Dance Theater

Μάθημα Lindy Hop / Swing Dance με τους Δ.Λεκατσά και Τ.Δαμόπουλο (20% με κάρτα Plus)

Μάθημα Lindy Hop / Swing Dance στη Γλυφάδα

Τι είναι το Lindy Hop;
Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του '20 στη Νέα Υόρκη με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Αν και γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Για αυτό το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητά των χορευτών.

Μέχρι το '50 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock n' Roll για να ξαναεμφανιστεί δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Tips για το μάθημα:

- Το lindy hop είναι ζευγαρωτός χορός με επίκεντρο το αυθεντικό στυλ των δεκαετιών 1920-1930
- Τα ζευγάρια αλλάζουν συνέχεια παρτενέρ (lead/follow) στο μάθημα. Καλό θα ήταν να έρθεις όμως με τον δικό σου για να μπορείς να κάνεις practice και για να έχει το τμήμα ισορροπία.
- Το κάθε μάθημα διαρκεί 75 λεπτά.
- Leader = καβαλιέρος
- Follower = ντάμα
- Παπούτσια και άλλα: Καλό είναι να έχετε ένα ζευγάρι παπούτσια μόνο για το χορό. Στο μάθημα είναι απαραίτητα τα κλειστά παπούτσια χωρίς τακούνι (κάτι που να αισθάνεστε άνετα αλλά όχι καθαρά αθλητικό για να μπορείτε να γλιστράτε όταν χρειάζεται πχ. keds, toms, πάνινα, μπαλαρίνες, all star). Σας προτείνουμε επίσης να φοράτε άνετα και δροσερά ρούχα. Στα πάρτυ ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε!!!
Μάθημα Lindy Hop / Swing Dance με τους Δ.Λεκατσά και Τ.Δαμόπουλο (20% με κάρτα Plus)
Κάθε Πέμπτη
|21:00-22:15

Κόστος: 35 Ευρώ το μήνα


 

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Hobnob, Πρίγκηπος Πέτρου 39, Γλυφάδα

Δάσκαλοι: Δονάτα Λεκατσά, Τίμος Δαμόπουλος
Για περισσότερες πληροφορίες: https://hobnob.gr/class-detail/authentic-lindy-hop-swing-dance/?fbclid=IwAR2v9_cxrads7mCtC1vtTUOBAlpH1J5lS3GKQ95gfD29VifZ6kluOE2w0fA
Για δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/pYDHi4Hp6Rn7jdgPA
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1717735098361715/


Η Δονάτα Λεκατσά άρχισε το χορό σε ηλικία 3 ετών. Εκπαιδευόμενη στον κλασικό χορό για 13 χρόνια, σταμάτησε, για να τελειώσει τις σπουδές της στα οικονομικά, κάνοντας στη συνέχεια το μεταπτυχιακό της στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα με την εργασία της στο αντικείμενο των σπουδών της, έψαχνε να βρει ένα είδος χορού που θα της επέτρεπε να νιώθει πιο ελεύθερη και δημιουργική.
Δοκίμασε διάφορα είδη όπως modern jazz, σύγχρονο και latin/ballroom χορούς μέχρι που ανακάλυψε το lindy hop και βρήκε αυτό που της ταιριάζει περισσότερο. Αμέσως μετά γνώρισε και την υπόλοιπη οικογένεια του swing όπως το authentic jazz και το charleston. Μέσα στα 7 χρόνια ενασχόλησής της με το χορό αυτό έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ lindy hop, αλλά και authentic jazz χορού με καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μαθήτρια των Rhythm Hoppers (Βάσιας Παναγιώτου και Αυγουστίνου Τραν). Συμμετέχει στην επαγγελματική γυναικεία χορευτική ομάδα Rhythm Hoppers Chorus Line από το 2015 υπό της οδηγίες της Βάσιας Παναγιώτου και της αντίστοιχης χορευτικής ομάδας της Σουηδίας. Το performance troupe αναβιώνει κινήσεις και βήματα από παλιές χορογραφίες των δεκαετιών '30 και '40 από εμπνευσμένες χορεύτριες της εποχής και συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πιστεύει σε ένα χορό φυσικό και άνετο, που της επιτρέπει να αυτοσχεδιάζει και να συνδέεται με τη μουσική και τον παρτενέρ της. Στα μαθήματά της χαρακτηριστικό είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η οικειότητα. Επιδιώκει οι μαθητές της να μαθαίνουν διασκεδάζοντας και να εξελίσσονται μέσα απο τον αυτοσχεδιασμό κρατώντας πάντα την προσωπικότητα και τη μοναδική έκφραση του καθενός.

Ο Ευθύμιος (Τίμος) Δαμόπουλος γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Το 2018 αποφοίτησε από τη σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Την παρούσα χρονική περίοδο κάνει μεταπτυχιακό στο Ε.Μ.Π. πάνω στην Επιστήμη & Τεχνολογία Υλικών. Το 2008 ξεκίνησε να παίζει τύμπανα, τα οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ασχολείται με το Tae Kwon Do από το 2014.
Ξεκίνησε να χορεύει boogie woogie (rock 'n' roll) τον Ιανουάριο του 2016 στους Steam Rollers, μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2016. Έκτοτε, παρακολουθεί μαθήματα στους Rollin' Foxes. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά φεστιβάλ και σεμινάρια boogie woogie: Boogie Woogie Explosion #2 και Let's Boogie Woogie with Thomas & Sophie το 2017, Boogie Woogie Explosion #3 και Let's Boogie Woogie with Markus & Jessica το 2018, καθώς και Boogie Woogie Explosion #4 και Let's Boogie Woogie with Alexey & Svetlana το 2019. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και σεμινάρια: Rock That Swing (2018 & 2019). Έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα με διεθνώς καταξιωμένους δασκάλους του χώρου: Thomas & Sophie (2017), Thorbjorn & Flora (2018), Sondre & Tanya (2018), Grzegorz (2019).

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 706
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources