Dance Theater

Μαθήματα Tap Dance με τη Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη (Yeleen) (+PLUS)

Οι κλακέτες, ή αλλιώς tap dance, είναι ένα είδος κρουστικού χορού με σημείο αναφοράς τη jazz.
Γεννήθηκε στις ΗΠΑ μέσα από το συνδυασμό διαφορετικών μουσικών - χορευτικών επιρροών: αφρο-αμερικάνικων, ιρλανδέζικων, βρετανικών.
Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του είδους είναι η ιδιαίτερα στενή σχέση του με τη μουσική. Κάθε χορευτικό βήμα πάνω στο ξύλο, οδηγεί στη σύνθεση ρυθμού, groove, μουσικής.
Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνική, μελέτη του ρυθμού και της μουσικής φρασεολογίας, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό.
ΥΓ: Δε χρειαζόμαστε ειδικά παπούτσια (tap shoes/ κλακέτες) στα πρώτα μας μαθήματα, ξεκινάμε φορώντας τα βολικά μας παπούτσια!

Κάθε Τετάρτη | 17.30-19.00

Κόστος: 40 E/ μήνα
Ειδικές τιμές για φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας.

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


YEELEN-DANCE & MUSIC FROM WEST AFRICA IN ATHENS
Λιοσίων 216, Κάτω Πατήσια, 4ος όροφος

Πληροφορίες: 6972059233


Η Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά Κρήτης. Από εκεί ξεκίνησε την πολυετή πορεία της στον κλασικό και μοντέρνο χορό και τη μουσική. Μοιραία οδηγήθηκε στο χώρο του "Tap Dance" και "Body Music" συνδυάζοντας ιδανικά το κομμάτι του χορού και της μουσικής. Εκπαιδεύτηκε δίπλα στον κλακετίστα και μουσικό του σώματος Θάνο Δασκαλόπουλο με
τον οποίο πλέον συνεργάζεται σε επίπεδο διδασκαλίας και performing. Έχει λάβει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ παρακολουθώντας σεμινάρια διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών του χώρου: Michelle Dorrance, Nicholas Young, Heather Cornell, Max Pollak, Michela Marino, Sarah Reich κ.α. Την έχει εκπαιδεύσει ο Pedro Consorte, διακεκριμένος μουσικός του σώματος και δάσκαλος, πρώην μέλος των STOMP. Έχει συνεργαστεί με τον κρουστό- μουσικό του σώματος Simone Mongelli ως μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας και του project του, "Bodyterranean Show". Η ίδια είναι δημιουργός των FunkiTap, σχήματος βασισμένου στην ιδέα: "The Body becomes the Drum Set". Δραστηριοποιείται έντονα και στον τομέα του θεάτρου, συνδιδάσκοντας με τον Κώστα Γάκη για τρίτη συνεχή χρόνια το μουσικοθεατρικό σεμινάριο «Για ένα Θέατρο του Ήχου», αλλά και ως performer στη μουσικοθεατρική βρεφική παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Αβγώ», σε σκηνοθεσία της Στέλλας Σερέφογλου. Σήμερα κατοικεί στην Αθήνα, έχοντας ολοκληρώσει τις μουσικές της σπουδές στη σχολή Κλασικού Πιάνου και έχοντας αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή.
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως κλακετίστα και μουσικός του σώματος, διδάσκοντας, χορογραφώντας, δημιουργώντας projects και εξερευνώντας τις δυνατότητες των κρουστικών αυτών μέσων και στο θέατρο.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 776
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources