Dance Theater

Ανοικτά μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης-μέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκη (Κέντρο & Χαλάνδρι)

Εκφραστική Κίνηση- μέθοδος Rio Αbierto: ανοικτά μαθήματα στο Μοναστηράκι (Casa de arte Kabeiria) και στο Χαλάνδρι (Κέντρο Βιοσύνθεσης).

Όταν χορεύουμε,  συνδεόμαστε με την ψυχή μας και όλα τα ανθρώπινα μέσα μας κινούνται, τραγουδούν, παίζουν, ονειρεύονται και γιορτάζουν τη Ζωή! 

Καλωσόρισες στο Rio Abierto!

Ξεκινάμε την νέα χρονιά με μια εβδομάδα ανοικτών μαθημάτων γνωριμίας με την Εκφραστική Κίνηση της μεθόδου Rio Αbierto!
Εκφραστική Κίνηση - μέθοδος Rio Αbierto

  • Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 17.30-19.00
  • Casa de Arte Kabeiria, Αθηνάς 18, Μοναστηράκι (6ος όροφος)
  • Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 , 19.30-21.00 
  • Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, Στρατάρχου Παπάγου 13, Χαλάνδρι (1ος όροφος)

 Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6938896610 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Περιγραφή

Το Rio abierto σημαίνει στα ισπανικά "ανοικτό ποτάμι" και παραπέμπει στην φυσική και ελεύθερη κίνηση της Ζωής μέσα μας και γύρω μας, μέσα από το πιο πολύτιμο και αληθινό μας κανάλι,  το σώμα μας!

Η μέθοδος Rio abierto είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός ψυχοσωματικών τεχνικών γεμάτος κίνηση, χορό και όμορφες μουσικές, κατάλληλος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων χορού.

Ξεκίνησε το 1966 από την Αργεντινή και την ψυχολόγο Maria Adela Palcos και διαδόθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ισραήλ) και την Ρωσία με εξαιρετικά επιτυχημένες εφαρμογές στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των τεχνών και της επικοινωνίας.

Στο Rio abierto θέλουμε να φέρουμε τη δύναμη, την αυθόρμητη χαρά και τη σοφία της ύπαρξης μας στο Σώμα, την Καρδιά και τον Νου μας, δηλαδή να εμψυχωθούμε και να ενδυναμωθούμε σε σωματικό, συναισθηματικό, ενεργειακό, νοητικό και υπερατομικό (transpersonal) επίπεδο.  Στόχος είναι να γίνουμε περισσότερο παρόντες, δυνατοί και χαρούμενοι στην καθημερινότητα μας, μεταμορφώνοντας σταδιακά τον τρόπο που βιώνουμε το Σώμα και τον Εαυτό μας και χτίζοντας υγιείς και αρμονικές σχέσεις  με τον εαυτό μας, τους άλλους, την γη και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Τα  κυριότερα εργαλεία της μεθόδου Rio abierto είναι:

η εκφραστική κίνηση & ο δημιουργικός χορός (ομαδικά σε κύκλο και ελεύθερα), οι ποικίλες ρυθμικές και μελωδικές μουσικές, το μασάζ, ο ήχος σε συνδυασμό με την κίνηση και την αναπνοή μας, η σωματική ευθυγράμμιση, η εναρμόνιση των κέντρων ενέργειας στο σώμα μας (chakras),  η χαλάρωση, η γλυκιά αυτοπαρατήρηση και φυσικά η δύναμη της ομάδας που μας επιτρέπει να εμπλουτιζόμαστε και να προχωράμε μαζί.

Κάθε μάθημα αποτελεί μια κάθε φορά νέα και ξεχωριστή σύνθεση των παραπάνω εργαλείων, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων

Στα μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης -RIO ABIERTO:

• πιάνουμε τον εαυτό μας να χορεύει σε ποικίλες μουσικές και προτάσεις έκφρασης, ακόμα και αν νομίζαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα!

• ανακτούμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, την φυσικότητα και τον πλούτο στην κίνηση και την έκφραση του Εαυτού μας.

• αποφορτίζουμε το σωματικό και ψυχικό στρες και χαλαρώνουμε!

• απολαμβάνουμε!

• επικοινωνούμε αυθεντικά με την ομάδα σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον διαρκούς δημιουργίας και ροής.

• μετασχηματίζουμε την ζωτική μας ενέργεια, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που στριμώχνονται μέσα μας στην καθημερινή ζωή και ζητούν χώρο έκφρασης.

• εμψυχώνουμε το σώμα μας, ενδυναμώνουμε την καρδιά μας, καθαρίζουμε τον νου και…μας ξαναβρίσκουμε!

Απευθύνονται σε όσους…

Αγαπάνε τον χορό, την κίνηση, την έκφραση και τη μουσική. Νιώθουν ότι το σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας.

Οποιασδήποτε ηλικίας!

Ακόμα και εάν χορεύουν λίγο ή καθόλου!

Περισσότερες πληροφορίες για την Εκφραστική Κίνηση –μέθοδος Rioabiertο:

- στην σελίδα facebook Rio Abierto Athens-Crete,

- στο τηλέφωνο 6938896610 &

- στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

- σύντομα στην ιστοσελίδα μας: www.rioabierto.gr


Χρήσιμες παρατηρήσεις

Ξεκινάμε ακριβώς στην ώρα μας.

Ερχόμαστε με άνετα ρούχα, με το νεράκι μας και αν το επιθυμούμε με ένα στρώμα  yoga για την στιγμή της χαλάρωσης.

Δουλεύουμε χωρίς παπούτσια και κατά προτίμηση χωρίς κάλτσες.


 

Η Eιρήνη Μπατάκη

…γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και τις Τεχνικές Εκφραστικής Κίνησης Rio Abierto» στην Ιταλία και από το 2010 παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στη μέθοδο rio abierto στην Αργεντινή και την Ισπανία με την  ιδρύτρια της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια  και χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του.

Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει εβδομαδιαίες ομάδες Εκφραστικής Κίνησης της μεθόδου Rio abierto και θεματικά εργαστήρια στην Αθήνα και τα Χανιά Κρήτης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για εφήβους και εκπαιδευτικούς, με πολλαπλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Βοdynamic) και έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μεθόδου σωματικής ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης. Ασχολείται εκτενώς τα τελευταία 13 χρόνια με το αργεντίνικο τάνγκο, το οποίο και δίδασκε όσο ζούσε στην Κρήτη (2013-2018), αλλά και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing κ.α.

Η ίδια είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και εμπειρία στον συντονισμό ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τον λόγο αυτό, το πάθος της είναι η ένταξη της εκφραστικής κίνησης, του χορού και γενικότερα των τεχνών στην εκπαίδευση, με στόχο την ολιστική συναισθηματική και συνειδησιακή ανάπτυξη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1261
Εγγεγραμένα μέλη: 4564
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources