Dance Theater

Ανοιχτή επιστολή της πρώην αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΚΣΟΤ Βάσως Μπαρμπούση

Η πρώην αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΚΣΟΤ, Βάσω Μπαρμπούση, παίρνει θέση απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ΚΣΟΤ στέλνοντάς μας την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια.

Θα ήθελα κατ' αρχάς να σας συγχαρώ για τα θέματα σχετικά με το χορό που δημοσιεύετε στο έγκριτο σάιτ σας και ειδικότερα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ΚΣΟΤ, την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες στηρίζουμε με τους φόρους μας!

Ο χορός δυστυχώς στη χώρα μας είναι περιθωριοποιημένος σε σχέση με τα εργασιακά και όχι μόνο, δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που σας γράφω αλλά γιατί θα ήθελα και εγώ να συμβάλω στη συζήτηση για το μείζον θέμα της Κρατικής Σχολής, για την οποία ενώ όλοι και όλες γνωρίζουμε πόσο προβληματική από πολλές απόψεις είναι η κατάσταση, δυστυχώς κανείς / καμία δεν παρεμβαίνει!

Υπήρξα αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΟΤ το 2006 αλλά παραιτήθηκα με επιστολή μου στον τότε Υπουργό Πολιτισμού, γιατί δυστυχώς και τότε ενώ μετά από ανοιχτή πρόσκληση / προκήρυξη για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού είχαμε ορισμένες πολύ σημαντικές υποψηφιότητες συναδέλφων για να διδάξουν, η κ. Βερέμη ξαναπροσέλαβε αυτούς /ες που ήδη είχε! Δυστυχώς δεν υπήρχαν περιθώρια συνεννόησης για αντικειμενικότερη και με όρους διαφάνειας κρίση και έτσι αναγκάστηκα να παραιτηθώ.

Θα ήθελα επίσης να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις και να επισημάνω ορισμένα καυτά αλλά και κοινής λογικής και στοιχειώδους δεοντολογίας θέματα σε σχέση με τις παρατηρήσεις του κ. Μουσούρη, αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΚΣΟΤ:

• Είναι βέβαια σημαντικό το ότι ο ίδιος έχει παρακολουθήσει χορευτικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, είναι σχεδόν πράγματι μια «σπουδή» (έχω σπουδάσει χορό στη Νέα Υόρκη και γνωρίζω το θέμα από κοντά), αλλά από την εμπειρία ακριβώς της Νέας Υόρκης ο κ. Μουσούρης θα έπρεπε να έχει επίσης μάθει ότι εκεί η αξιολόγηση και η μοριοδότηση για την πρόσληψη προσωπικού ισχύουν όχι μόνο στα Δημόσια αλλά και στα ιδιωτικά ιδρύματα. Επομένως, ακόμη και αν ο νόμος (του 1985!) δεν προβλέπει την μοριοδότηση, δεν θα έπρεπε μια Κρατική Σχολή (με την διευθύντρια και το Δ. Σ. της ) να έχει προβλέψει να περιληφθεί στον Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας της ένα σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης για όλους τους υποψήφιους δασκάλους της; Είναι η επί τόσα χρόνια αδράνεια ώστε να λυθεί το τόσο ευαίσθητο ηθικά και καίριο λειτουργικά για τη Σχολή θέμα που επιτρέπει να δημιουργούνται σε καλοπροαίρετους παρατηρητές εύλογα ερωτήματα και όχι η «απειρία και η προσωπική ασίγαστη φιλοδοξία» κάποιων, όπως υποθέτει.

• Ο τρόπος με τον οποίον ο κ. Μουσούρης αναφέρεται σε τρία (νέα) μέλη του Δ.Σ. (και οι τρεις γυναίκες) είναι τουλάχιστον απαράδεκτος για να μην πω εμφανώς απαξιωτικός. Θέλω, λοιπόν, να του πως ότι το ότι οι δύο κυρίες είναι «νεαρές» δεν αποτελεί ψόγο, αντίθετα μάλιστα για τον εκσυγχρονισμό της σχολής, ότι δεν είναι απλώς «χορεύτριες ή χορογράφοι» (φαίνεται να μην γνωρίζει και ο ίδιος τι ακριβώς είναι...) και ότι αυτές οι νέες συνάδελφοι, έχουν όνομα! είναι η Ανδρονίκη Μαραθάκη και η Χρυσάνθη Μπαδέκα, οι οποίες έχουν σπουδάσει με υποτροφία μάλιστα του ΙΚΥ στα καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο! Όσο για την τρίτη κυρία, είναι η κυρία Ελευθερία Ντεκώ, η οποία δεν είναι απλά μία φωτίστρια αλλά μέλος ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Θεάτρου, και εκτός από το αντικείμενο του καλλιτεχνικού φωτισμού έχει και Μεταπτυχιακό (MA) στο χορό .
Βέβαια, οι τρεις κυρίες συναδέλφισσές μου μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους μια χαρά και από μόνες τους και δεν χρειάζονται την δική μου υπεράσπιση – δεν το κάνω γι' αυτό άλλωστε, αλλά αντιλήφθηκα μία κάποια απαξίωση στο πρόσωπό τους, άδικη κατά τη γνώμη μου.

• Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Μουσούρη σε ποιά ευνομούμενη χώρα μία/ένας Διευθύντρια/ντής Κρατικής Σχολής μένει σ' αυτή τη θέση χωρίς κανένα ανοιχτό διαγωνισμό επί 16 συναπτά έτη; Τόσο σημαντικά είναι άραγε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι σπουδές της συγκεκριμένης κυρίας Διευθύντριας που δεν έχει σταθεί δυνατόν να βρεθεί αντικαταστάτης της;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Βάσω Μπαρμπούση, Καθηγήτρια, Χορογράφος

Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ναύπλιο

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 372
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources