Dance Theater

Νέα ερωτήματα σχετικά με το καθεστώς προσλήψεων στην Κ.Σ.Ο.Τ

Σε συνέχεια των πρόσφατων καταγγελιών για την αποπομπή μαθητριών από την Κρατική Σχολή Χορού, νέα ερωτήματα προκύπτουν, αυτή την φορά σχετικά με την διαδικασία προσλήψεων καθηγητών.

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί μία συζήτηση για τις συνθήκες εκπαίδευσης που επικρατούν στην Κ.Σ.Ο.Τ., με καταγγελίες και απαντήσεις και ανταπαντήσεις. Πέρα από αυτό όμως εγείρονται ερωτήματα σχετικά και με άλλα θέματα που μπορεί να υπάρχουν στην συγκεκριμένη σχολή. Συγκεκριμένα στο site της σχολής είναι αναρτημένοι οι πίνακες προσλήψεων των τριών τελευταίων χρόνων (τουλάχιστον μέχρι τη Κυριακή 20/11/2016 στις ανακοινώσεις).

Εάν κάποιος προσέξει τους πίνακες αναλυτικά θα προσέξει και κάτι παράδοξο, και αυτό αφορά την προϋπηρεσία ενός συγκεκριμένου ατόμου, του κυρίου Αντώνιου Σπορίδη, ο οποίος ήταν επιτυχών στους πίνακες προσλήψεων το 2014 και το 2015, ενώ δεν προσλήφθηκε φέτος. Το 2014 εμφανίζεται να έχει 9 χρόνια προϋπηρεσία σε επαγγελματικές σχολές και στην Κ.Σ.Ο.Τ., το 2015 η προϋπηρεσία των 9 χρόνων σπάει και αναφέρεται αυτή τη φορά ως 4 χρόνια στη σχολή χορού Κόντζιου-Γούσα, 1 χρόνο στην Κ.Σ.Ο.Τ. και άλλα 4 χρόνια στο Dance Cultural Centre, το 2016 αναφέρεται ως 4 χρόνια σε επαγγελματικές σχολές και στην Κ.Σ.Ο.Τ.

Μετά από αυτή τη παρατήρηση γεννιούνται κάποια ερωτήματα ξεκινώντας το πώς η 9ετης προϋπηρεσία σε επαγγελματικές σχολές και στη Κ.Σ.Ο.Τ. το 2014 έχει μετατραπεί σε 4ετη, ενώ ουσιαστικά θα έπρεπε να είχε αυξηθεί μετά από δύο χρόνια εργασίας στην Κ.Σ.Ο.Τ. Το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο παράδοξο αν αναλογιστούμε ότι ο συγκεκριμένος είναι απόφοιτος του 2012, η προϋπηρεσία ως δάσκαλος χορού δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη πριν την απόκτηση πτυχίου από κάποια επαγγελματική σχολή χορού.

Επομένως πώς ένας απόφοιτος του 2012 μπορεί να εμφανίζεται με 9ετη προϋπηρεσία το 2014 και μάλιστα σε επαγγελματικές σχολές και στην ίδια την Κ.Σ.Ο.Τ., ποιες είναι αυτές οι επαγγελματικές σχολές δηλαδή...επίσης το 2015 που ουσιαστικά εμφανίζεται μία προϋπηρεσία σπασμένη σε σχολές, να σημειωθεί ότι η προϋπηρεσία είναι τα έτη εργασίας σε κάποιο τομέα και όχι με πόσους διαφορετικούς εργοδότες συνεργάζεται, ενώ ταυτόχρονα δεν εμφανίζεται καμία άλλη επαγγελματική σχολή πέρα της Κ.Σ.Ο.Τ., στην οποία έχει 1 χρόνο διδασκαλίας.Τέλος το 2016 έχουμε μία τετραετή προϋπηρεσία, η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να ισχύει (2012-2016),όμως στο πίνακα του 2015 φαίνεται ότι έχει υπάρξει 1 χρόνο στην σχολή και αν προσθέσουμε και τον 1 χρόνο μετά τη πρόσληψη του στην Κ.Σ.Ο.Τ. θα μιλούσαμε για 2 χρόνια προϋπηρεσίας, αν δεχτούμε ότι σε κάποια άλλη επαγγελματική δεν υπήρξε σύμφωνα με τους αναρτημένους πίνακες.

Βλέποντας τους πίνακες αυτούς δημιουργείται μία σύγχυση και μία απορία βέβαια, αν έχει γίνει παρατυπία σίγουρα δεν θα είναι η μόνη, επίσης δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, καθώς αν ήταν θα υπήρχε μεν ως λάθος, δεν θα φαινόταν όμως ως επιτυχών ο συγκεκριμένος υποψήφιος. Πέρα όμως από αυτά, αυτό που πραγματικά ζητάμε είναι μία λογική και νόμιμη απάντηση πάνω σε αυτό το μπέρδεμα που υπάρχει αν κάποιος παρατηρήσει τους πίνακες, γιατί το θέμα αυτή τη φορά είναι εργασιακό και ιδιαίτερα σημαντικό για ένα κλάδο που υποφέρει από ανεργία, όπως και από την απουσία πολλών εργασιακών δικαιωμάτων.

Πηγή: artandpress.gr - Βασίλης Σκαρμούτσος


Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 360
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources