Dance Theater

Επιστολή του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την λειτουργία της Κ.Σ.Ο.Τ.

Μετά τα πρόσφατες καταγγελίες σχετικά με την λειτουργία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, το Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ. έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που ήρθαν στην επιφάνεια σχετικά με την λειτουργία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της μοναδικής κρατικής σχολής χορού της χώρας, αισθανόμαστε ότι σαν Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού οφείλουμε να τοποθετηθούμε. Είναι σημαντικό να μπουν τα ουσιαστικά ζητήματα στο δημόσιο διάλογο, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα -μεμονωμένα ομολογουμένως- φαινόμενα που εκθέτουν ονομαστικά συγκεκριμένους συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στην ΚΣΟΤ, αποπροσανατολίζοντας έτσι από το πραγματικό πρόβλημα.

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων, αλλά και βλέποντας ιδίοις όμμασι την τροπή που πήρε η διαδικασία πρόσληψης διδακτικού προσωπικού, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αδιαφάνεια και παρατυπία, αν όχι και παρανομία. Μέσα από μια διαδικασία μοριοδότησης που εφήρμοσε η Διεύθυνση της Σχολής και το Διοικητικό Συμβούλιο, προέκυψαν οι πίνακες των απορριπτέων και αυτών που πληρούσαν τις μονάδες μοριοδότησης. Οι πίνακες αυτοί είχαν μάλιστα χαρακτήρα κατάταξης. Αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι η τελική επιλογή δεν ανταποκρίνεται στους πίνακες αυτούς. Ετέθησαν κατόπιν διαδικασίας κριτήρια που άφηναν εκτός, υποψηφίους που είχαν σημειώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από άλλους συναδέλφους που τελικά επιλέχθηκαν.

Είναι απολύτως κατανοητό και λογικό ότι η επιλογή διδακτικού προσωπικού σε καλλιτεχνική σχολή εμπεριέχει μεγάλο βαθμό υποκειμενικότητας και είναι μέρος της χάραξης καλλιτεχνικού στίγματος του εκάστοτε καλλιτεχνικού διευθυντή με το αντίστοιχο Διοικητικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα όμως οφείλει να γίνεται νομότυπα, με απόλυτη διαφάνεια και επαρκή αιτιολόγηση των αποφάσεών. Ειδικά όταν καταστρατηγούνται οι όροι οι οποίοι τίθενται στην προκήρυξη που η ίδια η Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο συνέταξαν και δημοσιοποίησαν.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι και το σύστημα αξιολόγησης των καθηγητών καθαυτό, όπως προκύπτει από την εν λόγω μοριοδότηση, είναι προβληματικό και ζητάμε τον επαναπροσδιορισμό του.

Τέλος, με αφορμή την επιστολή μητέρας μίας αποπεμφθείσας φοιτήτριας από την ΚΣΟΤ που δημοσιεύτηκε σε κάποια διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, νιώθουμε ότι έχουμε χρέος να πάρουμε θέση. Η συγκεκριμένη κυρία μέσα από την προσωπική ιστορία του παιδιού της θίγει το ζήτημα της οριστικής αποβολής μαθητών από την σχολή χωρίς όμως να τηρείται κανένας από τους κανόνες που ορίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο (βαθμολογία, επανεξέταση) και να φτάνει μέχρι το σημείο η σχολή να βάζει τους φοιτητές να υπογράφουν οικιοθελή αποχώρηση προκειμένου να τους χορηγήσουν βεβαίωση φοίτησης του έτους που ολοκλήρωσαν.

Αναγνωρίζοντας τα τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης της ΚΣΟΤ αλλά και συνολικά του Χορού από το ελληνικό κράτος, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες κάτω από τις οποίες εργάζονται σκληρά οι συνάδελφοι καθηγητές, κομίζοντας εξαιρετικά δείγματα δουλειάς, πολλές φορές και απλήρωτοι για καιρό. Σεβόμενοι λοιπόν την προσωπική θυσία καθενός συμβαλλομένου, απαιτούμε από το υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε η απόλυτα διαφανής και εύρυθμη λειτουργία του μοναδικού κρατικού εκπαιδευτικού ιδρύματος επαγγελματιών χορού να μην επαφίεται στην ευχέρεια των εμπλεκομένων και να αποφεύγονται φαινόμενα στρεβλής οικειοποίησης των θεσμών και αυθαιρεσίας από την κάθε διοίκηση και διεύθυνση.

Για το Διοικητικό συμβούλιο του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.

Η πρόεδρος
Αγγελική Στελλάτου

Η γενική γραμματέας
Χαρά Κότσαλη

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 308
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources