Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 18:13

Απομάκρυνση της Παυλίνας Βερέμη από την ΚΣΟΤ

Μετά τις πιέσεις και την βροχή καταγγελιών που αφορούσαν τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της ΚΣΟΤ και παρά την, επί μακρόν, σθεναρή αντίσταση της υπουργού πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου να ενδώσει στο αυτονόητο,  η Παυλίνα Βερέμη απομακρύνθηκε από την διεύθυνση της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Με την από 23/3/2018 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, η Παυλίνα Βερέμη, κόρη του Θάνου Βερέμη, παύθηκε από τη θέση της διευθύντριας της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

Η ανάκληση της από 2/11/2015 απόφασης ανανέωσης της θητείας της κ. Βερέμη, την οποία η Υπουργός ευχαριστεί για τη σημαντική και πολύχρονη εκπαιδευτική της προσφορά, κρίθηκε απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΣΟΤ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «Το ΔΣ εξέφρασε την αδυναμία συνέχισης της συνεργασίας με τη Διευθύντρια, με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής. Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, παίρνοντας τις απαραίτητες αποφάσεις ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες και να εξασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον».

Read 2969 times Last modified on Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 11:39