Dance Theater

Μάθημα Alexander Technique με την Βίκυ Παναγιωτάκη (New York Acting Studio)

Ένα μάθημα από την Βίκυ Παναγιωτάκη το οποίο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς, performers και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της βέλτιστης λειτουργίας του σώματος τους.Περισσότερες πληροφορίες για οποιονδήποτε θέλει να παρακολουθεί συστηματικά τα μαθήματα:
κάθε Τρίτη | 11:00-13:00

H Τεχνική Alexander είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη για την πολύτιμη προσφορά της στις βασικές αρχές που διέπουν την ανθρώπινη κίνηση και ισορροπία, εντοπίζει τους νοητικούς και σωματικούς περιορισμούς, τους μετασχηματίζει και επαναφέρει τους φυσικούς μηχανισμούς ισορροπίας και κίνησης.
Η Tεχνική Alexander απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς, αθλητές αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που ζητούν τα βέλτιστα από τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις.
Οδηγεί στην απόκτηση υψηλότερου βαθμού συνειδητότητας και στην διεύρυνση των ικανοτήτων μας σωματικών - ψυχικών και πνευματικών. Στοχεύει στην καλλιέργεια της κιναισθητικής αντίληψης, απόκτηση ευαισθησίας και σωματικής ευφυΐας.
Αναδεικνύοντας τη σχέση νου και σώματος, εξετάζει, διευρύνει και προάγει τον τρόπο που οργανώνουμε τον εαυτό μας και εκφραζόμαστε κινητικά την κάθε στιγμή. Διερευνά και βελτιώνει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον εαυτό μας σαν ενιαίο ψυχολογικό σύνολο στις διάφορες λειτουργίες και συμπεριφορές μας.
Αποτελεί βασικό μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών των Σχολών Θεάτρου, Χορού και Μουσικής παγκοσμίως. Ενδεικτικά αναφέρονται: New York University, Julliard School, Berkely College of Music, Department of Performing Atrs - Folkwang Hochschule (Essen), UdK (Σχολή Καλών Τεχνών Βερολίνου), Royal Academy of Dramatic Art (London), Theater School of New Dance Development (Amsterdam), Royal College of Music (London).
Οι ανακαλύψεις του F.M. Alexander αναγνωρίστηκαν και υποστηρίχθηκαν από Διανοούμενους και Καλλιτέχνες που υπήρξαν και οι ίδιοι μαθητές του, όπως οι Sir Henry Irving, George Bernard Shaw, Aldous Huxley και John Dewey.

Πληροφορίες και Εγγραφές:
2103211445 / 6977906166 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
New York Acting Studio - School of Dramatic Arts & Musical Theatre
Μιαούλη 11 – 3ος όροφος, Ψυρρή (Μετρό Μοναστηράκι)
www.newyorkactingstudio.gr
Facebook page: New York Acting Studio


Βίκυ Παναγιωτάκη
Πιστοποιημένη Καθηγήτρια Alexander Technique

Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών (UdK) του Βερολίνου και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Καθηγητών της Τεχνικής F. M. Alexander του Βερολίνου (ΑΖΑΤ) υπό την διεύθυνση του Danny Mc Gowan. Διδάχθηκε Σύγχρονο Χορό στην Ελλάδα, στο Βερολίνο και στην σχολή του Erick Hawkins στην Νέα Υόρκη. Επίσης, αυτοσχεδιασμό, Yoga, B.M.C. και Χορό Butoh.
Έχει επιμεληθεί την κίνηση ηθοποιών σε θεατρικές παραστάσεις, μέσα από την Τεχνική Alexander: «Βάκχες», του Ευριπίδη, σκην. Έκτορας Λυγίζος (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2017), «Επτά επί Θήβας», του Αισχύλου, σκην. Γιώργος Κιμούλης (θερινή περιοδεία), «Ευμενίδες», του Αισχύλου, σκην. Στεφανία Γουλιώτη (Φεστιβάλ Αθηνών – Πειραιώς 260), «Προμηθέας Δεσμώτης», του Αισχύλου, σκην. Έκτορα Λυγίζου, «ΑΖ», σκην. Αργύρη Πανταζάρα (Θέατρο Οδού Κυκλάδων), «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» , σκην. Χάρη Φραγκούλη (Φεστιβάλ Αθηνών), «Οιδίπους Τύραννος», του Σοφοκλή, σκην. Γιώργος Κιμούλης, «Δίκη», του Κάφκα, σκην. Γιώργος Κιμούλης, «Σόλνες», του Ερρίκου Ίψεν, σκην. Λευτέρης Γιοβανίδης (Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας), «Τρωάδες», του Ευριπίδη, σκην. Μ. Βλάσση, «Εξίσωση 1, Συνηθισμένοι άνθρωποι», σκην. Λ. Φιλίπποβα (Θέατρο 104), «Schauspielhaus/Buehne der Stadt Koeln», σκην. F. Steckel ( Κρατική Σκηνή της Κολωνίας)
Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως ερμηνεύτρια και χορογράφος: «Ich will die Menschheit in zwei Stuecken brechen», σκην. B. Kommerell (Βερολίνο), «Stella» (Βερολίνο), «In out in» (Βερολίνο), «Abolished Melody», χορογραφία: Iwana Massaki (Χανιά).
Δίδαξε χορό στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου και UFA-Fabrik, και Τεχνική Alexander στο Dock 11 του Βερολίνου και την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Εντάσσεται στο μόνιμο διδακτικό προσωπικό του New York Acting Studio.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 782
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources