Dance Theater

Music In Motion Festival 2018: Open Call

Music In Motion Festival 2018: Open CallΗ ομάδα των συντονιστών του δικτύου Music Is αποτελείται από μουσικούς δημιουργούς, οι οποίοι επιδιώκουν την προβολή εκείνης της μερίδας του σύγχρονου μουσικού έργου που σχετίζεται με την έρευνα, την καινοτομία και την αναζήτηση νέων δυνατοτήτων μουσικής έκφρασης: της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας που πρωτοπορεί, διαφοροποιείται, τολμά, δεν επαναπαύεται σε ευρείας κατανάλωσης στερεότυπα και επιχειρεί να προσπελάσει νέους δρόμους.

Το Φεστιβάλ Music In Motion αποτελεί μία πλατφόρμα συνάντησης χορογράφων και χορευτών με δημιουργούς σύγχρονης μουσικής. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2015.

Θεωρούμε ότι ο σύγχρονος χορός, και ειδικότερα οι εκφάνσεις του εκείνες οι οποίες έχουν ένα ιδιαίτερο, πολυδιάστατο, ερευνητικό, πρωτοποριακό κινησιολογικό ιδίωμα, αξίζει να συναντήσει το αντίστοιχό του στην σύγχρονη μουσική δημιουργία, με προοπτικές πραγματικής και ουσιαστικής ιδιωματικής αντιστοιχίας. Ταυτόχρονα, προσβλέπουμε σε εκείνες τις συμπράξεις κίνησης και μουσικής που θα μπορέσουν να διερμηνεύσουν τη μουσική και να υποβοηθήσουν την κατανοησιμότητά της – και αντίστροφα. Κατά συνέπεια, στόχος της συνέργειας των δύο είναι η ανάδυση της περιοχής ανάμεσα στην μουσική και την κίνηση, πέρα από αισθητικά ή θεματικά προσχήματα.

Για τους λόγους αυτούς, φέτος το Φεστιβάλ Music In Motion θα έχει δύο κατηγορίες, οι οποίες θα αφορούν σε δύο τρόπους διερεύνησης της συνάντησης των δύο τεχνών:

- 1η κατηγορία: Νέες χορογραφίες που θα δημιουργηθούν πάνω σε ηχογραφημένα μουσικά έργα. Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς χορογράφους:

Το δίκτυο Music Is θα θέσει τα ηχογραφημένα έργα τεσσάρων συνθετών που κινούνται με διάφορους τρόπους μέσα στο αισθητικό – φιλοσοφικό πλαίσιο που αναφέρθηκε στην εισαγωγή, στη διάθεση όσων χορογράφων ενδιαφέρονται να αναζητήσουν τρόπους προσέγγισης του ηχητικού υλικού, οι οποίοι να συνεισφέρουν στο πνεύμα μιας πραγματικής, ουσιαστικής ιδιωματικής αντιστοιχίας, δημιουργώντας νέες χορογραφίες ειδικά γι αυτό το σκοπό.

- 2η κατηγορία: Έτοιμες χορογραφίες, που θα επενδυθούν με μουσική.

2a. Πρόσκληση ενδιαφέροντος για χορογράφους

Αναζητούνται πέντε (5) έτοιμες χορογραφίες ή αποσπάσματα χορογραφιών διάρκειας από 10 έως 15 λεπτά, μέσα στο προαναφερόμενο αισθητικό – φιλοσοφικό πλαίσιο, οι οποίες θα διατεθούν σε μουσικούς / συνθέτες / αυτοσχεδιαστές για να επενδυθούν με μουσική. Καθώς το ενδιαφέρον την πρωτοβουλίας είναι ο διάλογος ανάμεσα στην χορογραφία / χορό και τη μουσική, και όχι απαραίτητα η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου, τα έργα ή μέρη έργων που προτείνονται χρειάζεται να έχουν την δυνατότητα να παρουσιαστούν δίχως τους κατά περίπτωση προσχεδιασμένους φωτισμούς / σκηνικά. Ο τρόπος παραγωγής της μουσικής θα είναι υπό διερεύνηση (ζωντανή, ολόκληρη ή εν μέρει ηχογραφημένη, αυτοσχεδιαστική κ.τ.λ.), κατά συνέπεια οι χορογράφοι / χορευτές που καταθέτουν τη χορογραφία τους θα χρειαστεί να έχουν διαθεσιμότητα να συνεργαστούν με τους μουσικούς.

2b. Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς μουσικούς ή/και συνθέτες ή/και αυτοσχεδιαστές ή/και γκρουπ αυτοσχεδιασμού:

Το δίκτυο Music Is θα θέσει έτοιμες χορογραφίες στη διάθεση τριών (3) μουσικών / συνθετών / αυτοσχεδιαστών / γκρουπ αυτοσχεδιασμού που ενδιαφέρονται να επενδύσουν με μουσική μία έτοιμη χορογραφία. Η μουσική, που θα δημιουργηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, μπορεί να είναι οποιουδήποτε είδους, αρκεί να έχει ερευνητική διάθεση, να επιδιώκει την καινοτομία και την αποφυγή στερεότυπων αισθητικών επιλογών. Οι δύο υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τα μέλη του Music Is Network Γιώργο Παπουτσή και Γιώργο Πολυχρονάκο.

→Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Φεστιβάλ, στέλνοντας με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. βιογραφικό τους σημείωμα, δείγμα δουλειάς και κείμενο έως 180 λέξεων, αναφερόμενο στους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετάσχουν, σε συνάφεια με τους προαναφερθέντες στόχους του Φεστιβάλ.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα θα πρέπει να έχει θέμα: «ΜΙΜ18 – Επώνυμο ή όνομα ομάδας – Cat.2b».

Στην κατεύθυνση της ουσιαστικής συνέργειας των δύο τεχνών, το δίκτυο Music Is θα διοργανώσει τέσσερις συναντήσεις των συμμετεχόντων με sessions ακρόασης μουσικής (για χορογράφους και χορευτές, προκειμένου να εμβαθύνουν στην αποκωδικοποίηση της ηχητικής χειρονομίας), sessions θέασης (για μουσικούς, προς αναστοχασμό του τρόπου που εκλαμβάνουν την κίνηση) και sessions ανταλλαγής απόψεων, αμοιβαίας παρουσίασης της εν εξελίξει δουλειάς κ.τ.λ.

Για την διοργάνωση του ΜΙΜ Festival 2018, το Music Is Network συνεργάζεται με την χορογράφο / χορεύτρια Βιτόρια Κωτσάλου.

Το Music In Motion Festival 2018
θα λάβει χώρα στο τέλος της άνοιξης. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και ο τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Τελική ημερομηνία αποστολής του ηλεκτρονικού μηνύματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 15η Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 336
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources