Dance Theater

Μάθημα Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

Awakening the Body • Αφυπνίζοντας το Σώμα

Το Movement Medicine Greece σε συνεργασία με το #Body Positivity Greece σας προσκαλούν σε μια μοναδική εμπειρία κίνησης και έκφρασης, το Σάββατο 25.01.2020 | 11.30-13.00, στο κέντρο της Αθήνας!

Τι είναι;
Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

Τι κάνουμε;
Χορεύουμε χωρίς παπούτσια και χωρίς συγκεκριμένα βήματα! Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, θα δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, θα παρα-κινήσουμε το σώμα να αφυπνιστεί, την καρδιά να μας «σχηματίσει», το νου να εστιαστεί, μετουσιώνοντας την εμπειρία της στιγμής στο δικό μας χορό και την αυθεντική προσωπική μας έκφραση.
Μπορούμε, έτσι, να απελευθερώσουμε τις σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις που μας προκαλεί η καθημερινότητα, την ίδια στιγμή που αφήνουμε διαφορετικές πλευρές του εαυτού μας να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από την κίνηση.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας – και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.
Μάθημα Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά (Life Blossom)

25 Ιανουαρίου 2020 | 11.30-13.00

Κόστος• €15

Tigle... a drop of consciousness, Ρόμβης 20 στον 1ο όροφο (πλησιέστεροι σταθμοί μετρό: Σύνταγμα ή Μοναστηράκι)

Δηλώσεις συμμετοχής • fb: Movement Medicine Greece | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.


Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya'Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.
Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα fb Movement Medicine Greece και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine - www.schoolofmovementmedicine.com.

Share this post

  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 611
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources