Dance Theater

Μαθήματα-Body-Mind Conditioning (Pilates) με τη Θάλεια Δήτσα (+PLUS)

Ένα feel good, breathe good, move good και think good, anti-stress μάθημα, βασισμένο στην τεχνική του Pilates, με στοιχεία από yoga και άλλες τεχνικές. Στόχος η άνεση, η λειτουργικότητα, η στήριξη, ενδυνάμωση, ευελιξία, η συγκέντρωση, αναζωογόνηση και η χαλάρωση.

Δουλεύουμε συνειδητά στο εδώ και τώρα, συνδεδεμένοι με τη σωματική μας υπόσταση και δράση, καλλιεργώντας την παρουσία στον εαυτό (Mindfullness). Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το σώμα μας με λειτουργικούς και φιλικούς προς τη δομή του τρόπους. Ολοκληρώνοντας το μάθημα αισθανόμαστε ξεκούραστοι, αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια για τις υπόλοιπες ασχολίες μας.

Τα μαθήματα αποτελούν ιδανικό συμπλήρωμα για ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή τον χορό. Σταδιακά παρατηρούμε βελτίωση της στάσης και απαλλαγή από μυοσκελετικούς πόνους (ισχιαλγία, οσφυαλγία, αυχενικοί πόνοι). Αυξάνεται η συνολική ευεξία και η ικανότητα χαλάρωσης, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα της ζωής των ασκούμενων.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ατομικών (personal) μαθημάτων, μαθήματα για δύο άτομα (semi-private), ή για μικρά γκρουπ με ειδική εστίαση και απαιτήσεις (αθλητές, αποκατάσταση τραυματισμών, χρόνιοι πόνοι, εγκυμοσύνη) κατόπιν συνεννοήσεως.

Τετάρτες  | 17.00-18.00 και Παρασκευές | 17.00-18.30  (μέχρι 30 Ιουνίου  2019)

με την κάρτα  Dancetheater Plus

Studio Tres Marias Movement Cult, Δημοφώντος 101- 103, Άνω Πετράλωνα (πολύ κοντά στη στάση ηλεκτρικού Πετράλωνα)

Επικοινωνία-πληροφορίες-δήλωση συμμετοχής:
6979309870/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / FB Thalia Ditsa/ FB event Μαθήματα Body Conditioning


Η Θάλεια Δήτσα μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε Φυσική και μετέπειτα χορογραφία στη Μ. Βρετανία (Dartington College of Arts, MA). Συμμετείχε ως performer και χορογράφος σε πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές (14η Μέρα – Μαρία Αγγέλου, Ομάδα Συν+εργασία, Α.Βερβενιώτη, Sumako Koseki, Θίασος Ηλία Καρελλά, Τόπος H20, Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει κ.α.). Βιώνοντας τη θετική συμβολή της τεχνικής Pilates στην αποθεραπεία από τραυματισμούς, την ευεξία και την ψυχο-σωματική ισορροπία, εκπαιδεύτηκε στην τεχνική του Pilates και μετέπειτα στη yoga δίπλα στην Jenny Colebourne στη σχολή Ilium Center of Light στην Αθήνα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 2,5 χρόνων, διάρκειας τουλάχιστον 1000 ωρών, περιλάμβανε όλο το ρεπερτορίο ασκήσεων εδάφους, με όργανα (equipment), Pilates για εγκυμοσύνη και διάφορους τραυματισμούς. Ολοκληρώνοντας αυτό το απαιτητικό, μακροσκελές και λεπτομερειακό πρόγραμμα διδάσκει αδιάλειπτα τη μέθοδο από το 2006 μέχρι σήμερα και χαίρεται τα αποτελέσματα της σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Παράλληλα επιμορφώνεται και ενσωματώνει νέα στοιχεία στην διδασκαλία της. Έχει μελετήσει σωματικές πρακτικές και εκπαιδευτεί πάνω στο Body- Mind Centering©, Feldenkrais, το Butoh, τις τεχνικές release του σύγχρονου χορού, την ιδεοκίνηση, τη μέθοδο Franklin, το Sound Balancing© , τη σωματοψυχοπαιδαγωγική κα. Εξασκεί και μελετάει την κρανιοιερή θεραπεία. Ερευνά συνεχώς την κίνηση ως εφαλτήριο εκπαίδευσης και μέσο για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, οπού η ενσυνείδητη παρουσία στο σώμα (embodied presence, mindfullness), η κίνηση, η αναπνοή και ο διαλογισμός υποστηρίζουν την προσωπική διαδικασία εξέλιξης και αλληλεπίδρασης με τον κόσμο. Την ίδια διαδικασία ερευνά και μέσα στην κατάσταση της performance και της καλλιτεχνικής της πρακτικής.
Τα τελευταία 12 χρόνια διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια Pilates, χορού, αυτοσχεδιασμού, δημιουργικής κίνησης, διαλογισμού και κίνησης, στην Αθήνα και την Κρήτη.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 860
Εγγεγραμένα μέλη: 4551
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources