Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 07:22

Μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης - μέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκη (Aθήνα-Χανιά)

Όταν χορεύουμε, συνδεόμαστε με την ψυχή μας και όλα τα ανθρώπινα μέσα μας κινούνται, τραγουδούν, παίζουν, ονειρεύονται και γιορτάζουν τη Ζωή!

Καλωσόρισες στο Rio Abierto!
Μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης - μέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκη (Aθήνα-Χανιά)

ΑΘΗΝΑ
Εβδομαδιαία Μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης- μέθοδος Rio Αbierto:
Μάρτιος – Ιούνιος 2020
- Κάθε Δευτέρα | 19.30-21.00, στο Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης, Αλεξάνδρου Παπάγου 13, Χαλάνδρι (1ος όροφος)
- Κάθε Τρίτη | 17.30-19.00, στο Casa de Arte Kabeiria, Αθηνάς 18, Μοναστηράκι (6ος όροφος).

ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
- Κύκλος μηνιαίων εργαστηρίων Εκφραστικής Κίνησης με θέμα:
«Χορεύω & Αγκαλιάζω τις Όψεις του Εαυτού μου»
Σάββατο 28 Μάρτιου 2020, 25 Απριλίου 2020 & 30 Μαΐου 2020
Ώρα: 17.00 με 19.45
Studio Όξω Νου, Αγίας Κυριακής 29, Χαλέπα, Χανιά

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων και εργαστηρίων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6938896610 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα:
Το Rio abierto σημαίνει στα ισπανικά "ανοικτό ποτάμι" και παραπέμπει στην φυσική και ελεύθερη κίνηση της Ζωής μέσα μας και γύρω μας, μέσα από το πιο πολύτιμο και αληθινό μας κανάλι, το σώμα μας!

Η μέθοδος Rio abierto είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός ψυχοσωματικών τεχνικών γεμάτος κίνηση, χορό και όμορφες μουσικές, κατάλληλος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων χορού.
Σε κάθε μάθημα εκφραστικής κίνησης θέλουμε να αποφορτιστούμε και να φέρουμε την δύναμη, την αυθόρμητη χαρά και τη σοφία της ύπαρξης μας στο Σώμα, την Καρδιά και τον Νου μας.

Μέσα από τη σύζευξη της εκφραστικής κίνησης, του δημιουργικού χορού, της μουσικής, του ήχου, του μασάζ με άλλα εργαλεία όπως η σωματική ευθυγράμμιση, η εναρμόνιση των κέντρων ενέργειας στο σώμα μας (chakras), η δραματοποίηση και ενσωμάτωση στον ψυχισμό μας πτυχών του εαυτού μας, το παιχνίδι, η χαλάρωση, η γλυκιά αυτοπαρατήρηση, το μοίρασμα και η μεταμορφωτική δύναμη της ομάδας, το rio abierto μας προσκαλεί σε μια πιο γεμάτη ζωή, όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τις δυνατότητες της ύπαρξης μας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους...
-Αγαπάνε τον χορό, την κίνηση, την έκφραση και τη μουσική.
-Ψάχνουν φυσικούς και χαρούμενους τρόπους να έρθουν σε επαφή με το σώμα και τον εαυτό τους.
-Νιώθουν ότι το σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας.
Οποιασδήποτε ηλικίας!
Ακόμα και εάν χορεύουν λίγο ή καθόλου!

Περισσότερες πληροφορίες:
στην σελίδα facebook Rio Abierto Athens-Crete,
στο τηλέφωνο 6938896610 &
στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Στην ιστοσελίδα: www.rioabierto.gr


H Eιρήνη Μπατάκη γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και την Εκφραστική Κίνηση Rio Abierto» στην Ιταλία και από το 2010 παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στη μέθοδο Rio Abierto στην Αργεντινή και την Ισπανία με την ιδρύτρια της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια και χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του. Επίσης είναι βοηθός στο 3ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Rio Abierto -Εκφραστική Κίνηση και Ψυχοσωματική θεραπεία" στην Μαδρίτη.
Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει εβδομαδιαίες ομάδες Εκφραστικής Κίνησης της μεθόδου Rio abierto και θεματικά εργαστήρια στην Αθήνα και τα Χανιά Κρήτης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για εφήβους και εκπαιδευτικούς, με πολλαπλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
Επιπλέον έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Βοdynamic) και έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σωματικής ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης. Ασχολείται ενεργά τα τελευταία 13 χρόνια με το Aργεντίνικο Τάνγκο, το οποίο και δίδασκε όσο ζούσε στην Κρήτη (2013-2018), αλλά και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing κ.α.
Η ίδια είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και εμπειρία στον συντονισμό ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τον λόγο αυτό, το πάθος της είναι η ένταξη της εκφραστικής κίνησης, του χορού και γενικότερα των τεχνών στην εκπαίδευση, με στόχο την ολιστική συναισθηματική και συνειδησιακή ανάπτυξη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Read 369 times Last modified on Κυριακή, 08 Μαρτίου 2020 07:33
Like us on Facebook