημητρίου και Γ.Ταμιωλάκη. Επίσης έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος με την Lemon Poppy Seed Company 2018-19 και στο έργο «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Γ. Βουρδαμή 2017, «Ονέγκιν» σε σκηνοθεσία Τ.Ράλλη 2017 και  «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία  Μ. Φριντζήλα στο Μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου 2018.

 

Read 614 times Last modified on Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 15:36
Like us on Facebook