Dance Theater

Yoga σ'έναν χώρο τέχνης με την Ανδρομάχη Τσίντζου (Πρᾶξις de poetica)

Yoga σ'έναν χώρο τέχνης με την Ανδρομάχη Τσίντζου (Πρᾶξις de poetica)"Σε αυτόν τον ζεστό και φιλικό χώρο έκφρασης και τέχνης που έχει δημιουργήσει η ομάδα Πρᾶξις de poetica, η παραδοσιακή Yoga βρίσκεται στο φυσικό της χώρο. Γιατί η παραδοσιακή Yoga είναι τέχνη και επιστήμη ταυτόχρονα.
Η λέξη Yoga είναι σανσκριτική , σημαίνει άροτρο και χρησιμοποιείται με την έννοια του «σμίγω», «ενώνω». Όταν ασκούμαι λοιπόν στη Yoga, καλούμαι να χρησιμοποιήσω όλη την έμφυτη δημιουργικότητά μου, για να μελετήσω σαν επιστήμονας τις αντίθετες δυνάμεις που υπάρχουν μέσα μου και γύρω μου. Ύστερα, να τις ενώσω, να τις σμίξω δημιουργώντας μια νέα πιο μεγάλη δύναμη, που σαν ένα άροτρο θα οργώσει το χωράφι της ζωής μου, κάνοντάς την πιο εύφορη και πιο ευτυχισμένη.
Η Yoga ασκεί το σώμα με σκοπό να το κάνει ταυτόχρονα ευλύγιστο και δυνατό. Δίνει έμφαση στην αναπνοή, ώστε η ενέργεια από το σύμπαν να μπει μέσα μου και να φορτίσει τα 27 δισεκατομμύρια κύτταρα που δουλεύουν καθημερινά για εμένα. Αλλά αν έκανε μόνο αυτά θα ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή γυμναστική με ωραίο όνομα.
Στη Yoga έρχομαι όχι απλά για να καταφέρω κάτι. Έρχομαι για να ανακαλύψω τους τοίχους που έχω χτίσει και με εμποδίζουν να κινηθώ, να αναπνεύσω, να βρω τελικά γαλήνη. Έρχομαι να νιώσω, να βρω κόμπους και να τους λύσω. Έρχομαι να με ανακαλύψω και να με αγαπήσω από την αρχή. . .
Namaste


Κάθε Δευτέρα | 20:30-21:45 μ.μ και Τετάρτη | 19:30-20:30

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ μηνιαία συνδρομή / Πρώτο Δοκιμαστικό: 5 ευρώ
Drop in: 12 ευρώ

Πρᾶξις de poetica, Κέντρο Τέχνης και Σωματικής Έκφρασης
Στρατονίκης 11, Υμηττός
210 7626066 / praxisdepoetica @gmail.com
fb: @praxisdepoetica
Ονομάζομαι Ανδρομάχη Τσίντζου, πριν από 20 χρόνια συνάντησα για πρώτη φορά το μονοπάτι της YOGA και σα να μην είχα άλλη επιλογή επέλεξα να το περπατήσω. Ένα βαθύ έντονο αίσθημα με τράβηξε προς τα εκεί. Από τότε το περπατάω και μαγεύομαι από το « τοπίο» σε κάθε στροφή εξέλιξης που παίρνω. Σε προσωπικό επίπεδο η YOGA μου πρόσφερε πολλά δώρα, ανακάλυψα κομμάτια του κορμιού μου ξεχασμένα, την ανάσα μου και τέλος τις τεράστιες ικανότητες του μυαλού μου. Γέμισα από εμπειρίες και μου δημιουργήθηκε η έντονη ανάγκη τα τις μοιραστώ, να ωφεληθούν και άλλοι άνθρωποι .. .
Έτσι το 2012 εκπαιδεύτηκα ως δασκάλα YOGA για ενήλικες από σχολή πιστοποιημένη από τον παγκόσμιο οργανισμό YOGA ALLIANCE. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή! Έκτοτε δεν έχω σταματήσει να αναζητώ και να εξελίσσομαι ώστε να μπορώ προσφέρω περισσότερα. Το 2013 εμβάθυνα τις γνώσεις μου στην Ανατομία και Κινησιολογία της YOGA εκπαιδευόμενη από το συγγραφέα του διάσημου βιβλίου «YOGA ANATOMY» Leslie Kaminof. Παράλληλα ολοκλήρωσα με επιτυχία εκπαιδευτικό δασκάλων YOGA σε παιδιά και εφήβους από την αγγλική σχολή YOGA BEEZ ( πιστοποιημένη σχολή YOGA ALLLIANCE). Από τότε παρακολουθώ σεμινάρια και εμβαθύνω συστηματικά σε πρακτικές διαλογισμού (mindfulness, meditation), αναπνοών (prana yama) καθώς και διαφόρων «αποχρώσεων» YOGA. Από την πιο ενεργητική ACRO YOGAέως την πιο εσωτερική Amrita YOGA.
Τέλος η αγάπη μου για το ανθρώπινο σώμα με οδήγησε (2014) και στο Παραδοσιακό αυθεντικό THAI YOGA Massage. Εμπιστεύτηκα την εκπαίδευση μου στη διεθνή κοινότητα του Sunshine network και στον πανευρωπαϊκής φήμης δάσκαλο Krishna Takis-Παναγιώτης Οικονόμου- και ένα χρόνο μετά (2015) εμβάθυνα παρακολουθώντας το ADVANCED DYNAMIC THAI YOGA MASSAGE με δασκάλους τους Krishna Takis και David Lutt.
Και το ταξίδι συνεχίζεται. . . καλή αντάμωση . . .

 

Share this post

elenfrdeites
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 686
Εγγεγραμένα μέλη: 4552
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources