Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 20:06

Μαθήματα Kλασικού Iνδικού Xoρού Kathak με την Justine Goussot (Baraka)

Κάθε Πέμπτη | 18.30 - 20.00 στο Baraka~Ο Δρόμος του Χορού η Justine Goussot μοιράζεται την αγάπη της για την τέχνη του κλασικού ινδικού χορού Kathak*

Ο Kathak είναι ένας από τους τρεις κλασικούς χορούς της Ινδίας και προέρχεται από το βορρά. Η λέξη προέρχεται από το ‘’katha’’ δηλαδή την τέχνη της αφήγησης μιας ιστορίας. Αρχικά οι ‘’kathakous’’ χρησιμοποιούνταν για να εξιστορούν μυθολογικές ιστορίες μέσα στο Ναό, η τέχνη τους ήταν βαθιά διαποτισμένη με την πίστη, τον πνευματισμό και την Ινδουιστική φιλοσοφία.
Μεταξύ 12ου και 18ου αιώνα, στην μουσουλμανική κοινότητα, ο ρόλος του kathak άλλαξε, από λατρευτική τέχνη μόνο σε ναούς, σε χορό. Έπειτα εισχώρησαν στοιχεία από τη Περσική κουλτούρα, ο καθαρός χορός έγινε πιο ραφινάτος, με γρήγορους ρυθμούς, πιρουέτες και συμπλέγματα κινήσεων.
Σήμερα το Kathak είναι μια μοναδική φόρμα κλασικού χορού που έχει μια δυνατή συνύπαρξη μεταξύ Ινδουιστικής και Μουσουλμανικής Κουλτούρας. Χαρακτηρίζεται από τη ροή του πάνω μέρους, συνδυασμένη με μια πολύ δυναμική και πολύπλοκη τεχνική των ποδιών και ιδιαίτερα των πελμάτων, κοντά στο Flamenco.

Για πληροφορίες:
& 2103459915 & 6949251100
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Baraka- Ο Δρόμος του Χορού
Ηρακλειδών 54, Θησείο, Αθήνα
Πρόσβαση: μετρό, σταθμός Κεραμεικός ~ ΗΣΑΠ, σταθμός Θησείου

Follow us on
fb Baraka-Ο Δρόμος του Χορού
https://www.instagram.com/baraka.dromostouchorou


Η Justine Goussot είναι Γαλλίδα περφόρμερ, χορογράφος και καθηγήτρια. Σπούδασε κλασικό πιάνο σε Ωδείο για 16 χρόνια, φιλοσοφία και μουσικολογία, και τέλος σύγχρονο χορό και χορογραφία στο Ωδείο του Bordeaux. Ολοκλήρωσε τις σωματικές και καλλιτεχνικές της δεξιότητες με τη Νίνα Δίπλα και την τεχνική Axis Syllabus.
Άρχισε πολύ νωρίς να κάνει tour σαν χορεύτρια με μια ορχήστρα και στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους χορογράφους (Alain Gonotey, Florence Peyramond, Carlotta Ikeda) και την Εθνική Όπερα του Βordeaux.

Έπειτα, ταξίδεψε για χρόνια στην Ινδία για να μάθει Κατάκ με τον μαέστρο Ραυί Σανκάρ Μίσρα στην Μπεναρές. Παράλληλα, δημιούργησε την δική της ομάδα, La Lali cie. Είχε την υποστήριξη από την περιφέρεια Aquitaine και το χορογραφικό κέντρο “Cuvier de Feydeau’’ για το έργο της “Akedia” και από το SCRIME (κέντρο ηλεκτροακουστικής έρευνας του πανεπιστημίου Bordeaux) για το “De l’instant où”. Από το 2011 έχει υπογράψει 7 έργα σε έρευνα transmedia, σύγχρονο και παραδοσιακό χορό, θέατρο, ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοσχεδιασμό, ζωντανή μουσική κλπ.
Στο διδακτικό κομμάτι, βελτίωσε την παιδαγωγική μεθοδολογία της μέσω διαφορετικών χώρων και τεχνικών, από τη Γαλλία στην Ινδία περνώντας από Σουηδία, από το σύγχρονο χορό στο Butoh ή το Κατάκ, από επαγγελματικές σχολές χορού σε ειδικευμένα προγράμματα. Σήμερα ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται ως δασκάλα χορού στο Ωδείο Αθηνών, ως χορογράφος στη Εθνική Λυρική σκηνή, και ως πιανίστρια με το Klezmer Yunan project.

Read 262 times Last modified on Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 22:21
Like us on Facebook