Dance Theater

Μουσική και Χορός από όλο τον κόσμο για γονείς και παιδιά 2-4 ετών (Twende Dance Project) (+PLUS)

Family time !!! Xορεύουμε, παίζουμε, τραγουδάμε, μαθαίνουμε. Μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και μελωδίες από όλο τον κόσμο οι μικροί μουσικοί αναπτύσσουν τη φαντασία και την ομαδικότητά τους. Τα παιδιά βιώνουν σωματικά το ρυθμό και το τραγούδι και εισάγονται βιωματικά στον θαυμάσιο κόσμο της μουσικής και του χορού, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη χαρά της γνώσης και της δημιουργίας. Μέσα από ένα αφηγηματικό χορευτικό ταξίδι για όλη την οικογένεια, γονείς και παιδιά δυναμώνουν τη σχέση τους μέσω μίας δημιουργικής και ουσιαστικής επαφής και έκφρασης.

Το μάθημα της Τρίτης συντονίζεται από τη Natasha Chanta-Martin και γίνεται στα Αγγλικά τόσο για τους αγγλόφωνους φίλους μας όσο και για τα παιδάκια που δημιουργούν μια πρώτη επαφή με αυτή τη γλώσσα με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Το μάθημα της Παρασκευής συντονίζεται από την Αλεξάνδρα Κατσαρού, βασίζεται στην Αφροαμερικάνικη τεχνική χοροθεραπείας της Πρωτόγονης Έκφρασης και εστιάζει στη σχέση μεταξύ μεταξύ γονιού και παιδιού χρησιμοποιώντας ιστορίες και μουσικοχορευτικά παιχνίδια.
Μουσική και Χορός από όλο τον κόσμο για γονείς και παιδιά 2-4 ετών (Twende Dance Project) (+PLUS)
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή | 18:00 – 19:00

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ μηνιαία συνδρομή (για 2 φορές την εβδομάδα)

με την κάρτα Dancetheater Plus

Twende Dance Project
Κοντογιάννη 5, Τ.Κ 14123, Λυκόβρυση Αττικής
ΗΣΑΠ: ΚΑΤ ή ΚΗΦΙΣΙΑ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Β9: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ
Τ. 210.2826727 | Μ. 6946 852 154
FB: Twendedanceproject


Η Νατάσα Χαντά-Μάρτιν απέκτησε διπλώματα χορού και διδασκαλίας από τα τμήματα Μπαλλέτου, Μοντέρνου και Κλακετών του Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D., UK) και του Royal Academy of Dance (R.A.D., UK). Εκπαιδεύεται με τον Θάνο Δασκαλόπουλο στις κλακέτες και τη μουσική του σώματος και έχει πάρει μαθήματα από σημαντικούς δασκάλους αυτών των τεχνών, όπως είναι οι Max Pollak, Heather Cornell, Roxane Butterfly, Junior Laniyan, Michele Drees, Simone Mongelli, Keith Terry, Evie Ladin, Leela Petronio, Michelle Dorrance, Pedro Consorte, Simeon Weedall, Sara Reich, Molodi, Sandy Silva, κ.α..
Έχει πειραματιστεί σε πολυετή μαθήματα και πολυάριθμα σεμινάρια αφρικάνικου χορού, rhythm tap, hip hop, σύγχρονου χορού, body percussion και flamenco σε Ευρώπη, Αμερική, και Αφρική. Συγχρόνως σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι η πρώτη Ελληνίδα υπότροφος του διεθνούς μεταπτυχιακού ανθρωπολογίας του χορού και εθνοχορολογίας, Choreomundus: International Master's in Dance Knowledge, Practice and Heritage. Μέσω του Choreomundnus έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πολλές πηγές ιστοριογραφίας των κλακετών, εμπειρία στην ανάλυση κινησιολογίας, και επαφή με άλλα οπτικοακουστικά μέσα που θα χρειαστούν στο Tap History Lab.

Η Αλεξάνδρα Κατσαρού είναι ψυχολόγος - χοροθεραπεύτρια, δασκάλα μπαλέτου και Progressing Ballet Technique trainer. Παράλληλα, με τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώνει τις σπουδές της στη διδασκαλία κλασικού μπαλέτου μέσω της Royal Academy of Dance. Βιώνοντας το χορό όχι απλά ως η κίνηση για την κίνηση και αναζητώντας ένα δρόμο όπου ο χορός μιλάει στα βάθη της ψυχής του ατόμου, οδηγείται στο Παρίσι, όπου γνωρίζει την αφροαμερικάνικη τεχνική χοροθεραπείας της πρωτόγονης έκφρασης. Ως βοηθός της γαλλίδας ψυχαναλύτριας France Schott-Billmann εκπαιδεύεται στην τεχνική, συμμετέχει ενεργά στο συντονισμό των εκπαιδευτικών μαθημάτων και σεμιναρίων τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα μέσω της Διεθνούς Ένωσης Danse, Rythme, Lien Social et Thérapie [DRLST] και κάνει την πρακτική της συντονίζοντας ομάδες χοροθεραπείας με παιδιά με ειδικές ανάγκες, με άτομα με διατροφικές διαταραχές, όπως και με άτομα που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκληρώνει την έρευνά της στη θεραπευτική λειτουργία της Πρωτόγονης Έκφρασης σε χορευτές κλασικού μπαλέτου, εργάζεται ως δασκάλα κλασικού μπαλέτου και παράλληλα ως συντονίστρια εβδομαδιαίων συναντήσεων, σεμιναρίων και καλλιτεχνικών δρώμενων αυτής της θεματικής. Σύντομα, όμως, το ανθρωπολογικό της ενδιαφέρον για τις ρίζες της κίνησης την οδηγεί σε ένα ταξίδι ζωής στην Αφρική. Εκεί εργάζεται ως επικεφαλής δασκάλα μπαλέτου RAD στην Academy of Dance and Art της Κένυας και σε διεθνή ιδιωτικά σχολεία του Ναϊρόμπι, όπως στα Banda School, Braeburn Schools κ.α. Έρχεται σε επαφή με μία μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, ενώ εμπλουτίζεται και η εμπειρία της στον τομέα του μπαλέτου. Διδάσκει σε περισσότερους από 100 μαθητές από 2,5 ετών ως ενήλικες, τους εισάγει σε εξετάσεις της RAD με 100% επιτυχίες, συνδημιουργεί παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο του Ναϊρόμπι και κάνει τα πρώτα της βήματα στην προοδευτική τεχνική μπαλέτου (Progressing Ballet Technique) με εκπληκτικά αποτελέσματα. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, νιώθει την ανάγκη να δημιουργήσει ένα χώρο, όπου φιλοξενεί έναν πολιτισμικό και καλλιτεχνικό διάλογο ανάμεσα στην αέρινη και πολύ δομημένη φύση του κλασικού χορού με τη γήινη και πολύ ζωντανή δυναμική της αφρικάνικης κουλτούρας.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 04-08-2019 : 1226
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 1148
Εγγεγραμένα μέλη: 4441
Τώρα σε σύνδεση:
Paraisthnsn
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources