Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 22:32

Movement Medicine • Awakening the Body - Συνειδητή κίνηση με τη Μαρία Βαρελά (online)

varela movement medicine april

Movement Medicine • Awakening the Body // Συνειδητή κίνηση με τη Μαρία Βαρελά

Νέος Κύκλος • Απρίλιος 2021 •  05 έως 26 Απριλίου 2021

Κάθε Δευτέρα 20.15-21.30

Τα online sessions του Movement Medicine Greece ξεκίνησαν αυθόρμητα λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της περασμένης άνοιξης. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η διαδικτυακή εμπειρία, παρότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την επαφή δια ζώσης, ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για πολύ κόσμο, με διαφορετικά επίπεδα γνωριμίας και σχέσης με την κίνηση και το διαλογισμό. 

Ένα χρόνο μετά, είναι ακόμη εδώ, φέρνοντας μαζί ανθρώπους από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης με σκοπό να συνεχίσουμε να κινούμαστε μαζί, με ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή κι ό,τι έρχεται.

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού / επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του πηγαίου χορού με την εστίαση του mindfulness – in motion! Μαζί, φέρνει και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για την πολύτιμη σχέση μας με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. 

Η πρακτική είναι καθοδηγούμενη. Η κίνηση/εξερεύνηση μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες δυνατότητες κάθε σώματος, ακολουθώντας ταυτόχρονα το νήμα που δίνουν οι οδηγίες.

Τι κάνουμε;

Αναπνέουμε, επιστρέφουμε στο σώμα μας, το ακούμε και το παροτρύνουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση. 

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση με βάση τη δομή της πρακτικής, αρχίζουμε να φέρνουμε την προσοχή μας σε ό,τι ξυπνάει το σώμα και την κίνηση. Παρα-κινούμε το νου να εστιαστεί, ξαναγνωριζόμαστε με τις αισθήσεις μας και τις αφήνουμε να μας «σχηματίσουν».  

Ειδικά κάτω από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε από πέρυσι, το κινούμενο σώμα μας βοηθάει να αποφορτίσουμε εντάσεις και άγχη της καθημερινότητας με φυσικούς τρόπους.

Με κάθε βήμα, μέσα στον ίδιο το χώρο που ζούμε, ερχόμαστε σε πιο βαθιά επαφή με το σώμα, τον εαυτό μας και, σταδιακά, με τους ανθρώπους γύρω μας. Η ανακάλυψη της δικής μας κίνησης μάς φέρνει πιο κοντά στην καθαρότητα αυτού που είμαστε, ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε, ακόμη κι αν οι συνθήκες απέχουν πολύ από το να είναι «ιδανικές».

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, παρά μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος και πηγαία προθυμία να κινηθείτε.

Δευτέρα 05.04.2021, 20.15-21.30 και κάθε Δευτέρα ως τις 26.04.2021, για τον τρέχοντα κύκλο.

Online: Μέσω zoom.

Επικοινωνία στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πρακτικές πληροφορίες

- Τα μαθήματα είναι αυτοτελή και απευθύνονται σε ενήλικες. Προτείνεται η παρακολούθηση ενός κύκλου/τεσσάρων μαθημάτων για να γίνει τουλάχιστον μια πρώτη γνωριμία με την πρακτική. 

Επιλογές συμμετοχής: σε μηνιαία βάση ή σε μεμονωμένες ημερομηνίες (drop-in).

- Λόγω των συνθηκών, η κράτηση επιβεβαιώνεται μόνο με προπληρωμή (αποστολή αποδεικτικού μεταφοράς ή κατάθεσης) του ποσού - ως και τις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας για τα drop-in ή ως και δύο ημέρες πριν για τις άλλες επιλογές. 

Οι διαθέσιμοι λογαριασμοί αφορούν δυο τράπεζες. Για μεταφορά από τρίτη τράπεζα, ή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών, τα έξοδα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Ειδικά αν επιλέξετε να κάνετε μεταφορά το Σαββατοκύριακο, σας παρακαλούμε θερμά να σιγουρευτείτε ότι έχετε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα της συναλλαγής. 

Σε περίπτωση δικής σας ακύρωσης, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων και, ειδικά για ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, δεν μεταφέρεται η συμμετοχή σε άλλη ημερομηνία.

* Το μάθημα Awakening the Body ακολουθεί τη συγκεκριμένη δομή της κινητικής πρακτικής Movement Medicine. Κάθε κομμάτι του, όπως και κάθε επιμέρους διαδικασία που χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση της εμπειρίας, π.χ. το σχετικό μοίρασμα στο τέλος της συνάντησης, όταν πραγματοποιείται, ακολουθούν το πλαίσιο και τη δεοντολογία της πρακτικής κινητικού διαλογισμού/συνειδητής κίνησης Movement Medicine.  

Η πρακτική αφορά την άσκηση της επίγνωσης μέσα από την κίνηση. Δεν αποτελεί και, σε καμία περίπτωση, δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε μορφή θεραπείας. Αν γνωρίζετε πως το χρειάζεστε, αναζητήστε την αντίστοιχη μέθοδο.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σας παρακαλούμε θερμά να έχετε ήδη μια καλή αίσθηση των τεχνικών ζητημάτων από την πλευρά σας, όπως ο ήχος στο zoom και στον υπολογιστή σας. Να ξέρετε, δηλαδή, τι χρειάζεστε ώστε να παρακολουθήσετε το μάθημα όσο πιο απρόσκοπτα είναι εφικτό κάτω από τις συνθήκες που βρισκόμαστε.

Χρειάζεται να έχετε:

- Υπολογιστή ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Συστήνουμε laptop ή pc για καλύτερη απόδοση, αλλά πολύς κόσμος συνδέεται μέσω tablet ή κινητού και μας μεταφέρει θετικές εμπειρίες.

- Ηχεία ή ακουστικά. Έχουμε δει πως βοηθούν την ποιότητα του ήχου που λαμβάνετε και άρα ακούτε καλύτερα. Παρόλα αυτά, και πάλι υπάρχει κόσμος που ακούει ικανοποιητικά από τα ηχεία του laptop ή του tablet. Σας προτείνουμε να κάνετε δοκιμές και να αποφασίσετε τι βοηθάει εσάς προσωπικά.

Zoom

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή zoom, μια γνωστή και διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα για συναντήσεις online. Χρειάζεται να εγγραφείτε ή να το κατεβάσετε από αυτή τη διεύθυνση: https://zoom.us. Είναι δωρεάν και εγγράφεστε με το email σας. Η διαδικασία είναι απλή και αρκετά σύντομη. Για βοήθεια σχετικά με τη λειτουργία του, μπορείτε να εξερευνήσετε τη σελίδα zoom help center: https://support.zoom.us/hc/en-us

- Όταν πατήσετε το link που θα σας στείλουμε για να συνδεθείτε στο μάθημα, ακολουθήστε τα μηνύματα που βγάζει αυτόματα η εφαρμογή στην οθόνη σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πατήσει το κουμπί Join with Computer Audio (ή Join Audio που εμφανίζεται κάτω αριστερά), που σας δείχνει το zoom όταν ανοίγει, έτσι ώστε να σας φτάνει ο ήχος κανονικά. 


Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά

Η Μαρία Βαρελά είναι δασκάλα της κινητικής πρακτικής Movement Medicine, πιστοποιημένη στην Αγγλία, καθώς και επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων Movement Medicine για την Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βιογραφικό της στη σελίδα του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων διδασκόντων της πρακτικής, Movement Medicine Association, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://movementmedicineassociation.org/teacherDisplay.php?Id=189

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και εργαστήρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα fb: Movement Medicine Greece και την ιστοσελίδα trustinmotion.org.

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine.

Read 117 times Last modified on Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 22:50
Like us on Facebook