Shantom

Shantom

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, +30 210 6717529

Read more

Σωματική πρακτική διαλογισμού και κινητικής έκφρασης Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

Σωματική πρακτική διαλογισμού και κινητικής έκφρασης Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

Το MOVEMENT MEDICINE είναι μια σωματική πρακτική ελεύθερου χορού, διαλογιστικής κίνησης και πηγαίας έκφρασης.

Read more

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Read more
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 10:32

''Wellness Wednesdays / Το σώμα ως πηγή χαλάρωσης'' sessions με τη χοροθεραπεύτρια / ψυχολόγο Ευτυχία Νικολοπούλου (online)

eftyxia nikolopoulou mathima xorotherapeias

Τρίτος κύκλος διαδικτυακών ομαδικών συνεδριών που έχουν ως στόχο να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα δώσουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να αποφορτιστεί από τις εντάσεις της καθημερινότητας και να εκφραστεί με έναν ελεύθερο και δημιουργικό τρόπο.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη γενικότερη επιβαρυμένη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και το καθημερινό άγχος και στρες που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε, οι συνεδρίες αυτές είναι σχεδιασμένες με πολλή φροντίδα και αγάπη για να μας φέρουν σε επαφή με το σώμα μας και τον εαυτό μας με έναν ήπιο τρόπο.

Μέσα από αυτές τις συνεδρίες θα έρθουμε σε μία διαφορετική επαφή με το σώμα και τις αισθήσεις μας. Θα το αγγίξουμε, θα το κινήσουμε και θα το αφήσουμε να μας πει τις ιστορίες του έτσι όπως αυτές υπάρχουν στο εδώ και τώρα σεβόμενοι το δικό του ρυθμό. Τέλος θα μάθουμε με βιωματικό τρόπο πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή χαλάρωσης, γείωσης και χαράς, εργαλεία βοηθητικά για τη ζωή μας μέσα και έξω από το σπίτι μας.

Θα δουλέψουμε με τεχνικές αναπνοών και mindfulness, απλές σωματικές ασκήσεις (π.χ. stretching, ασκήσεις που ενισχύουν τη σωματική επίγνωση/body awareness) καθώς και με ελεύθερη κίνηση.

Οι συνεδρίες αυτές είναι κατάλληλες για όλους ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και εξοικείωσης με τη σωματική κίνηση/χορό.


Απαραίτητα άνετα ρούχα που επιτρέπουν την κίνηση και το stretching.

Οι συνεδρίες θα διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Ώρα Διεξαγωγής: 21.00-22.00 (ώρα Ελλάδος)


Ημερομηνίες Διεξαγωγής:
10.03.21
17.03.21
24.03.21
31.03.21
07.04.21
14.04.21
21.04.21
28.04.21

Κόστος συμμετοχής:
Η πρώτη συνεδρία είναι δοκιμαστική και δωρεάν.
Το drop-in κοστίζει 8 ευρώ

Δήλωση Συμμετοχής:
Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνείτε με τη συντονίστρια στο παρακάτω email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολιτική Κράτησης Θέσης και Ακύρωσης:
Η κράτηση θέσης καθώς και η πληρωμή θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 5 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίας.
Αν χρειαστεί να ακυρώσετε την κράτησή σας, αυτό θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 5 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίας. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο σας επιστρέφεται το χρηματικό ποσό.

Συντονίστρια: Ευτυχία Νικολοπούλου
Η Ευτυχία είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κάτοχος Master στην Ψυχοθεραπεία μέσω του Χορού και της Κίνησης (MA Dance Movement Psychotherapy) από το Goldsmiths College του Λονδίνου. Έχει δουλέψει θεραπευτικά με ενήλικες, εφήβους και παιδιά σε πληθώρα δομών στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία δουλεύοντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) με άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Επιπλέον έχει δουλέψει ως χοροθεραπεύτρια με άτομα με ψυχωτικές εμπειρίες, εξαρτήσεις, ειδικές ανάγκες και αστέγους. Η Ευτυχία έχει μεγάλη εμπειρία στο συντονισμό θεραπευτικών ομάδων προσανατολισμένων στην ενίσχυση της σωματικής επίγνωσης και χαλάρωσης καθώς αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα της δουλειάς της τα τελευταία χρόνια. Έχει συνεχή επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενό της, καθώς παρακολουθεί συστηματικά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.
Η λαχτάρα της για αυθεντικότητα καθώς και η προσωπική της εμπειρία ως θεραπευόμενης την οδήγησαν στο δρόμο της χοροθεραπείας. Κατάλαβε πως σε πολλές περιπτώσεις αυτό που δεν μπορούν να εκφράσουν τα λόγια και ο νους, το σώμα και οι αισθήσεις μπορούν να το ξεκλειδώσουν και να αποτελέσουν πηγή προσωπικής χαράς, δύναμης και ζωντάνιας.

Read 226 times Last modified on Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 11:04
Like us on Facebook