Dance Theater

Εργαστήριο Βιωματικής Ανατομίας με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body Studio)

Συνειδητή κίνηση & αυτοσχεδιασμός

Ένα συνθετικό μάθημα που διδάσκει η Χριστίνα Κλεισιούνη από το 1991, όταν επέστρεψε από την εκπαίδευσή της στη Νέα Υόρκη.
Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει:

• Εκγύμναση με συνειδητότητα (τεχνικές Somatics, Βιωματική Ανατομία)
• Ασκήσεις εδάφους και σε όλα τα επίπεδα που στηρίζονται στην εξελικτική κίνηση και στο σύγχρονο χορό (τεχνικές release)
• Τεχνικές χαλάρωσης και ενδυνάμωσης (μέσα από το άγγιγμα)
• Χορός, ελεύθερη κίνηση/έκφραση, αυτοσχεδιασμός
• Διαλογισμός μέσα από την κίνηση

Ενσυνείδητη εκγύμναση
χαλάρωση & ενδυνάμωση, σύνδεση & έκφραση (όλα τα επίπεδα)

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε ενήλικες με μικρή ή καθόλου εμπειρία στην κίνηση. Για κάποιον που αποζητά να:
• γυμναστεί με δημιουργικό, ήπιο τρόπο (και όχι με μηχανιστικό)
• αποβάλλει το άγχος, την ένταση που συσσωρεύεται στο σώμα και προκαλεί προβλήματα συναισθηματικής φύσης όπως κατάθλιψη, εκνευρισμό, κρίσεις πανικού, κα.
• πάρει την ευχαρίστηση που μπορεί να του προσφέρει το ίδιο του το σώμα
• αποβάλλει το άγχος, την ένταση που συσσωρεύεται στο σώμα και προκαλεί προβλήματα συναισθηματικής φύσης όπως κατάθλιψη, εκνευρισμό, κρίση πανικού, κα.
• δουλέψει συνειδητά την αναπνοή του που υποστηρίζει την επαφή με τις αισθήσεις για μία πιο λειτουργική κίνηση
• πιστέψει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες που συναντά στο σώμα του, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση
• δυναμώσει το σώμα του από μέσα και να αποκτήσει καλύτερη σύνδεση και συντονισμό με την κίνηση
• μάθει να χαλαρώνει με ενεργό τρόπο καλλιεργώντας τη συγκέντρωση και την προσοχή του νου στο σώμα του
• επιτρέπει στον εαυτό του να χαίρεται και να εκφράζεται μέσα από την κίνηση με ή χωρίς μουσική, εκφορτίζοντας εντάσεις της καθημερινότητας
• έρθει σε σωματική επαφή με άλλους καθώς κινείται και να ξεπερνά αναστολές που τον εμποδίζουν να πάρει απόλαυση και ικανοποίηση από τον εαυτό του
• χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες έκφρασης που του δίνει η φαντασία και ο αισθητηριακός του κόσμος
• γνωρίσει ότι έχει το δικαίωμα και μπορεί να χορεύει

Αποκτώντας επαφή και γνώση για το σώμα στο οποίο κατοικείς, είναι βέβαιο πως αυτή η εμπειρία θα σε στηρίζει και θα σε θρέφει σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου. Η σχέση με το σώμα σου καθρεφτίζει τη σχέση με τον εαυτό σου. Όταν δεν την αποφεύγεις, μόνο δώρα μπορεί να σου δώσει.

Πιο αναλυτικά:

Το μάθημα αυτό αποσκοπεί στην εκγύμναση ολόκληρου του σώματος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία εκπαίδευσης της κίνησης που αναπτύσσει τη συνειδητότητα, τη σύνδεση νου και σώματος. Γυμναζόμαστε με ήπιο τρόπο χρησιμοποιώντας ασκήσεις /διατάσεις και κινησιολογικά πρότυπα που μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε από τις περιττές εντάσεις, αποτέλεσμα δυσλειτουργικών συνηθειών, που αντανακλώνται στη στάση και τη χρήση του σώματός μας. Στο μάθημα φέρνουμε την προσοχή μας στη λεπτομέρεια, στον τρόπο λειτουργίας της κάθε κίνησης. Στόχος μας είναι η αφύπνιση όλου του σώματος, η ισορροπία ανάμεσα στην ένταση και τη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης, η ενεργοποίηση των αισθήσεων, η διεύρυνση της αναπνοής που ενοποιεί όλο το σώμα, η ενδυνάμωση του κέντρου και η σύνδεσή του με την περιφέρεια, το άνοιγμα των αρθρώσεων, η απόκτηση ελαστικότητας στην σπονδυλική στήλη, η εύκολη κίνηση του κεφαλιού σε σχέση με τον αυχένα, η σύνδεση ανάμεσα στο κεφάλι και τη λεκάνη. Διερευνώντας απλές καθημερινές κινήσεις, όπως το περπάτημα, και βελτιώνοντας τη στάση του σώματος απελευθερώνουμε την ενέργεια που στηρίζει την κίνηση και διευκολύνει τη ροή στον εκφραστικό χορό. Αποκτάμε καλύτερη επαφή με το έδαφος και βοηθάμε τον εαυτό μας να απαλλαγεί ή και να προφυλαχτεί από μυοσκελετικά προβλήματα όπως πόνοι στην μέση και στον αυχένα, στα γόνατα κλπ. Η άσκηση μετατρέπεται σε βιωματική εμπειρία. Καθώς καλλιεργούμε τη γνώση του σώματος με βάση τις τεχνικές Release, τη Yoga και την Εξελικτική Κίνηση, αφυπνίζουμε τον εσωτερικό παλμό και την κιναισθητική μας αντίληψη, διευρύνουμε τις δυνατότητές μας για την έκφραση και το χορό.
Εργαστήριο Βιωματικής Ανατομίας με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body Studio)

Δυνατότητα σχηματισμού πρωινού τμήματος, επικοινωνήστε μαζί μας για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας

Τρίτη & Πέμπτη | 19:30 - 21:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Present Body Studio, Κέντρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης
Επικοινωνία: Χριστίνα Κλεισιούνη

Κινητό:6932190273
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Η Χριστίνα Κλεισιούνη εισάγει τις τεχνικές ενσυνείδητης κίνησης (Somatics & CI) και ανοίγει το χορό σε ένα ευρύτερο κοινό στην Ελλάδα από το 1991.
Χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης (Somatics) 30 χρόνια τώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπαιδεύει χορευτές και ερασιτέχνες συστηματικά από το 1990-1, δημιουργώντας μία νέα προσέγγιση και φιλοσοφία για την εκπαίδευση της κίνησης στο χώρο του χορού στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Ν.Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI /somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα του CI διδάσκοντας και χορεύοντας στα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Όσλο, Ρώμη, Παρίσι, Νάντη, Βουδαπέστη, Αγία Πετρούπολη και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού, συν-διδάσκοντας και χορεύοντας μαζί τους, όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α. Το 2009 άνοιξε το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου.
Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφο, εργάζεται ως σωματική / κινητική ψυχοθεραπεύτρια μέσω της κίνησης. Από το 1994 εργάζεται ως θεραπεύτρια σιάτσου. Tη γνώση και την εμπειρία της ως εναλλακτική θεραπεύτρια (τη δουλειά αφύπνισης και θεραπείας μέσα από το άγγιγμα), εντάσσει στο μάθημα της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 908
Εγγεγραμένα μέλη: 4339
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources